Prostia 1. In Bucuresti e nevoie in clipa asta de 200-300.000 de locuinte.

Contraargumentul a. la prostia 1. Daca o locuinta revine la 2 persoane inseamna ca in clipa asta Bucurestiul are 400-600.000 de homlesi. Eu nu-i vad. Contraargumentul b. la prostia 1. Un asemenea deficit, care se poate masura in sute de mii de locuinte, se intalneste numai in perioade de razboi. Romania nu a mai purtat un razboi pe teritoriul propriu de 64 de ani.

P 2. Bucurestiul are in realitate vreo 4 milioane de locuitori, care creeaza o cerere imensa de locuinte.

C a. 2 . Daca Bucurestiul are 4 milioane de locuitori atunci ar trebui sa ofere cam 3,1 milioane de joburi. Adica 60% din totalul joburilor la nivel national. Ramane de aflat in cazul asta cine mai lucreaza in restul tarii. C b. 2. Momentan sunt inregistrati in Bucuresti vreo 18.000 de someri. Asta ar insemna, la 3,1 milioane de angajati, un somaj de cca. 0,5%. Asa ceva se intalneste numai in 2 situatii: intr-o plimbare prin padurea adormita sau in economiile planificate socialiste.

P 3. Preturile apartamentelor din Bucuresti se vor alinia la nivelul celorlalte capitale europene.

C a. 3. "Celelalte" capitale europene nu au catusi de putin aceleasi preturi (piata imobiliara nu e mercurial!). Intre Monaco, Londra, Budapesta, Copenhaga etc. exista mari diferente de pret...

Integral in Balonul Imobiliar