Oamenii de afaceri au gasit, in ultima vreme, un nou sector pentru plasarea banilor, si anume energia din surse neconventionale. Potrivit Top 300 realizat de revista „Capital“, finantatorul Stelei, Gigi Becali, petrolistul Dinu Patriciu sau drumarul Dorinel Umbrarescu au demarat deja proiecte in energie verde.

Cele mai multe investitii vizeaza realizarea de centrale si parcuri eoliene. Popularitatea unor astfel de investitii printre afaceristii romani este pusa de Octavian Radu, omul din spatele lantului de magazine Diverta si RTC Holding, pe seama randamentelor bune ale acestei piete.

Becali detine in Dobrogea aproximativ 10.000 de hectare de pamant, numai bune pentru dezvoltarea unor centrale eoliene. Investitia, evaluata de patronul Stelei la circa un miliard de euro, ar fi atras deja atentia unor spanioli care sunt gata sa imparta cu acesta atat cheltuielile, cat si profitul. Un alt demers ecologic al omului de afaceri consta in transformarea deseurilor de la Avicola Iasi, firma detinuta de Becali, in sursa de energie.

Evenimentul Zilei