Isarescu: Crestere economica intre 3% si 6% in 2009. Romania va avea, si in anul 2009, crestere economica. "Activitatea economica va slabi si va fi o crestere economica, probabil, intre 3% si 6%, depinzand foarte mult de cat de inteleapta va fi componenta politica si cat de corect va fi diagnosticul", a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citeaza Capital.

Nu vreau la Biroul de Credit! Cand te stii dator la banca si fara sanse prea mari de a castiga la Loto pentru a plati creditul la timp, numele Biroului de Credit iti suna la fel de melodios ca tunetul, citim pe Solvabil.ro. Poti fi sigur ca te afli printre „norocosii finalisti” din baza de date a Biroului daca: 1. ai „uitat”/ chiar ai uitat / nu ai stiut ca trebuia sa treci pe la banca in 30 de zile de la ultima scadenta si... 2. datorezi bancii cel putin 10 lei...

Croitoru: Majorarea impozitelor este inevitabila daca Guvernul vrea masuri de sprijinire a economiei. Cresterea impozitelor pare inevitabila daca noul guvern va dori sa sprijine economia reala cu resurse de la buget, in conditiile in care deficitul bugetar se va apropia de 3% din PIB la finalul lui 2008, dar masura ar veni destul de tarziu, a declarat consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, citat de Business Standard.

In ce faza se afla economia? Aurul si petrolul ne pot spune. Astfel, in perioade de expansiune economica investitorii prefera petrolul, si implicit riscurile aduse de acesta, in vreme ce in recesiune aurul este activul favorit, investitorii simtind nevoia unei stabilitati si neacceptand riscurile. Coeficientul de corelatie evidentiaza practic legatura dintre doua active, modul in care unul dintre ele reactioneaza la evolutia celuilalt. O corelatie pozitiva indica acelasi sens de evolutie pentru ambele active, in vreme ce o corelatie negativa indica o legatura inversa, scrie Ziarul Financiar.

Top-managerii romani au bugete de calatorie de pana la 5.000 de euro. Cateva din principalele agentii de turism axate pe segmentul corporate au estimat, pentru DailyBusiness.ro, bugetele de travel ale companiilor din Romania si ce facilitati cauta top managerii la hotelurile unde se cazeaza. Calatoriile de afaceri ale oamenilor din top managementul companiilor din Romania au bugete cuprinse intre 800 si 5.000 euro, iar calatoriile celor din middle management - intre 400 si 2.500 euro.

Cea mai mare centrala solara din Europa de Est se construieste in Bulgaria. Pana cand vom pune accentul si pe energia solara, ne-au luat-o inainte bulgarii. Astfel, cea mai mare centrala de energie solara din regiune va fi construita in tara vecina, mai exact langa satul Paunovo din apropierea Sofiei. In cifre, "parcul solar", cum este denumit de presa bulgara, va acoperi o suprafata de 45 de hectare, va contine 13.000 de panouri care vor avea o putere instalata de 1.250 de megawati/an, scrie Capital.

Un important dezvoltator imobiliar din Spania, Habitat, intra in insolventa. Dezvoltatorul imobiliar spaniol Habitat, unul din cei mai mari din aceasta tara, a cerut justitiei sa-l declare in insolventa, din cauza unei datorii de 2,3 miliarde de euro. Habitat, care avea la inceputul anului active estimate la 3 miliarde de euro, a avut o pierdere neta de 444 de milioane de euro in 2007 si se afla in dificultate de mai multe luni, anunta The Money Channel.

Preturi cu circa 20.000 de euro mai mici la apartamentele din Capitala. Apartamentele de trei camere din Capitala s-au ieftinit cu 15% de la inceputul anului pana in aceasta luna, pretul mediu pe metru patrat la locuintele construite intre 1980 si 1990 ajungand la 1.686 de euro, potrivit indexului imobiliar al Ziarului Financiar.

Bancherii se asteapta ca locuintele sa se ieftineasca in continuare. Bancherii se asteapta intr-o proportie covarsitoare, aproape identica celei de la finele lui 2007, ca locuintele sa continue sa devina din ce in ce mai ieftine, conform unui sondaj de opinie realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in randul institutiilor financiare, scrie Gandul.

5.000 de metri patrati de acoperis se transforma anual in gradini. Piata locala a amenajarilor de "acoperisuri verzi" se ridica la circa 2 milioane de euro, spune, intr-un interviu pentru DailyBusiness.ro, Alexandru Banyai, managerul companiei Acum Com din Capitala, care a introdus in portofoliul sau de activitati si serviciul de green-roof-uri (terase/gradini verzi pe cladiri - n.r.). El a vorbit despre diferentele dintre piata locala si cea din strainatate, dar si despre costurile realizarii unei astfel de amenajari.

Milionar din sticksuri. Patronul firmei "Croco", posesorul unei averi de 30 milioane de euro, s-a antrenat in tinerete cu Nadia Comaneci. Dupa Revolutie si-a propus sa faca bani si s-a apucat mai intai de comert. In 1994 a deschis o fabrica de sticksuri si biscuiti, iar acest pariu cu economia de piata s-a dovedit a fi castigator, scrie Romania libera.

Mari publisheri renunta la publicatii. Dupa retragerea de pe piata din Grecia, publisherul german Gruner + Jahr, divizie a conglomeratului Bertelsmann, va inchide, incepand cu anul urmator, revista Park Avenue, lansata in 2005 ca un lunar dedicat povestilor despre personalitati din politica, business , arta, precum si subiectelor de lifestyle, design. Publisherul intentioneaza sa renunte si la editia olandeza a revistei People Gala, scrie Business Standard.

Veniturile posturilor radio scad vertiginos. Piata radio americana sta sub semnul unui paradox: in timp ce audientele posturilor cresc, volumele de publicitate scad simtitor. Astfel, conform Biroului de Publicitate Radio, publicitatea pe aceasta piata a scazut in luna octombrie cu 10% fata de aceeasi luna a anului trecut. Este a 18-a luna de declin, scrie Adevarul.

Turcia face rost de 822 milioane de euro din vanzarea licentelor 3G. Intr-o perioada in care banii sunt din ce in ce mai necesari, iar tari din diverse colturi ale lumii incep sa anunte ca au nevoie de bani, Turcia a reusit sa faca rost de aproape un miliard de euro. Statul turc a vandut trei licente de telecomunicatii 3G, pentru care a incasat de la cei trei operatori din piata un total de 822 milioane de euro, scrie Capital.

Google: Aplicatia de cautare vocala pentru iPhone incalca regulile Apple. Un purtator de cuvant de la Google a confirmat faptul ca noul sistem de cautare vocala al companiei, pentru iPhone, incalca termenii Software Development Kit (SDK) de la Apple. Insa exista inca voci care se intreaba de ce versiunea actualizata a aplicatiei Google Mobile apare inca pe App Store, scrie Chip.ro.

Prima licenta WiMAX, adjudecata. Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a primit una dintre cele trei licente WiMAX, tehnologie care permite furnizarea de internet fara fir de mare viteza pe arii extinse, de pana la 65 de kilometri, cu o singura antena. Operatorul va detine licenta 3 ani si va plati 2 milioane de euro, anunta Evenimentul Zilei.

Primele imagini oficiale cu Mini R57 cabrio. Mini a publicat primele imagini cu noul Mini R57 decapotabil, care va fi pezentat publicului, in premiera, in luna ianuarie, la salonul auto de la Detroit. Masina va ajunge la dealeri in martie anul viitor. Preturile pentru Mini Cooper cabrio pornesc de la aproximativ 19.130 euro, iar pentru Mini Cooper S de la 22.720 euro, scrie StiriAuto.ro.

Volkswagen Scirocco este masina anului la Top Gear. Sportiva nemtilor a fost declarata "Masina Anului" de catre redactorii prestigioasei reviste britanice Top Gear. Supranumit "modelul exotic al unui om obisnuit", Volkswagen Scirocco a reusit sa se impuna in fata unei concurente puternice. Versiunile cele mai apreciate au fost cele propulsate de unitatea 2.0 litri TSI si 2.0 litri TDI, de 200 respectiv 140 de cai putere, scrie Automarket.ro.