Pierd Statele Unite ratingul AAA? Statele Unite risca sa piarda ratingul AAA din cauza cantitatii mari de titluri de stat ce vor trebui emise pentru finantarea deficitului bugetar. Mai mult, in conditiile continuarii devalorizarii monedei americane, este de conceput ca principalul creditor al Statelor Unite, China, sa isi doreasca reducerea cantitatii de titluri de stat pe care o achizitioneaza, scrie Capital.

Reduceti contributiile si sustineti munca temporara ca sa scada somajul, cer patronii. Angajatorii, aflati in prima linie pe piata muncii, afirma ca ministrul Muncii, Marian Sarbu, are nevoie, pentru a rezolva aceasta problema, de un “to do list” care sa inceapa cu reducerea fiscalitatii pe forta de munca, modificarea Codului Muncii, stimularea reconversiei profesionale, prin acordarea de facilitati fiscale companiilor care vor sa-si pregateasca angajatii, si subventionarea de catre stat a salariilor pentru somerii angajati dupa modelul deja practicat de alte state, rezulta dintr-un sondaj efectuat de Business Standard printre reprezentantii mediului privat.

Telegondolele lui Ontanu, peste lacurile Capitalei. Visul PSD-istului Neculai Ontanu, care, inspirat din „realizarile” colegului sau de partid Radu Mazare, a conceput un proiect pentru construirea unei telegondele care „sa circule“ peste salba de lacuri. Telegondola dorita si de edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, ar urma sa aiba mai multe functiuni: turism, agrement si transport public si ar putea contribui, in opinia primarilor, la descongestionarea traficului, scrie Evenimentul Zilei.

"Rabla" pentru pantofi de sport, dupa masini si electrocasnice. Daca aduci o pereche de adidasi uzati primesti o reducere de 20 %. Intersport, unul dintre cei mai importanti retaileri de articole sportive din lume, care a facut anul trecut afaceri de 18 mil. euro in Romania, are incepand cu aceasta luna un program "rabla" pentru pantofii sport uzati. Concret, in orice magazin Intersport, clientii vor primi o reducere de 20% la o pereche de adidasi noi achizitionati odata cu predarea unei perechi vechi de incaltaminte, scrie Ziarul Financiar.

Dolarul, tot mai slab. Moneda americana, dolarul, continua sa se deprecieze, pe pietele externe, consemnand nivelul minim al anului fata de euro. Evolutia negativa este urmarea cresterii unora dintre pietele actiunilor, respectiv a orientarii investitorilor catre alte plasamente decat moneda SUA. Totusi, analistii cred ca deprecierea nu va fi de durata, scrie Bursa.

Care sunt start-up-urile scumpe. Spatiul, echipamentele, angajatii si certificatele sau autorizatiile necesare pot duce investitia initiala intr-o afacere pana la 500.000 de euro - un milion de euro, chiar si in situatiile in care aparent este vorba de un business care are nevoie de putini bani pentru a se lansa pe piata si a-si desfasura activitatea, scrie Startups.ro.

Miliardele lui Oprescu. Investitiile in infrastructura Capitalei pot avea rolul unei injectii cu adrenalina in inima economiei romanesti. La comenzi, primarul Capitalei. Cel mai important proiect manageriat de PMB este Pasajul Basarab, care a iscat discutii indelungi si va consuma minimum 559 de milioane de lei din bugetul consolidat al Capitalei de peste cinci miliarde. Tot cam atata costa si reabilitarea scolilor, iar taierea nodului gordian reprezentat de traficul in care ne zbatem zilnic cere, doar la o prima vedere, fonduri de minimum un miliard de lei, scrie Capital.

Berceanu promite ca termina mai repede DN7: „Nu avem bani, dar avem valoare“. „Nu avem bani, dar avem valoare". Acestea au fost cuvintele, inspirate parca din jargonul galeriilor de fotbal sau din refrenele unor manelisti, rostite ieri de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, imediat dupa ce seful sau pe linie de partid si de Guvern, Emil Boc, cu care s-a dus in vizita de lucru la Arad, a anuntat ca lucrarile la un drum national se vor termina mai repede cu trei luni decat era stabilit. Este vorba de tronsonul Sebes – Nadlac al DN7, unde lucrarile de reabilitare se vor incheia nu in octombrie, ci in iulie, scrie Gandul.

Top 10 piata de asigurari: Pierderi de 53,6 mil. euro in 2008. Cinci dintre primii zece asiguratori au inregistrat, anul trecut, pierderi cumulate de peste 120 milioane de euro, in timp ce profitul celorlalti cinci jucatori s-a apropiat de 67 milioane de euro. In ceea ce priveste rezultatele tehnice, obtinute doar din activitatea de asigurari, acestea sunt informatii “tabu”, pe care mai toate companiile din piata le exclud din start din raportarile transmise spre publicare, scrie Business Standard.

BNR dezvaluie in premiera cati bani a imprumutat bancilor in 2009: 3,3 mld. euro. Bancile au in prezent imprumuturi pe termene sub o luna contractate de la BNR in valoare de 14 miliarde de lei (3,3 miliarde de euro). Sumele au fost obtinute in cadrul operatiunilor repo, in care BNR cumpara pentru perioade prestabilite titluri de stat de la banci, oferindu-le in schimb lei, scrie Ziarul Financiar.

Noul MPV Peugeot 5008 a fost dezvaluit. Peugeot a prezentat noul MPV compact de sapte locuri Peugeot 5008, care va fi expus in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt, in luna septembrie, urmand sa ajunga pe piata imediat dupa aceea, in aceasta toamna. Peugeot 5008 este o masina spatioasa, cu o lungime de 4.53 metri si o latime de 1.64 metri. Parbrizul mai mare (1.7 m2) alaturi de plafonul panoramic ofera de asemenea senzatie de spatiu generos, scrie StiriAuto.ro.

Honda va inlocui S2000 cu un hibrid. Presa auto din Japonia sustine ca inlocuitorul lui S2000 va fi mai impozant decat CR-Z, va avea o arhitectura coupe cu 2+2 locuri si va fi dotat cu un motor V6 de 3,5 litri. Se speculeaza si pe tema existentei unui sistem de rcuperare a energiei cinetice, in genul celui folosit deja in Formula 1 (KERS), scrie 24auto.ro.

IE, la pachet cu alte browsere. Comisia Europeana ar putea obliga producatorul de software Microsoft sa includa in sistemele de operare Windows si alte browsere, pe langa Internet Explorer, pentru a respecta legile concurentei. Microsoft a facut, in ultimii ani, obiectul mai multor anchete privind incalcarea regulilor concurentei, scrie Chip.ro.