„Prima Casa"-Blocaj in negocierile dintre banci si Fondul de Garantare. Programul „Prima Casa” a intrat intr-o etapa delicata, in contextul in care mai multe banci care s-au inscris in program refuza, deocamdata, sa semneze Conventia de garantare cu Fondul de Garantare." Surse bine informate din piata bancara au declarat pentru Capital.ro , sub protectia anonimatului, ca procesul de semnare a intrat intr-un impas din cauza unor contestatii privind textul final al Conventiei.

Topul datornicilor “toxici” vanduti de cea mai mare banca. Cei mai mari datornici transferati de pe bilantul BCR, cea mai mare banca dupa active, sunt atat oameni de afaceri cat si fosti functionari guvernamentali, de pe lista nelipsind nici regele rromilor Florea Cioaba. Masura bancherilor de la BCR are ca scop curatarea bilantului de creditele neperformante pentru a trece mai usor in toamna aceasta de testul de stres. Cel mai mare credit vandut de BCR are o valoare de peste 800.000 de euro, scrie Business Standard.

Ce afaceri ieftine se pot face pe timp de criza. Pentru o persoana care nu are o experienta bogata in afaceri solutia francizei este una oportuna. Aceasta deoarece cel care intra in business primeste, de obicei gratuit, toate cunostintele si informatiile de care are nevoie pentru a avea succes. Potrivit Ralucai Stanciu, manager de francize la firma de consultanta in domeniu CHR Consulting, anul acesta „se poarta francizele", adica acelea cu investitii de start cuprinse intre 5.000 si 50.000 de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Joburi pe salarii de 3.200 euro pentru romani in statele UE. Pana pe 22 iulie, specialistii in domeniul constructiilor pot candida pentru un job in statele membre ale Uniunii Europene, pentru un salariu mediu de 3.180 de euro, in cadrul unei competitii lansate de EPSO (Oficiul European pentru Selectia Personalului). Candidatii trebuie sa fie tehnicieni specialisti in electricitate, instalatii sanitare, aer conditionat, amenajari interioare sau project management in constructii sau tehnicieni generalisti, care sa fie specializati in structura de rezistenta si finisaje, fatade sau acoperis, anunta Ziarul Financiar.

Dobanzile scad, dar DAE ramane sus. La indemnul Bancii Nationale a Romaniei sau obligate de blocajul de pe piata creditelor, unele banci au decis reducerea nivelului dobanzilor la creditele in lei sau in euro. Totusi, desi dobanzile se reduc, comisioanele percepute de banci continua sa majoreze semnificativ nivelul dobanzii anuale efective (DAE), costul efectiv al creditului ramanand ridicat. Bancile castiga din comisioane inca 60% din veniturile din dobanzi, scrie Bursa.

Vacanta de sultan in Istanbul, in apartament inchiriat. Milioane de turisti din toata lumea viziteaza in fiecare an Istanbulul. Asa se face ca si aici apartamentele inchiriate in regim hotelier au devenit o afacere profitabila. O garsoniera la zece minute de centrul orasului, poate fi inchiriata la mijlocul lunii iulie cu 70 euro/noapte sau 455 euro/saptamana. Turistii se pot relaxa intr-un loc special, hamam (in limba turca baie turceasca), scrie Imopedia.ro.

Gemballa Mirage GT Matt Edition - un supercar sinistru bazat pe Porsche Carrera GT. Gemballa a publicat imagini oficiale cu o noua versiune a vehiculului Mirage GT Carbon Edition, denumita Gemballa Mirage GT Matt Edition. Pentru cei care nu cunosc detalii despre aceasta masina, Gemballa Mirage GT Matt Edition este de fapt Porsche Carrera GT tunat cu iscusinta de Gemballa. Supercarul cu un aspect destul de sinistru are sub capota un propulsor V10 care dezvolta 670 CP si un cuplu de 630 Nm, scrie StiriAuto.ro.

Skoda vrea un coupe sport cu 5 usi. Gama Skoda va continua sa se diversifice, in urmatorii ani. Dupa lansarea primului sau SUV compact, constructorul ceh care face parte din Grupul Volkswagen va avea in curand si un supermini. Va fi o interpretare a conceptului Up!, proiect dezvoltat de firma-mama, de care vor beneficia si Skoda si SEAT. Cat despre un roadster, pornind de la conceptul BlueSport, prezentat de Volkswagen, pe moment totul ramane la stadiul de speculatii, scrie 24auto.ro.

Topul celor mai vizitate centre comerciale, dominat de veterani. Unirea Shopping Center ramane in fruntea clasamentului mallurilor cu cel mai mare numar de vi­­­­­­­­zi­tatori. Noile uni­­­tati din sudul Capitalei fac mari eforturi pentru a intra atat in atentia chiriasilor, cat si a clientilor. Traficul nu a scazut si poate in anumite perioade de timp chiar a fost mai crescut comparativ cu anul trecut, insa s-a cheltuit mai putin, scrie Capital.

Franciza greceasca in stil fashion british-pop-indie. No Name Athens este o marca prezenta pe segmentul de fashion-retail din Romania de la sfarsitul anului trecut. Pana acum, a fost deschis un singur magazin, in Bucuresti. Insa master francizorul este deja in discutii pentru a acorda prima franciza simpla a companiei pe teritoriul tarii. Investitia initiala include taxa de intrare in sistem, costurile cu amenajarea, stocul initial si sistemul de gestiune computerizata, costuri care pot varia in functie de optiunile francizatilor. Astfel, francizatii pot alege intre a plati o taxa initiala de 10.000 de euro, plus redevente lunare de 5% din cifra de afaceri, si a plati de la bun inceput o taxa de 20.000 de euro, fiind scutiti de plata redeventelor, scrie Startups.ro.

Agentiile de turism pierd 40 milioane € pe litoral. Agentiile de turism nu vor mai incasa anul acesta la fel de multi bani din vanzarea sejururilor pentru litoral ca anul trecut, chiar daca aproape 90% dintre acestea sunt vandute prin operatori. In 2008, incasarile agentiilor de turism au ajuns la 350 milioane de euro, iar valoarea medie a unui sejur a fost de 250 de euro, scrie Gandul.

Romanii au cumpãrat peste 100 kg lingouri de aur. Investitorii de tip private banking din Romania au cumparat peste 100 kg lingouri de aur in ultimele luni, in valoare de circa 2,1 mil. euro (la pretul curent), potrivit managerilor de specialitate din cele mai importante banci romanesti. Interesul crescut pentru aur face parte din schimbarea de comportament a investitorilor, care, din cauza crizei, se orienteaza spre plasamente ce le protejeaza capitalul, scrie Business Standard.