Sfaturi practice pentru „Prima Casa”. Concluziile pe care le prezentam in continuare sunt rezultatul mai multor reportaje Capital.ro „sub acoperire” din seria INCOGNITO: 1. Nu merge la banca daca nu ai o lista cu intrebarile la care vrei sa afli raspuns pentru ca risti ca informatii importante pentru tine sa nu iti fie furnizate; 2. Cere o a doua opinie pentru ca, uneori, memoria sau cunostintele functionarilor bancari mai dau rateuri; 3. Este posibil ca ofiterul de credit sa nu aiba initiativa de a va calcula rata optima, asa ca este bine sa ceri cat mai multe simulari pentru a putea compara diferitele variante...

Vacanta de criza: Destinatii inedite din Romania, in afara turismului de masa. Conace de mai multe stele ascunse prin padure sau pensiuni cu herghelie sunt, surprinzator, destinatii spectaculoase din tara, accesibile, pentru care nu e nevoie de un zbor cu avionul si nici de rezervari sofisticate. Doar de putina investigatie. Posibilitatile de cazare s-au imbunatatit intre timp, au aparut mai multe pensiuni, locul fiind promovat mai mult in afara, inclusiv datorita Printului Charles, care a infiintat asociatia Mihai Eminescu in Viscri si si-a luat si o casa acolo, scrie Ziarul Financiar.

Alternative racoroase pentru vacanta de vara: Africa de Sud sau Alaska. Agentiile de turism consultate de catre DailyBusiness.ro au selectat 5 destinatii potrivite pentru o vacanta racoroasa in perioada iulie-august, cand temperaturile din Romania depasesc 30 de grade: Africa de Sud, Alaska, Canada , Islanda si Irlanda. Pachetele turistice costa intre 500 si 1.000 euro de persoana. Islanda este o alta destinatie racoroasa pentru o vacanta de vara cu temperaturi de pana in 20 de grade celsius, un avantaj fiind si preturile foarte avantajoase. Criza a ieftinit foarte mult aceasta destinatie, un bilet de avion costa in jur de 300 euro, iar cazarea la un hotel de 3-4 stele este in jur de 30 de euro pe noapte.

95% dintre jucatori au pierdut la Bursa. Aproape jumatate dintre investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au scos profit in primul semestru al acestui an, se arata in Studiul de Sentiment al Pietei de Capital, realizat de prognosisAdhoc. Spre deosebire de aceasta perioada, la finele anului 2008, 95,5% dintre jucatorii bursieri au avut pierderi, restul de 4,5% fiind pe zero. Spre deosebire de luna decembrie a anului 2008, cand aproape toti jucatorii au pierdut bani, in luna iulie a lui 2009, numai 36% au avut pierderi, scrie Evenimentul Zilei.

Preturile la apartamente, prima luna de crestere din 2009. Preturile apartamentelor din Capitala au inregistrat in luna iulie prima crestere din ultimul an, potrivit indicelui BREI (Bucharest Real Estate Index), realizat de Colliers International. Astfel, in sectorul 2 preturile s-au mentinut la acelasi nivel cu luna trecuta, in timp ce in sectorele 3 si 4 cresterile au fost de 3% si respectiv 4%. In sectoarele 5 si 6 cresterea a fost moderata, de 2%. Doar sectorul 1 a resimtit o usoara depreciere, cu 2%, scrie Capital.

Romania a primit prima transa, de 1,5 miliarde euro, din imprumutul de la Comisia Europeana. Romania a primit, vineri, prima transa, in valoare de 1,5 miliarde euro, din imprumutul contractat de la Comisia Europeana, scrie Ziarul Financiar.

Tata Motors si Fiat vor sa colaboreze pentru a comercializa Nano si pentru noi platforme. Tata Motors, producatorul celui mai ieftin automobil din lume, Nano, care pleaca de la circa 2.000 de dolari , vrea sa colaboreze cu Fiat pentru a comercializa masina in America de Sud, relateaza Automotive News Europe (ANE). Piata braziliana este a doua ca marime pentru Fiat, dupa Italia, scrie StiriAuto.ro.

Ce este marketingul de fuziune si cum poate sa va ajute. Un partener strategic ar putea fi o firma care are un public tinta similar cu firma dumneavoastra, dar nu vrea sa va devina concurent. De exemplu, avocatii care se ocupa de averile si testamentele clientilor si vanzatorii de asigurari de viata sau designerii si cei care fac imprimari. In aceste conditii, partenerii pot apela la marketingul de fuziune, o strategie care ii ajuta pe acestia sa-si promoveze reciproc produsele si sa se vanda "la pachet", scrie NewsChannel.ro.

Veritas planuieste un coupe si un SUV. Veritas planuieste acum dezvoltarea unei versiuni coupe a controversatului model sport RS III si un SUV cu motor de aeronava si caroserie din firbra de carbon. Straniul supercar este disponibil atat cu o putere de 500 de cai, cat si cu 620 CP la purtator. Constructorul auto exclusivist va limita productia la 30 de exemplare, atat in cazul RS III, cat si in cazul coupe-ului, scrie auto.ro.

YouTube patrunde in Formula 1. Emblema popularului site de video-sharing va fi prezenta pe bolizii echipei americane US F1 , care va debuta in sezonul viitor de Formula 1. Ca sponsor , YouTube ar urma sa acopere cu 5 milioane de dolari cheltuielile pe care US F1 le va suporta pentru dezvoltarea motorului Cosworth, sasiul si celelalte componente fiind deja gata, scrie Go4it.ro.

Majoritatea romanilor cred ca ce e mai rau n-a trecut inca. Un angajat roman din trei (35%) este foarte ingrijorat ca si-ar putea pierde locul de munca in viitorul apropiat, iar aproape sase romani din zece (57%) apreciaza ca partea cea mai dificila a crizei economice nu a trecut inca, potrivit ultimului Eurobarometru publicat de Comisia Europeana si citat de Cotidianul.

Cum alegi un spatiu comercial stradal. Traficul pietonal, zona din oras, vadul sau vizibilitatea in care se afla spatiul – acestea sunt cele mai importante criterii de selectie in alegerea unui suprafete comerciale stradale. Comerciantii trebuie sa tina cont ca este nevoie de aproximativ un an pana cand clientii se obisnuiesc cu prezenta unui nou magazin intr-o zona stradala, scrie Startups.ro.

Cum poti sa ajungi sef. O pozitie in topul companiei este visul oricarui tanar absolvent. Foarte multi chiar reusesc, dupa multi ani de munca, de acumulare de experienta si, nu in ultimul rand, dupa o pregatire adecvata si continua. Cel putin asa reiese din marturiile unor tineri directori din cateva companii de succes, scrie Capital.