Bucuresti – Arad in 16 ore cu tirul pe calea ferata. Primul transport Ro-La care a plecat, ieri, din gara Bucuresti - Progresu a ajuns la Glogovat – Arad la ora 8:19, dupa o calatorie de 16 ore, mai putin cu ora decat estimasera autoritatile. Se spera ca in doua luni de zile transportul Ro-La va pleca de la Constanta si va ajunge pana in Slovenia, trecand prin Ungaria si Austria. Soferii romani vor scapa astfel de controlul in trafic, de abuzurile autoritatilor maghiare si mai ales de gropile din Romania. Pretul pe calea rutiera se situeaza intre 300 si 350 de euro, iar pe calea ferata acesta ar fi intre 250-280 de euro, daca tranportul va fi subventionat, scrie Capital.

Trei surse rapide de bani pentru un Guvern strivit de deficit. Vanzarea pachetelor minoritare pe care statul le detine in companiile din sectorul energetic si a imobilelor statului in sistem sale&lease-back (vanzare si reinchiriere) sau vanzarea certificatelor de emisii de carbon sunt trei dintre metodele rapide si ieftine prin care statul ar putea acoperi o buna parte din deficitul bugetar, a explicat pentru Business ­Standard Radu Zaciu, seful biroului Deutsche Bank in Romania.

450 de euro, chiria la doua camere in apartament nou. Pretul chiriilor pentru apartamentele situate in ansambluri rezidentiale au scazut in medie cu 15-20% in acest an, comparativ cu sfarsitul anului 2008. In functie de criza financiara, de cat timp va persista, preturile vor continua sa scada, pentru ca cei care au investit in apartamente, in anii trecuti, le vor scoate la inchiriere, pentru a mai amortiza din investitii, scrie Cotidianul.

Leonardo a inchis 30 de magazine si a dat afara 500 de angajati. Leonardo, cel mai mare retailer de incaltaminte si marochinarie de pe plan local, cu afaceri de peste 135 mil. euro in 2008, a inchis in prima jumatate a acestui an aproximativ 30 de magazine din cele 175 pe care le detinea in Romania deoarece erau neprofitabile. In urma acestei decizii, peste 500 de persoane au fost disponibilizate din totalul de 3.000 de angajati. Compania se gandeste sa mai inchida insa in cursul acestui an alte 20 de magazine, scrie Ziarul Financiar.

620 de accidente pe zi rezolvate fara politie. Circa 13.000 de tamponari usoare au fost rezolvate in primele trei saptamani din iulie de catre asiguratori cu ajutorul constatului amiabil. In principiu, a fost, zilnic, o medie de peste 620 de accidente usoare rezolvate prin constatul amiabil, scrie Evenimentul Zilei.

Tramontana R-edition, supercarul care te face sa te simti ca un "Terminator". Unul dintre prezentatorii emisiunii Fifth Gear a testat supercarul Tramontana R-edition, care l-a facut sa se simta ca celebrul personaj din filmul cu acelasi nume, respectiv ca un “Terminator”. Tramontana R-edition, creata in Spania, este combinatia ideala dintre o masina de Formula 1 si tehnologia folosita la construirea avioanelor, potrivit producatorului sau. Caroseria vehiculului este construita, in mare parte, din fibra de carbon. Vezi video pe StiriAuto.ro.

Fiesta Coupe, urmasul lui Ford Puma. Noul Fiesta, altfel un model care promite un succes notabil pentru Ford in categoria mini, ar putea avea si o versiune coupe, derivata din caroseria cu 3 usi. Noul Fiesta Coupe ar trebui sa fie continuatorul popularului Puma, un model eliminat din gama Ford in urma cu cativa ani. Motoarele vor fi de 1,4 si 1,6 litri, atat pe benzina, cat si diesel. Ulterior este asteptat si un agregat pe benzina de ceva mai nervos, de 180 CP (1,6 litri), scrie 24auto.ro.

De masina in leasing nu scapi ieftin, ci doar scump sau foarte scump. Returnarea bunului catre finantator nu este lipsita de costuri. Acesta poate cere diferenta de pret dintre suma ramasa de plata si valoarea de piata a bunului. Cu alte cuvinte, de exemplu, daca ai achizitionat o masina de 10.000 de euro cu un avans de 3.000 de euro si ai achitat, in rate, 1.000 de euro din valoarea finantata de 7.000 de euro (plus dobanzile aferente), dupa care ai returnat bunul, societatea de leasing trebuie sa recupereze 6.000 de euro. Daca autovehiculul nu poate fi vandut decat cu 5.000 de euro, vei mai avea de platit o diferenta de 1.000 de euro, pierzand, totodata, avansul, contravaloarea ratelor si masina, explica Capital.

Masini in leasing, distruse intentionat pentru asigurare. Romanii au gasit o metoda inedita de a scapa de ratele la masinile luate in leasing si de a face si un mic profit pe deasupra. In ultima vreme tot mai multi soferi, confruntati cu probleme de “lichiditate”, prefera sa intre cu propriul autovehicul intr-un cap de pod pentru ca apoi asiguratorul sa il despagubeasca. Reprezentantii companiilor de asigurari se declara de-a dreptul dezarmati in fata abundentei de astfel de cazuri, scrie Gandul.

Bucurestiul are cele mai ieftine locuinte din regiune. Bucurestiul a preluat in acest an ultima pozitie in topul preturilor la locuinte, raportate la nivelul principalelor capitale din Europa Centrala si de Est (ECE), dupa o scadere constanta a preturilor de aproximativ 15% de la inceputul anului si pana in iunie, potrivit unei analize realizate de Business Standard pe baza informatiilor raportate de companiile de consultanta imobiliara King Sturge, Colliers si REAS, scrie Business Standard.

Un hotel de trei stele de pe litoral care incasa 100.000 de euro pe saptamana anul trecut abia ajunge acum la 75.000 de euro, majoritatea incasari de weekend. Veniturile hotelurilor de pe litoral au scazut in luna iulie a acestui an cu marje cuprinse intre 20% si 35% fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit estimarilor Ziarul Financiar pe baza informatiilor furnizate de hotelieri, in conditiile in care gradul de ocupare al hotelurilor de pe litoral a scazut cu minimum 10-20% fata de vara anului 2008. Astfel, daca un hotel de trei stele cu 180 de camere castiga anul trecut aproape 395.000 de lei (peste 100.000 de euro) pe saptamana din inchirierea camerelor, la un grad de ocupare de 100%, anul acesta obtine doar un pic peste 316.000 de lei (circa 75.000 de euro), in cazul cel mai fericit, la un grad de ocupare de 70 - 80% in timpul saptamanii si 100% in weekend.