Telefoanele care au Android urmaresc si ele miscarile utilizatorilor. Telefoanele mobile inteligente care utilizeaza sistemul de operare Android dezvoltat de Google colecteaza si ele date cu privire la miscarile utilizatorilor intr-o maniera similara cu cea a telefoanelor iPhone de la Apple, informeaza editiile de vineri ale publicatiilor Wall Street Journal si The Guardian. Wall Street Journal il citeaza pe americanul Samy Kamkar, un fost pirat care s-a facut remarcat dupa ce a scos din functiune site-ul MySpace in 2005 in timp ce The Guardian il citeaza pe programatorul suedez Magnus Eriksson. Potrivit WSJ telefoanele HTC Android colecteaza informatii cu privire la locatia utilizatorului pe care le trimite catre Google cel putin de cateva ori pe ora. De asemenea sunt transmise informatii cu privire la retelele de Internet wireless din zona, scrieCapital.

Business ReportFoto: Colaj foto

In articolul "Povestea unui esec: cum ne-au inchis ungurii centrul de servicii financiare ING de la Cluj, care urma sa angajeze 1.000 de oameni", ZF scrie: "Guvernul ungar a motivat necesitatea preluarii in administratia statului a activelor fondurilor de pensii private (asa-numitul pilon II) prin faptul ca tocmai acest sistem a creat deficite bugetare si datorie publica, 8% din salariul brut al fiecarui angajat mergand in sistemul de pensii private". Integral inZiarul Financiar.

Analiza: Vantu nu doarme linistit: Justitia se joaca, dar statul inca lucreaza pentru el. Cum stam cu ratele la FNI. Desfasurarea de forte a Justitiei - cu retinerile, arestarile, audierile si recursurile din ultimele luni ale lui Sorin Ovidiu Vantu si extradarea, pas cu pas, a lui Nicolae Popa - pare sa se desfasoare ca intr-un spectacol la care lumea priveste dar a uitat cat costa biletul si cum stam cu ratele cu care e platit acest bilet. Integral peCursdeGuvernare.ro.

Autostrada Soarelui, in faza de "hei-rup".Tronsonul Cernavoda-Medgidia, al carui contract a fost reziliat recent, va fi terminat pana la finele anului urmator, promite statul. Noul pret al tronsonului l-ar putea depasi pe cel cerut de fostul constructor, COLAS, care a contestat rezilierea. Finalizarea tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia va costa intre 500 si 700 milioane lei, fara TVA (120-170 milioane euro), potrivit anuntului de intentie lansat de CNADNR pentru o noua licitatie, dupa ce a reziliat contractul acordat constructorului francez Colas. Contractul are o valabilitate de 36 de luni, adica trei ani, din care un an va reprezenta durata proiectarii si a construirii, iar doi ani e termenul de notificare a defectiunilor, adica de garantie, scrieRomania Libera.

Cine este Matei Pavel, tanarul de 23 de ani care a dat lovitura, reinventand site-urile de reduceri. Site-ul care a salvat buzunarele a zeci de mii de romani s-a nascut intr-o seara, mai mult din joaca. Creatorul sau, tanarul Matei Pavel, se intorsese in noaptea aia acasa, ca niciodata, foarte obosit. In loc sa se bage in pat, s-a dus la calculator. "Mi-am spus ca, daca nu-l fac eu, il face altcineva, si m-am apucat de treaba". Ideea e simpla: a reunit in acelasi loc mai multe site-uri de reduceri. "Site-ului meu ii facusem fond portocaliu cu floricele, apoi am pus acolo alte patru site-uri de reduceri care deja existau pe piata. In scurt timp, site-ul meu a inceput sa creasca de la sine, fara sa fac eu mare lucru. Acum, dupa cateva luni, are 80.000 de vizitatori unici pe luna. Ceea ce am facut eu prin CautaReduceri.ro a fost ca am reunit intr-un singur loc, al meu, mai multe site-uri de reduceri. Functioneaza ca un fel de Google pentru reduceri", povesteste Matei Pavel, pentruGandul.

In articolul "Cinci proiecte mamut de 10 mld. euro: care este stadiul realizarii celor mai mari investitii energetice locale", ZF scrie: "Desi oficialii statului spun adesea ca tocmai aceste investitii majore pot transforma Romania intr-un jucator important in energia regionala, iar companiile locale le asteapta ca pe o salvare dupa doi ani de criza, hidrocentrala Tarnita - Lapustesti, reactoarele 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, cablul submarin Romania - Turcia, AGRI si depozitul de captare a carbonului din sud-vestul tarii sunt inca la faza studiilor". Integral inZiarul Financiar.

10 marci auto celebre care au disparut. Pontiac, Rover sau Oldsmobile sunt doar cativa dintre constructorii care au marcat industria auto prin modelele de exceptie, dar din pacate au disparut. Citeste integral peMoney.ro.

Cine a luat prima de Paste in al treilea an de criza. O parte dintre angajatii din sectorul bancar si unii salariati ai marilor companii au luat anul acesta prima de Paste, desi recesiunea se resimte inca puternic in multe sectoare. Unele companii le-au oferit prime angajatilor, insa valoarea acestora a scazut la cateva sute de lei, in timp ce inainte de criza ajungeau si la o jumatate de salariu, potrivit informatiilor stranse deEVZ. Bancile, care au unii dintre cel mai bine retribuiti angajati din economie, le-au oferit in acest an prime de Paste angajatilor, desi unele le-au inclus in bonusurile anuale. Media primelor de Paste din sector a fost de circa 300 de lei anul acesta, potrivit lui Constantin Paraschiv, presedintele Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB).

Universitatile, la bani marunti. Cine va supravietui? Doua universitati din Timis au fuzionat luna aceasta. E doar inceputul: o buna parte din cele peste o suta de institutii de invatamant superior vor ramane, de anul viitor, fara 30% din finantarea de baza. Cu alte cuvinte, vor da faliment. Cine a priceput cum va arata sistemul universitar de la anul sa ridice mana sus! Cam aceasta e starea de spirit in randul profesorilor, studentilor, ba chiar si al multor fuctionari din cadrul Ministerului Educatiei (MECTS), la mai bine de doua luni de la promulgarea noii legi organice a domeniului. Confuzia persista, pe de o parte, pentru ca multe institutii de invatamant si asociatii universitare incearca in continuare sa modifice unele amendamente din lege; pe de alta, pentru ca noile prevederi, chiar daca aduc diferente radicale fata de vechea situatie, trebuie sa fie implementate de aceiasi oameni, din vechiul sistem. Si multi fie nu vor, fie nu se pot adapta intr-un timp atat de scurt la schimbare. Poate cel mai relevant exemplu in acest sens este modul in care vor fi finantate universitatile din 2012. Integral inCapital.

Care sunt cele mai fiabile masini de oras din Europa. Site-ul britanic Auto Trader a publicat top cinci cele mai fiabile masini din Europa, conform unui studiu. Doar 6% din aceste masini ajung in service dupa un an de utilizare. Marcile care au intrat in studiu se vand in Marea Britanie. Vezi topul integral inGandul.

GDF SUEZ Energy Romania: E mult prea mic pretul gazului. Trebuie marit de urgenta. Reprezentantii fostului Distrigaz Sud, acum detinut de francezi spun ca nu mai pot accepta sa vanda gazul romanilor la un pret mai mic decat cel cu care il achizitioneaza la randul lor. Piederile pe care ei le inregistreaza vor trebui recuperate printr-o factura mai mare la gaze. Furnizorul de gaze GDF Energy Romania, fostul Distrigaz Sud, este nemultumit de pretul actual al gazului pe care-l platesc consumatorii casnici din Romania. Reprezentanti ai companiei au declarat, pentruMoney.ro, ca, in prezent, sunt obligati sa vanda gaz catre gospodarii la un pret mult mai mic fata de costurile de achizitie si ca Autoritatea de Reglementare trebuie sa mareasca, rapid, pretul fix pentru casnici.

Citeste si: