Moratoriul privind construirea de colonii in Cisiordania a exprirat duminica. Palestinienii au declarat ca o reluare a constructiilor de catre israelieni ar fi un motiv suficient pentru ca negocierile dintre cele doua state sa ia sfarsit, relateaza CNN.

Mai multi colonisti israelieni au organizat un miting duminica pentru a-si face publica dorinta de a continua constructiile din Cisiordania si s-au alaturat membrilor Knesset-ului. Buldozerele sunt asteptate sa intre in scena intr-un gest menit sa demonstreze ca protestatarii sunt pregatiti sa inceapa din nou constructiile.

Reprezentantul palestinian de monitorizare a constructiilor din Cisiordania a precizat ca 20 de caravane au fost construite inainte de ziua de duminica, adica inainte de data de expirare a moratoriului.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a rugat colonistii sa inceteze constructiile, tinand cont de faptul ca moratoriul urmeaza sa expire in curand.

Presedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a declarat in cadrul Adunarii Generale a O.N.U. de sambata ca problema colonistilor israelieni este un subiect de referinta pentru acest stat.

Israelul trebuie sa aleaga intre a a continua aceste constructii si a beneficia de pace", a declarat Mahmoud Abbas.

Israelul si Palestina se afla in rundele initiale ale negocierilor de pace.