Boc cauta firma de branding pentru partid. Nu doar la portocaliu ar putea renunta PDL in alegerile din anul 2012, ci chiar si la denumirea partidului si la sigla. Asta in ciuda faptului ca cei mai multi democrat-liberali, cu Emil Boc in frunte, nu vor sa abandoneze asa usor simbolurile care i-au consacrat. Democrat-liberalii cauta in acest moment solutii care sa-i ajute la rebranduirea si repozitionarea partidului pe scena politica. Surse din PDL au declarat pentru "Puterea" ca Emil Boc si ceilalti lideri ai partidului au discutat subiectul schimbarii denumirii partidului, siglei si culorii portocaliu, iar primul pas va fi angajarea unei firme profesioniste care sa testeze opinia publica, scrie Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Becali si Vadim, influenta zero in Parlamentul European. George Becali si Corneliu Vadim Tudor sunt europarlamentarii romani a caror influenta la nivelul Parlamentului European este cosiderata egala cu zero. Aceste concluzii se regasesc intr-un studiu al Institutului European pentru Democratie Participativa - Qvorum, citat de Agerpres. Conform documentului, cei doi sunt "europarlamentari care practic nu exercita niciun fel de influenta". De altfel, saptamana trecuta, intrebat cum e sa fie coleg cu George Becali si Corneliu Vadim Tudor, europarlamentarul democrat-liberal Traian Ungureanu a spus: "Cum sa fie? Rar", precizand ca acestia nu prea dau prin Parlamentul European, informeaza EVZ.

Lazaroiu s-a rafuit cu Aura Vasile la audierile din Comisia de Munca. Dupa ce a expus situatia legata de restrictiile de pe piata muncii, Lazaroiu a intrebat-o pe deputatul PSD Aura Vasile daca ea si partidul ei au discutat cu premierul socialist Jose Luis Zapatero in legatura cu acest subiect. "De cate ori a mers PSD la Madrid? Cine de la dumneavoastra a mers la Madrid sa vorbeasca cu socialistii?", a intrebat Lazaroiu. Nemultumita, Aura Vasile i-a replicat ministrului ca nu are dreptul sa o chestioneze, in conditiile in care ea a fost aleasa in functie, in timp ce el a fost numit. "Domnule ministru, nu va dau voie sa vorbiti peste mine. Diferenta dintre mine si dumneavoastra este ca eu sunt aleasa, iar dumneavoastra sunteti numit", a insistat Aura Vasile. Integral in Adevarul.

Marian Vanghelie si Victor Ponta se bat in sondaje pentru Bucuresti. Razboi surd in interiorul PSD si PNL pe candidaturile pentru primariile de sectoare si cea a Capitalei. Victor Ponta si Marian Vanghelie se contreaza in sondaje paralele, unul ca sa dovedeasca ca PSD nu are nevoie de candidatura edilului de la 5 decat pentru acel sector, celalalt, pentru a demonstra ca se poate bate parte in parte cu Sorin Oprescu. In PNL, confruntarea se da intre Vlad Moisescu, liderul de Bucuresti, si rivalul sau, Rares Manescu, sustinut din umbra de Crin Antonescu: fiecare cauta sa-si impuna proprii oameni in sondajele pentru primariile de sector, relateaza EVZ.

Lazaroiu o reinventeaza pe Alba ca Zapada: "Poate fi o coalitie intre miscari civice si partide". Cine va face parte din noua constructie. Ministru al muncii in guvernul democat-liberalilor, Sebastian Lazaroiu nu da semne ca vrea sa se inregimenteze in PDL, dar nici ca e dispus sa stea cu mainile in san. Planurile fostului consilier prezidential vizeaza punerea pe picioare a unei platforme de centru-dreapta, in care componenta politica se fie foarte bine manifestata, in aceeasi masura regasindu-se si o serie de ONG-uri apropiate democrat-liberalilor. De altfel, transformarea "Albei ca Zapada", anuntata de Lazaroiu in urma cu un an ca un nou partid, intr-o Miscare Populara a fost confimata de ministrul muncii in aceasta seara, intr-o emisiune televizata. "Alba ca Zapada n-a fost o fantezie. Se vede ca se poate coagula o platforma de centru-dreapta in Romania. Peste 50% din romani au convingeri de centru-dreapta, iar PDL nu e capabil sa capteze acest bazin. Integral in Gandul.

Oprescu respinge doar sigla USL. La doar zece zile dupa ce a avertizat ca USL sustine candidatura lui Sorin Oprescu doar daca acesta isi asuma sigla Uniunii, Crin Antonescu pare resemnat in fata refuzului edilului. Exista, insa, voci in PNL, din tabara opusa liderului, care avanseaza posibilitatea gasirii unui candidat propriu al USL. "Sorin Oprescu candideaza independent in cadrul unui parteneriat pentru Bucuresti, fara sigla", a anuntat sec, intr-o emisiune la B1 TV, actualul primar in functie, sustinut de USL in cursa pentru un nou mandat. In plus, edilul Capitalei a tinut sa faca distinctia clara intre o candidatura sub sigla USL si un parteneriat cu formatiunile din opozitie. "Staff-ul de campanie e al meu, strategia de campanie e a mea si, cel mai important, proiectele sunt ale mele, modificate sau poate imbunatatite cu ceea ce propune Uniunea si atunci se intrunesc conditiile unui parteneriat", a punctat fostul senator PSD, scrie Romania Libera.

UDMR joaca la doua capete. In toiul negocierilor stranse cu PDL atat pe reoganizare, cat si pe sistemul electoral, reprezentantii Uniunii au tinut sa afle si oferta PSD, nemultumiti de sahul in care sunt tinuti de democrat-liberali. "Noi le-am spus sa vina cu propuneri si discutam saptamana viitoare", a aratat secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Si premierul Emil Boc a dat asigurari UDMR, luni seara, la TVR, ca PDL este dispus sa accepte si amendamente la reorganizarea administrativa, astfel incat proiectul sa fie finalizat. "Inca ne gandim la variantele pe care le vom prezenta saptamana viitoare", a sustinut ieri si liderul deputatilor UDMR, Mate Andras. Integral in Adevarul.