Victor Ciorbea, luat la intrebari de DNA. Fostul premier Victor Ciorbea a ajuns in vizorul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Subiectul: devalizarea uriasului patrimoniu al UGSR, fostul sindicat communist unic. Aurelian Pavelescu (PNTCD) ii aduce lui Victor Ciorbea o acuzatie fara precedent. Pavelescu a declarat vineri ca procurorii DNA au emis o rezolutie prin care au constatat ca fostul premier Ciorbea se face vinovat de devalizarea patrimoniului UGSR. Contactat de reporterii "Puterea", Ciorbea a negat acuzatiile. El a recunoscut, in schimb, ca procurorii DNA l-au luat la intrebari pe tema patrimoniului UGSR. Reamintim ca Victor Ciorbea a fost primul presedinte al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR), cel mai mare sindicat infiintat dupa revolutia din decembrie 1989, informeaza Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta isi da demisia! Din functia de copilot. Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca, de la anul, se va retrage din competitiile automobilistice si se va multumi doar cu cele politice. Acest lucru se intampla dupa ce "Evenimentul zilei" a scris despre sponsorizarea pe care un controversat om de afaceri a acordat-o hobby-ului lui Ponta. Raliul Iasiului, ce se desfasoara in acest week-end, este unul dintre ultimele la care Ponta mai participa in calitate de copilot. "Mai este o singura etapa, la Bacau, dupa care ii las pe altii mai tineri si mai buni decat mine", a declarat copresedintele USL, explicand ca anul 2012 va fi unul dificil din punct de vedere politic, fapt ce nu-i va mai permite sa se ocupe si de raliuri, anunta EVZ.

Theodor Paleologu: "Niciodata nu am fost platit atat de prost cum sunt acum". Fostul ambasador al Romaniei in Danemarca, Theodor Paleologu, afirma, in partea a doua a interviului acordat adevarul.ro, ca s-ar intoarce "categoric in diplomatie", adaugand ca "multe persoane au gresit cand nu au luat in considerare ce inseamna anumite legaturi personale cu ministrii din Franta". Puroiul coruptiei nu este in vama, ci in Bucuresti, iar contractul Rosia Montana este unul fara precedent, care pune statul roman intr-o situatie de tara colonie, afirma deputatul Theodor Paleologu, fost ambasador si ministru al Culturii, in prima parte a interviului, scrie Adevarul.

Scandalul banilor europeni. "Dambovita este in topul harniciei". Presedintele CJ Dambovita spune ca nu i s-au imputat nereguli pe fondurile europene. Intr-un scurt interviu acordat EVZ, Florin Popescu, presedintele Consiliulu Judetean Dambovita, vorbeste despre modul in care s-au cheltuit banii de la Bruxelles. Interviu integral in EVZ.

Stolojan: Nu mai trebuie sa taiem din salarii si pensii. Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, vineri, ca Romania si-a stabilizat finantele si ca, deocamdata, nu mai are nevoie sa taie din salarii si pensii, dar ca trebuie "sa dimensioneze cheltuielile in limitele resurselor pe care le are", informeaza Mediafax. "Noi, romanii, vom iesi din criza, mai greu este cu alte tari care sunt indatorate puternic in continuare si pentru care creditorii trebuie sa inteleaga ca, fara o solutie de restructurare a datoriilor, o solutie de asumare a unor pierderi, lucrurile nu se rezolva", a spus Stolojan, la intrebarea daca Romania iese din criza sau urmeaza al doilea val, scrie Romania Libera.

Culisele noului atac al lui Basescu la Rege. Jurnalistul Ion Cristoiu, in emisiunile caruia Traian Basescu l-a numit pe Regele Mihai "sluga la rusi", ori "biet ex-rege", a dezvaluit pentru "Adevarul" ca afirmatiile incisive ale sefului statului fac parte dintr-un calcul foarte precis. "Cea mai mare greseala este sa spui ca pe Basescu l-a luat gura pe dinainte in privinta Regelui, ori in remarcele despre Duda. Nu, el a venit montat, pregatit, a vrut sa spuna asta. Eu am vazut ca avea totul trecut pe notite, tot ce trebuia sa zica", a declarat Cristoiu pentru "Adevarul". El a adaugat ca subiectul Regele Mihai nu figura in cererea pentru interviu pe care a trimis-o catre Cotroceni, relateaza Adevarul.