"Abramburica" ameteste relatiile dintre PSD si PNL. Liberalul Crin Antonescu i-a cerut pesedistului Victor Ponta, in sedinta USL de ieri, sa-si tina mai bine in frau parlamentarii cand vine vorba despre depunerea de initiative legislative. Legea initiata de Ecaterina Andronescu, care ar fi permis celor care au picat Bacalaureatul sa faca un an pregatitor la facultate, primind si ajutor de somaj, a marcat o sincopa in relatia dintre PNL si PSD. Ieri, inaintea sedintei USL, Crin Antonescu a anuntat ca nu sustine proiectul. "Nu ne apartine aceasta initiativa, nu am sustinut-o. Va pot spune un punct de vedere personal - nu cred ca asta este solutia", a afirmat el, dupa cum relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

UDMR pune din nou frana PDL: modificarile la sistemul electoral propuse de democrat-liberali, primite cu "NEM". UDMR nu vrea sa auda de nicio oferta a PDL. Fie ca este vorba de reorganizarea teritoriala, fie de sistemul electoral, Uniunea lui Kelemen Hunor nu este de acord cu variantele propuse de democrat-liberali, ba, mai mult, ameninta ca la o incercare de a trece modificarile prin asumarea raspunderii parlamentarii UDMR vor tranti guvernul la motiunea de cenzura. Cum in sedinta de azi a coalitiei nu s-a ajuns la nicio concluzie, o discutie transanta ar urma sa aiba saptamana viitoare. Disputa la zi intre PDL si UDMR este legata pe modificarile sistemului electoral, puse de pedelisti cap de lista a prioritatilor pentru alegerile de anul viitor. Dupa un acord de principiu ca primul clasat sa castige mandatul de parlamentar, au inceput si problemele. Integral in Gandul.

PDL, gata de compromis pentru reorganizare. Liderii PDL vor sa grabeasca reorganizarea administrativa si sunt gata sa prezinte variante flexibile cu pana la 12 regiuni. Pentru UDMR, aceasta nu este insa o prioritate. Liderii PDL si sefii organizatiilor judetene ale partidului au cerut Biroului Permanent al formatiunii sa definitiveze detaliile reorganizarii administrativ-teritoriale pana la finalul lunii noiembrie. Membrii partidului au venit cu mai multe propuneri in timpul intalnirii de duminica seara de la Vila Lac, de la impartirea tarii in opt judete, pana la zece sau doisprezece regiuni, scrie Romania Libera.

Cum se vaneaza o audienta la Elena Udrea: tehnici speciale ale deputatilor pentru a sta de vorba cu ministrul Dezvoltarii. Prezenta ministrilor in Parlament este o ocazie numai buna pentru deputati si senatori pentru a obtine o audienta pe loc. Dintre cei mai "vanati", Elena Udrea se remarca in top, la ultima sedinta de plen la care a participat, colegii de partid facand un adevarat pelerinaj la banca pe care ministrul Dezvoltarii Regionale o ocupa. Marti, 27 septembrie. Pauza de consultari in Camera Deputatilor. Este putin trecut de orele 12. Liderii opozitiei si cei ai puterii nu reusesc sa se inteleaga asupra ordinii de zi. Elena Udrea, imbracata intr-o rochie roz, sta in prima banca. Momentul este speculat de colegii de partid pentru a obtine o audienta la ministrul Dezvoltarii, informeaza Gandul.

Putin cel vesnic ii sperie pe rusi. Majoritatea tinerilor din Rusia nu vor sa mai suporte inca 12 ani conducerea lui Vladimir Putin si isi doresc sa plece din tara. "E timpul sa plec" este numele unui site unde multe persoane care s-au saturat de viata din Rusia isi spun pasurile. Aceasta tinde sa devina o lozinca pentru cei care nu sunt de acord cu planurile anuntate recent de Vladimir Putin de a mai conduce tara, din fotoliul de la Kremlin. Putin ar mai putea ramane inca doua mandate, adica 12 ani, potrivit noilor reglementari adoptate sub mandatul presedintelui Dmitri Medvedev, relateaza Adevarul.

Planul de atac al PDL pentru 2012. Duminica seara, Emil Boc si liderii PDL de la centru si din teritoriu au tinut o importanta sedinta la Vila Lac, in urma careia au decis accelerarea planului cu care ei spera sa castige alegerile. Pedelistii vor ca anul electoral 2012 sa-i prinda in urmatorul context: Romania sa fie impartita in megaregiuni teritoriale, Parlamentul sa aiba maximum 300 de membri, alesi uninominal prin vot majoritar, iar alegerile locale sa se desfasoare in acelasi timp cu cele parlamentare. Asta au decis liderii PDL ca trebuie pus in practica pana anul viitor. In plus, ei au discutat si despre Miscarea Populara, umbrela de aliante pe care vor sa o realizeze in jurul PDL. Integral in Puterea.

PNL pandeste excluderea lui Piedone. Liberalii iau in calcul sustinerea primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, drept candidat independent din partea USL, daca va fi exclus din PC. PNL i-ar fi propus lui Cristian Popescu Piedone sa candideze din partea USL ca independent la primaria sectorului 4, afirma surse liberale. Negocierile ar fi fost purtate de lideri ai filialei PNL Bucuresti. Liberalii iau in calcul aceasta varianta, in cazul in care Piedone va fi exclus din PC. Conservatorii vor discuta subiectul la sedinta Biroului Executiv Central de astazi, anunta Adevarul.