Ponta si Antonescu incearca Ardealul cu degetul. Plecand de la ideea ca Bucurestiul este ca si castigat cu Sorin Oprescu candidat, Crin Antonescu si Victor Ponta mai ataca un fief electoral al dreptei: Transilvania. Mai precis, liderii USL au descins chiar in nucleul electoral al PDL - Bistrita-Nasaud - Cluj - Alba. Dupa ce au "rezolvat", problema noului sef al Senatului, Antonescu si Ponta au plecat in campanie. Primul popas: Bistrita, fieful secretarului general al PDL, Ioan Oltean. Primul a ajuns Ponta, urmat la ceva vreme si de Antonescu, cunoscut pentru faptul ca nu se poate trezi cu noaptea-n cap. In program au avut intalniri cu sindicatele si organizatiile USL. "Daca vom castiga Transilvania vom castiga toata Romania", a spus Ponta, sintetizand ofensiva declansata in Ardeal. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Basescu, in costum popular de Ziua Nationala. Elena Basescu a sarbatorit Ziua Nationala in costum popular. Nu singura, ci alaturi de delegatia Romaniei in grupul PPE din Parlamentul European, care a organizat o expozitie in care au fost expuse replici ale sculpturilor lui Constantin Brancusi: Poarta Sarutului, Masa Tacerii si Coloana Infinitului, precum si un interior de casa traditionala romaneasca. "Au fost expuse, de asemenea, costume nationale din 10 regiuni ale tarii si ceramica din alte 6 regiuni. Interiorul casei taranesti apartine Muzeului Olteniei din Craiova, iar costumele si ceramica, fac parte din colectiile Muzeului Satului din Bucuresti", se arata intr-un comunicat a delegatiei romane din grupul PPE, scrie Gandul.

USL face lista viitorilor condamnati. Adunati, simbolic, la Cluj-Napoca, liderii USL au vorbit despre "o justitie independenta", care sa nu mai depinda de banii de la Ministerul Justitiei. Cum se va ajunge la acest ideal? Un indiciu gasim in declaratia lui Victor Ponta: "O sa-i bagam in inchisoare (...). Macar la asta ma pricep". Promisiunea catre membrii PDL ca vor ajunge in inchisoare dupa ce USL va castiga alegerile a fost facuta de Victor Ponta cu doar o zi inainte ca el si Crin Antonescu sa dezvaluie cateva elemente ale "viziunii USL despre justitie". Una din concluziile dezbaterii lansate ieri? Ca exista pericolul ca procurorii sa cheltuiasca "banii contribuabilului" si sa afecteze "drepturile unor cetateni nevinovati", in conditiile in care cercetarile penale dureaza chiar si trei-patru ani. Solutia USL? Cand va ajunge presedinte Crin Antonescu si cand va fi numit un nou procuror-sef, procurorii care pierd procesele vor raspunde, informeaza Romania Libera.

Cum se coloreaza politic regiunile istorice. USL continua sa conduca in preferintele romanilor cu 51,7% din voturi, releva sondajul IMAS pe luna noiembrie, realizat la comanda ziarului "Adevarul". Este, practic, un scor egal cu cel de luna trecuta - 52%, dar trebuie precizat ca datele au fost culese in perioada 9-17 noiembrie, la inceputul scandalului Ponta-Geoana. Impactul real al acestui scandal asupra PSD si, implicit, USL, va fi, cel mai probabil, resimtit in barometrul din luna decembrie. PDL este cotat cu 18,7% din preferintele celor care s-ar prezenta la vot, in nota obisnuita a democrat-liberalilor. PDL s-a stabilizat, practic, la acest scor, pe tot parcursul anului 2011 el osciland intre 16 si 20% din optiunile romanilor. Continuarea in Adevarul.

Nicusor Dan candideaza la Primaria Bucurestiului. Axioma de capatai: "Nu se poate ca toata lumea sa circule cu masina". In primavara acestui an a vazut filmul despre candidatura lui Antanas Mockus la Primaria Bogotei, unul dintre cei doi primari care au reusit sa transforme capitala Columbiei dintr-un oras putred, dominat de haos urbanistic, coruptie si violenta, intr-unul prietenos, "aflat in proprietatea" cetatenilor. Dupa vizionarea filmului "Bogota Change" la SNSPA, cateva persoane chiar au venit la el si i-au atras atentia asupra unor asemanari: si Antanas Mockus si Nicusor Dan sunt matematicieni de profesie, iar Bucurestiul arata acum precum Bogota in urma cu 15 ani. De atunci a inceput sa i se contureze in minte o eventuala candidatura, relateaza GreatNews.ro

Politicienii s-au batut in mesaje populiste. Unitate, mandrie si solidaritate. Acestea au fost cuvintele-cheie din discursurile de azi ale politicienilor catre romanii care ii vad pe ei drept tapi ispasitori pentru vremurile grele prin care trec. Aflat la Alba Iulia pentru manifestarile organizate de 1 Decembrie, Emil Boc a precizat in discursul sau: "Poate mai mult ca niciodata avem nevoie de unitate si de solidaritate. Desi prezentul este mai dur, viitorul ne duce spre prosperitate", spune el intr-un alt an afectat de criza economica. Cu toate acestea, el a fost huiduit de un grup de oameni atat la sosirea in Piata Unirii, dar si la momentul depunerii unei coroane de flori din partea Guvernului si a PDL. Integral in Puterea.