Mesajul lui Ponta pentru Aura Vasile si Vanghelie: Cine a plecat din PSD poate redeveni membru peste un an. Nu-mi plac telenovelele. Ce spune Iliescu. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru gandul, ca orice membru PSD care si-a pierdut aceasta calitate se poate reinscrie in partid dupa un an de la demisie. Chiar daca Marian Vanghelie si Aura Vasile au anuntat ca decizia acesteia de a pleca la UNPR nu mai este de actualitate si ca deputatul PSD doreste sa ramana in partid, presedintele PSD sustine ca acest lucru ar putea fi imposibil in acest moment. "Conform Statutului cel care isi pierde calitatea de membru PSD poate reveni peste un an in partid. Cand treci in alt partid iti pierzi automat conform legii si statutului calitatea de membru al PSD. Din punctul meu de vedere nu exista niciodata exceptii de la Statut si de la lege si asta nu ma razgandesc niciodata si in nicio situatie", a declarat pentru Gandul presedintele PSD. In articolul 35 din Statutul PSD se prevede ca: "solicitarea pentru reprimire in partid pentru persoanele care au fost sanctionate cu excludere sau si-au pierdut calitatea de membru prin inscrierea in alte partide, poate fi luata in dezbatere si aprobata de conducerea organizatiei din care a facut parte, dupa trecerea unui termen de minim un an de la data excluderii sau a pierderii calitatii de membru", scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Parlamentarii romani si sarbi vor cauta solutii pentru minoritarii din Timoc. O delegatie a Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, condusa de deputatul PDL William Brinza, a efectuat ieri prima vizita de lucru la Belgrad. Atat la intalnirea cu ministrul Afacerilor Externe, Vuk Jeremic, cat si la cea cu presedintele Parlamentului sarb, Slavica Dukic Dejanovic, deputatii romani au cerut un calendar ferm pe anul 2012 privind solutionarea problemelor cu care se confrunta etnicii romani din Serbia: educatie, cultura, religie in limba romana. "Ne-am declarat deschisi pentru a promova o comisie formata din membrii comisiei noastre si membrii Parlamentului sarb. Am propus, deasemenea, sa identificam societati romanesti si sarbesti doritoare sa sprijine constructia de: gradinite, scoli, biserici pentru romani, in special pentru cei din Valea Timocului, societatile urmand sa ia legatura cu Ambasada Romaniei in Serbia si impreuna sa stabileasca prioritatile", a declarat William Brinza, dupa intalnirile cu oficialii sarbi, anunta EVZ.

Geoana: Daca nu s-a vrut opozitie reala, cineva are interes iar USL e in pericol de sabotaj de la varf. Mircea Geoana declara ca intelege "reticenta" CC de a invalida un vot in plenul Senatului care a produs efecte, insa nu poate sa nu constate "inconsecventa" deciziilor CC fata de propria jurisprudenta si sustine ca "nici acum nu se stie cine si de ce a avut interesul ca opozitia sa piarda Senatul, scrie Mediafax. "Am luat act de decizia Curtii Constitutionale, decizie pe care o voi respecta pe deplin intrucat am spus, si repet, ca nu am sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu inlocuirea mea din dorinta de a-mi pastra pozitia, ci pentru ca am vrut sa ma asigur ca au fost respectate legile, regulamentele si Constitutia. Imi rezerv dreptul de a comenta pe fond decizia Curtii Constitutionale dupa publicarea motivatiei, dar continui sa cred ca principiul constitutional si jurisprudenta care confirma preeminenta stabilitatii functiei de presedinte al Camerelor in fata riscului de instabilitate politica perpetua continua sa fie aplicabil. Inteleg reticenta Curtii Constitutionale de a invalida un vot in plenul Senatului care a produs efecte institutionale si politice. Nu pot insa sa nu constat inconsecventa tot mai pronuntata a deciziilor CCR fata de propria jurisprudenta si fata de rolul sau de garant al coerentei stabilitatii sistemului nostru constitutional", mentioneaza Mircea Geoana, intr-un comunicat de presa, informeaza Romania Libera.

Strategia lui Vanghelie pentru a-i da in cap lui Ponta cu demisia si revenirea Aurei Vasile in PSD. Primarul sectorului 5 a planuit demisia Aurei Vasile si revenirea ei in PSD pentru a-i arata lui Victor Ponta ca poate lasa partidul fara parlamentari. Liderul PSD ar putea bloca intoarcerea acesteia. Deputata Aura Vasile a revenit, ieri, in PSD dupa ce luni fusese membru UNPR. Ea nu a oferit nicio explicatie pentru "baletul" sau politic din ultimele zile. "Daca eram in deplinatatea fortelor si nu eram cu perfuzia la mana, probabil veneam eu in Camera si spuneam ce aveam de spus. Motiv pentru care am transmis o alta hartie la grup, in care spun ca revin asupra primei decizii si raman in grupul PSD", a declarat Aura Vasile. Revenirea Aurei Vasile in PSD s-a produs dupa o intalnire pe care a avut-o luni seara cu Marian Vanghelie. Liderul PSD, Victor Ponta, a reactionat fara entuziasm la aflarea stirii ca Aura Vasile se intoarce in PSD. El a citat un articol din statutul PSD, potrivit caruia, cel care isi pierde calitatea de membru PSD poate reveni doar peste un an in partid. Liderul PSD a adaugat ca asteapta sa discute cu Aura Vasile pentru a lua o decizie in privinta acesteia. Ponta a spus ca nu agreeaza genul acesta de "telenovele", in care "dimineata vrei sa pleci, iar noaptea nu mai pleci". El o va ierta pe Aura Vasile doar daca "a vrut sa rada de coalitie", scrie Adevarul.

Mircovici, in plen: Ne-a ajuns blestemul lui Ceausescu. Suntem atat de mizerabili. Cum ne suporta Dumnezeu? Deputatul minoritatilor nationale Niculae Mircovici le-a spus, marti, in plen, deputatilor si senatorilor ca, dupa 22 de ani, i-a ajuns "blestemul lui Ceausescu", pentru ca sunt "atat de prefacuti, atat de falsi si atat de mizerabili", incat uneori se gandeste cum ii mai "suporta" Dumnezeu. "Nu vad altceva, domnilor senatori si deputati, sa va spun decat sa priviti in sus ochiul viclean si razbunator al lui Ceausescu. Blestemul lui ne-a ajuns astazi, dupa 22 de ani, aici, in aceasta sala. Pentru ca suntem atat de prefacuti, atat de falsi si atat de mizerabili incat uneori ma gandesc cum ne mai suporta Dumnezeu", a afirmat Mircovici. El a aratat ca revolutionarii timisoreni au refuzat sa participe la aceasta sedinta solemna si a citit un mesaj din partea acestora. "Timisorenii nu participa la aceasta sesiune pentru ca o considera o mascarada ieftina si de un cinism nemaiintalnit in Parlamentul Romaniei. (...) Nu poti sa slavesti un lucru pe care il repudiezi", a aratat Mircovici, anunta Gandul.