Sulfina Barbu: Premierul tehnocrat este o varianta posibila. Trebuie sa vedem ce sustinere politica are. Sunt nemultumiri in PDL, iar guvernul condus de Emil Boc s-a erodat, a sustinut ministrul Muncii, Sulfina Barbu, intr-un interviu acordat EVZ. Mai mult, Sulfina Barbu admite ca varianta unui premier tehnocrat poate fi luata in calcul. Evenimentul Zilei: Credeti ca premierul Emil Boc va fi schimbat? Sulfina Barbu: Var rog sa imi permiteti, ca in calitate de membru al Guvernului, sa nu comentez despre demiterea sau demisia primului-ministru deoarece nici nu am informatii despre acest lucru si nici nu cred ca ar fi corect. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PDL nu mai are rabdare cu Boc. Senator PDL, pentru Gandul: E nevoie de o miscare de forta si la guvern, si la partid. Berceanu: Trebuie facuta o analiza cat mai repede. Cu planurile date peste cap de Curtea Constitutionala care a ingropat subiectul alegerilor comasate, tot mai multi pedelisti il imping pe Emil Boc sa ia o decizie chiar daca aceasta ar insemna si depunerea mandatului de premier. Dupa semnalul public dat de vicepresedintele Elena Udrea - "este nevoie de recredibilizare la nivelul Guvernului" - prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a preluat astazi mesajul. "Cred ca este nevoie de o schimbare in interiorul Guvernului, de o improspatare a lui. (...) Nu stiu daca e cazul sa se ajunga pana acolo (la schimbarea prim-ministrului - n.r.). Discutiile pe acest subiect vor avea loc in partid si prim-ministrul este cel care decide", a spus Anastase, anunta Gandul.

Lazaroiu: Ideal ar fi sa plece toti, si ministrii si premierul. Fostul consilier prezidential si ministru Sebastian Lazaroiu a declarat, duminca, la Realitatea TV, ca in mod ideal ar trebui sa plece si premierul si membrii Guvernului, mentionand insa ca este greu sa gasesti oameni competenti cu care sa inlocuiesti toata echipa. El a spus ca tot Guvernul este erodat si nu mai poate face reforma, pentru ca nu mai are resurse in acest sens. Lazaroiu a mentionat ca este de asteptat ca o remaniere sa aiba loc. El a mai spus ca daca partidul sau cei care vor face parte din guvern vor cere viitorului premier sa negocieze cu FMI cresteri de salarii, asa cum s-a intamplat, atunci schimbarea prim-ministrului este inutila, si mai bine ramane in functie Emil Boc. Lazaroiu a mai spus ca personal nu crede ca problemele PDL se rezolva doar prin plecarea lui Emil Boc sau prin remanierea Guvernului, informeaza Romania Libera.

Demisia lui Boc, asteptata de mai multi lideri PDL. Cei mai multi democrat-liberali doresc plecarea urgenta a lui Emil Boc din postul de premier si inclusiv inlaturarea acestuia din fruntea partidului, au declarat, surse din partid. "Toata lumea spune ca trebuie sa plece (Emil Boc, din fruntea Guvernului - n.r.). L-am sustinut mai mult pentru presedintele Basescu. Trebuie sa plece inclusiv de la partid, nu poate sa ramana, daca pleaca de la Guvern", a declarat un lider PDL, pentru Mediafax. In prima faza, doar o parte dintre liderii PDL, cei grupati in jurul lui Vasile Blaga, au sustinut, inlocuirea lui Emil Boc. Aceasta miscare a luat insa amploare pe fondul nemultumirilor venite din teritoriu cu privire la fondurile alocate de Guvern primarilor partidului, generand o presiune in aceasta directie, scrie Adevarul.

Geoana: Se simte si de peste ocean nevoia de schimbare in Romania. Senatorul Mircea Geoana anunta ca a avut, la Washington si New York, intalniri cu reprezentanti si membri ai comunitatilor romanesti din America, mentionand ca "se simte si de peste ocean nevoia de schimbare in Romania". Geoana s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii in cadrul unei dezbateri la Washington, se arata intr-un comunicat remis Mediafax, in care se precizeaza ca "romanii din Statele Unite au manifestat interes si dorinta de implicare in producerea unei schimbari de fond in Romania", anunta Gandul.

Crin Antonescu vrea si demisia lui Jeffrey Franks. Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu se mai multumeste cu demisia lui Traian Basescu, ci o vrea si pe cea a lui Jeffrey Franks, seful Delegatiei FMI in Romania. Invitat la Antena3, Antonescu l-a acuzat pe Franks ca este complice al actualului Guvern si ca a discreditat institutia pe care o reprezinta. Dupa ce a declarat ca, daca se va duce la consultarile de maine de la Cotroceni, USL va cere demisia lui Basescu si alegeri anticipate, Antonescu si-a facut cunoscuta si nemultumirea fata de activitatea sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks. Presedintele PNL a fost iritat de anumite critici pe care reprezentantul FMI le-a facut astazi pe tema contractelor Hidroelectrica, spunand ca acestea sunt tardive si ca USL l-ar fi informat despre ele de mult, fara rezultat, informeaza EVZ.