Geoana face jocurile in Senat. Transferul lui Sorin Frunzaverde la PNL schimba in Senat raportul de forte dintre Putere si Opozitie. Majoritatea este la mana senatorului independent Mircea Geoana. Puterea pierde majoritatea, dar, paradoxal, aceasta nu este castigata de Opozitie. Odata cu Frunzaverde, la PNL se transfera si singurul senator PDL de Caras- Severin, Iosif Secasean. Pana la acest moment, balanta inclina in favoarea Puterii. PDL, UNPR si UDMR aveau in total 68 de senatori, in timp ce Opozitia (PSD si PNL) avea 65. Plus Mircea Geoana, senator independent. Din totalul de 134 de senatori, 68 insemna majoritatea, dar si numarul necesar care ar trebui sa se prezinte in sala de plen pentru ca o sedinta sa poata avea loc. Dupa transferul lui Secasean la PNL, Opozitia ajunge la 66 de senatori, iar Puterea ramane doar cu 67. Pe hartie, pentru ca in "teren", sunt doar 66, dat fiind ca senatorul UDMR Verestoy Attila lipseste din motive medicale, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tokes in Parlamentul European: Romania are un deficit privind politica minoritatilor. Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, in plenul Parlamentului European, ca Slovacia si Romania au un deficit in ceea ce priveste politica minoritatilor. Deputatul european Sogor Csaba(UDMR) a afirmat, la randul sau, ca autonomia politica este singurul mod de rezolvare a tensiunilor minoritare. Cei doi au luat cuvantul in timpul unei dezbateri in plenul PE referitoare la raportul privind aderarea Serbiei, ambii exprimandu-se in limba ungara. Laszlo Tokes a salutat raportul privind aderarea Serbiei, precizand ca "satisfacerea criteriilor de la Copenhaga si prevederilor Tratatului de la Lisabona a fost o cerinta majora pentru acordarea statutului de candidat". Insa sunt invataminte care trebuie trase de aici pentru Slovacia si Romania, care au un deficit in ceea ce priveste politica minoritatilor, mai ales abordarea coerenta a Consiliului European - e vorba de minoritatile din aceste tari. Concluziile Consiliului si motiunea pentru rezolutie promoveaza drepturile colective ale minoritatilor printre alte masuri prin monitorizarea continua a progreselor Serbiei in acest domeniu", a spus Tokes, anunta Adevarul.

Monica Macovei: Parlamentarii romani nu au fost de partea mea. Catalin Ivan a votat pentru mentinerea conflictului de interese. Comisia pentru Control si Buget din Parlamentul European a votat marti descarcarea de gestiune pentru 28 de agentii descentralizate ale UE, dar si amanarea descarcarii pentru trei dintre ele, dupa ce raportorul PE, Monica Macovei, a solicitat expres acest lucru invocand o serie de nereguli privind conflictul de interese, cheltuielile si gestionarea resurselor umane. Intr-un interviu acordat Romaniei libere, Monica Macovei explica totodata in ce fel este amenintata transparenta la nivelul institutiilor europene, in ansamblu, dar si cat de putin a fost sprijinita in demersurile sale de catre eurodeputatii romani din grupurile liberal si socialist de la Parlamentul European. Integral in Romania Libera.

Pedelistii din teritoriu vor fi linistiti dupa plecarea lui Fruzaverde cu bani de la Guvern. Pusa cu spatele la zid odata cu plecarea lui Sorin Frunzaverde din partid, conducerea PDL isi mobilizeaza oamenii din teritoriu cu promisiunea deblocarii saptamana viitoare a banilor pentru primarii. Potrivit unor surse democrat-liberale, hotararea de guvern prin care se aloca fondurile pentru administratiile locale va fi pe masa premierului Ungureanu la sedinta viitoare de guvern. Si asta, chiar daca la sedinta coalitiei de luni seful guvernului a avut o discutie mai aprinsa pe aceasta tema cu liderii PDL care i-au reprosat ca tine la sertar HG-ul cu banii promisi de trei saptamani, amenintand cu boicotul parlamentar al initiativelor guvernului. Ungureanu a cerut ragaz de o saptamana pentru a cauta la Finante banii ceruti pentru primariile puterii, pentru reechilibrarea bugetelor, scrie Gandul.

Robert Negoita la 40 de ani sau cum confisca USL o aniversare de milionar PSD. Parteneri de afaceri, tovarasi de nebunii, noi aliati de "conjunctura", analisti, vreo doi boieri liberali. Este zestrea de personaje mai mult sau mai putin politice pe care Robert Negoita, baiat calculat, a adunat-o la aniversarea a 40 de ani de viata, sacrificand sarbatoarea zilei sale de nastere pe altarul, mai pragmatic, al candidaturii sale la primaria de Sector 3a Bucurestiului. Evenimentul, petrecut simbolic, aseara, la cafeneaua liberala pentru a demonstra cat de bine se intelege si cat de sustinut el de catre penelistii bucuresteni, a fost confiscat de agenda politica cu ajutorul unui Victor Ponta vorbaret si a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, venit special pentru a "garanta" pentru "prietenul" Negoita, anunta EVZ.

PDL se tranforma. Va candida, in Hunedoara, sub numele USP. Organizatiile judetene din Hunedoara ale Partidului Democrat Liberal, ale Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si PNTCD vor candida la alegerile locale sub denumire Uniunea Social Populara, o alianta al carei protocol de infiintare a fost semnat astazi. Actul de colaborare electorala a fost semnat de presedinte PDL Hunedoara, Dorin Gligor, vicepresedinte UNPR, Mircia Muntean, si presedintele PNTCD Hunedoara, Florin Mutiu, noteaza Mediafax. Potrivit protocolului semnat, cele trei formatiuni politice judetene vor participa impreuna la alegerile locale sub sigla USP, iar insemnele acesteia sunt reprezentate de un copac cu o coroana de stele amplasate pe un fond verde, informeaza Romania Libera.