Ponta, erou in piesa "O scrisoare pierduta". Lista cu participantii la Consiliul European a fost trimisa aiurea. Lista cu participantii la Consiliul European din 28-29 iunie - cu numele lui Basescu lipsind de pe ea - pare sa fi nu fi fost trimisa la destinatarii potriviti. La pranz, premierul Victor Ponta anunta ca lista cu participantii la Consiliul European a fost trimisa de MAE "la Bruxelles, la Comisia Europeana", de pe aceasta lipsind numele lui Traian Basescu. Mark Gray, purtator de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat insa pentru mediafax.ro ca lista cu delegatia Romaniei la summit-ul Consiliului European ar trebui trimisa in mod normal Consiliului, adica la biroul presedintelui Herman Van Rompuy. "Nu cred ca este o lista care trebuie trimisa noua, ci Consiliului European, pentru ca presedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupa de organizarea summit-ului de saptamana viitoare. Ar fi normal sa fie trimisa Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informatii despre faptul ca o asemenea lista a fost primita la birourile noastre", a spus Mark Gray, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Conflictul de interese, indulcit de PDL si UDMR. In plin scandal al conflictelor de interese in care Agentia Nationala de Integritate i-a gasit pe unii parlamentari, precum Brandusa Novac (PDL) sau Mircea Diaconu (PNL), PDL si UDMR si-au propus sa indulceasca prevederile Codului Penal referitoare la aceasta infractiune. Mai precis, cei 30 de initiatori ai unui proiect de lege intrat in dezbaterea Senatului vor sa fie exceptati de la regula managerii institutiilor de cultura care sunt si "artisti interpreti/autori". Acestia ar urma sa nu fie in conflict de interese daca, in exercitiul atributiilor de serviciu, participa la luarea vreunei decizii prin care "s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda sau un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura". Proiectul de lege a fost depus cu putin timp inainte ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti sa decida ca deputatul Brandusa Novac s-a aflat in conflict de interese, dupa cum a apreciat ANI, atunci cand a semnat, in perioada 5 decembrie 2006 - 10 aprilie 2008, in calitate de director/manager la "Circ& Variete Globus" Bucuresti, contracte cu SC Sidus Artis SRL, societate la care avea calitatea de asociat (cota de participare 50%), anunta Romania Libera.

Tovarasii lui Frunzaverde, urmariti penal. Fostul primar al orasului Otelul Rosu, Simion Iancu-Simi, directorul de la APIA Caras-Severin, Romica Anculia, si fostul edil-sef din comuna Socol, Valentin Ghita, sunt trimisi in judecata. Trei membri marcanti ai PDL Caras-Severin vor fi judecati pentru fapte de coruptie. Fostul primar al orasului Otelul Rosu, Simion Iancu-Simi, directorul de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Caras-Severin, Romica Anculia, si fostul edil-sef din comuna Socol, Valentin Ghita, au fost saltati de mascatii de la DNA chiar de ziua lui Sorin Frunzaverde. Acesta din urma a fost pana in martie 2012 presedintele organizatiei judetene PDL din Caras-Severin. Frunzaverde a declarat la iesirea din PDL ca nu mai este de acord cu felul in care este condusa Romania, care a devenit un stat puternic centralizat, in care iti este frica sa vorbesti la telefon: "Putem construi o Romanie care sa iasa din saracie si sa renunte la starea de stat politienesc. Ne e frica si sa vorbim la telefon, ne punem in permanenta problema daca nu suntem in permanenta ascultati ambiental. Nu ma refer la presa", informeaza Adevarul.

"Reformistii" din PDL strang semnaturi pentru depunerea motiunii pentru conducerea PDL. Deputatul PDL, Sever Voinescu a declarat ca, impreuna cu Monica Macovei si Cristian Preda au inceput sa stranga semnaturi pentru depunerea motiunii pentru conducerea PDL. "Am inceput sa strangem semnaturi. Nu va pot spune cate au fost stranse, dar vorbim cu mai multi oameni si pot spune ca avem mai multe puncte de colectare. Vom vorbi cu oamenii care ne sustin si vom vedea cine va conduce motiunea", a declarat Sever Voinescu. Semnaturile pentru depunerea motiunii pot fi depuse pana maine, ora 18.00, iar Voinescu a precizat ca acestea vor fi stranse in timp util. La randul sau, Monica Macovei a afirmat ca pentru sustinerea motiunii, grupul "reformistilor" se afla in discutii cu primarii care au castigat la alegerile locale, scrie EVZ.

Baconschi, despre Nastase: Moment emblematic pentru o justitie neaflata sub nicio comanda politica. Democrat-liberalul Teodor Baconschi a declarat miercuri referitor la condamnarea lui Adrian Nastase ca "orice verdict definitiv al justitiei trebuie respectat", adaugand ca este un moment "emblematic" pentru o justitie care nu se mai afla sub control politic, scrie Realitatea.net. "Nu putem decat sa respectam verdictul justitiei la capatul unui proces indelungat cu multe schimbari de directie si desfasurat intr-o atmosfera de tensiune sociala si politica, insa e cert ca orice verdict definitiv al justitiei trebuie respectat ca atare de catre fiecare cetatean roman", a spus el. Intrebat daca i se pare o decizie corecta, Baconschi a raspuns ca i se pare normal sa ne incredem in actul de justitie si in probatoriul prezentat de Procuratura. "Nu am avut niciodata ocazia de a intra in continutul dosarului, sau de a evalua chiar si ca nespecialist probele prezentate in instanta, dar mi se pare normal sa ne incredem in actul de justitie si in tot probatoriul prezentat de Procuratura si evaluat ca atare de catre instanta", a sustinut democrat-liberalul, anunta Romania Libera.