Atac pe toate fronturile impotriva lui Basescu. Seful statului a chemat Curtea Constitutionala sa medieze conflictul dintre Administratia Prezidentiala si Guvern. Conflictul lui Victor Ponta cu Traian Basescu cuprinde si alte institutii ale statului. Ieri, presedintele a sezisat Curtea Constitutionala, cerandu-i sa constate existenta unui conflict juridic intre Presedintie si Guvern. In aceeasi zi, Administratia Prezidentiala a fost anuntata ca va primi o vizita din partea ITM, venit sa verifice studiile consilierului prezidential Daniel Funeriu, pe care Ponta il suspecteaza ca ar fi in spatele acuzatiilor de plagiat la adresa sa. Tot ieri, USL a contraatacat si in plan parlamentar. Ieri, principala preocupare a Parlamentului a fost sa adopte legi cu dedicatie pentru Basescu. Astfel, la Senat a trecut legea care prevede ca, pe viitor, CCR nu se va mai putea pronunta pe hotararile Parlamentului (implicit decizia de suspendare a sefului statului). Senatul este Camera decizionala, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Olguta Vasilescu spune ca Basescu a sunat-o de dimineata, intreband-o despre angajamentele catre Ford. Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, luni, dupa intalnirea cu Traian Basescu, ca acesta a sunat-o inca de dimineata pentru a o intreba daca municipalitatea si-a respectat angajamentele fata de Ford, ea spunand ca l-a asigurat pe presedinte ca Primaria va face tot ce este necesar. Lia Olguta Vasilescu este primul primar USL vizitat de presedintele Traian Basescu dupa alegerile locale. Lia Olguta Vasilescu a declarat, dupa intalnirea avuta cu presedintele, la sediul Primariei, ca au discutat despre facilitatile pe care municipalitatea le poate oferi Ford. "Nu m-a mirat vizita domnului presedintelui Traian Basescu. M-a sunat inca de dimineata si a dorit sa stie daca Primaria Craiova si-a respectat angajamentele pentru Ford. I-am spus ce stiu si eu pana la acest moment si chiar in timpul intalnirii a dorit sa stie cum vom respecta doleantele Ford", a declarat Lia Olguta Vasilescu, anunta Romania Libera.

Monica Macovei explica de ce crede ca fostul premier ar fi trebuit sa aiba acum statut de detinut. Fostul Ministru al Justitiei Monica Macovei a explicat in aceasta seara, la B1 Tv, ce pasi procedurali ar fi trebuit sa parcurga autoritatile in cazul Adrian Nastase. Daca s-ar fi aplicat corect articolele 420, 421 si 422 din Codul de procedura penala, spune Monica Macovei, condamnarea lui Adrian Nastase ar fi inceput sa curga inca din noaptea in care fostul premier a incercat sa se sinucida. Potrivit Monicai Macovei, din momentul in care politistii l-au identificat pe condamnat si i-au prezentat mandatul, el avea statut de arestat. Predarea cu proces - verbal catre penitenciarul unde trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa se putea face nu doar la inchisoare, asa cum s-a interpretat, ci si la spital. Mandatul trebuie executat in acea zi, dupa cum spune legea, asa incat cei de la penitenciar se puteau deplasa la Spitalul Floreasca, unde a fost dus impuscatul, pentru a-l prelua formal, in acte, informeaza Adevarul.

Motivul real al demisiei lui Voiculescu. Liderul "conservatorilor" isi da demisia din Senat pentru a fugi de Justitie. Procesul ICA ar putea fi reluat de la zero la tribunal. Dan Voiculescu s-a aratat nemultumit ca nu i-a fost aprobat un amendament in Comisia de Buget-Finante, drept care si-a anuntat demisia din Senat. Amendamentul viza dublarea amenzilor pentru evaziune fiscala. Dupa ce propunerea sa a fost respinsa, Dan Voiculescu a anuntat de la tribuna Senatului ca nu mai poate face parte din aceasta institutie. Miza demisiei din Senat este una mult mai mare. Nemaifiind demnitar, procesele lui Voiculescu nu se mai judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Momentul demisiei este foarte bine ales. Dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare se apropia de final. Urma sentinta. Dar condamnarea lui Adrian Nastase a fost un avertisment serios. Dan Tapalaga, pe contul sau de Facebook, a atras atentia ca, prin demisia sa din Senat, procesul ICA trebuie mutat la o instanta inferioara, cel mai probabil Tribunalul Bucuresti. Ceea ce ar insemna si un important ragaz de timp castigat, scrie EVZ.

Viceprimar, acuzat ca a batut un alegator. In comuna Tarnova, acolo unde au avut loc, duminica, alegeri locale, fostul viceprimar USL, Cornel Gabor, este banuit ca a lovit un alegator care a votat cu PDL. Alegerile au trecut in comuna aradeana Tarnova, iar fostul primar, Florin Farcasiu, (USL) a castigat, pentru a doua oara in decurs de doua saptamani, un nou mandat. Zeci de tarnovani au iesit in fata Primariei si au dansat pana in zori pentru a sarbatori succesul edilului USL. In acest timp, un reprezentant al ucrainienilor stabiliti in comuna a spus ca a fost batut in curtea sa de fostul viceprimar, impreuna cu un grup de sustinatori ai lui Farcasiu, pentru ca a ales sa voteze cu Miscarea Crestin-Liberala (MC-L), formata din PDL si PER. Reprezentantii MC-L Arad, chiar daca au recunoscut de data aceasta infrangerea candidatului lor, Ioan Bacis, au spus ca la Tarnova, imediat dupa alegeri, a fost instaurata o atmosfera de teroare din cauza celor care tocmai au castigat lupta pentru primarie. "Abuzurile primarului de la Tarnova, Florin Farcasiu, par sa nu se mai termine. S-a ajuns ca oamenii primarului sa treaca la violente fizice, sa intre peste cetateni in casa", a explicat un membru marcant al MC-L, Adrian Tolea, anunta Romania Libera.