Trei doamne si toti trei: Rudele celor mai puternici trei oameni din statul roman ne reprezinta in Parlamentul European. Vezi cat castiga, ce ii recomanda si interesele lor. Elena Basescu, fiica Presedintelui suspendat Traian Basescu, Adina Valean, sotia Presedintelui interimar Crin Antonescu, si Daciana Sarbu, sotia Premierului Victor Ponta, sunt eurodeputati in Parlamentul European, cea mai reprezentativa institutie europeana dupa Tratatul Lisabona. Pe langa cariera politica, cei mai puternici oameni in stat, presedintele suspendat, Traian Basescu, Presedintele interimar, Crin Antonescu si premierul Romaniei, Victor Ponta mai au un lucru in comun: Familiile celor trei sunt reprezentate in cea mai importanta institutie a Uniunii Europene de rude de gradul I, scrie Adevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Codul vestimentatiei albastre a lui Basescu: mai uman si aparat de atacuri energetice. Parapsihologii, dar si criticii de moda cred ca "albastrul presedintelui" a fost o alegere buna. Este o culoare relaxanta, in tendinte, inspira modestie si apartenenta la valorile europene. Tricourile albastre ale presedintelui Traian Basescu, pe care le poarta in campania pentru referendum, au starnit dezbateri, mai ales ca multi se intreaba de ce seful statului a renuntat la culoarea violet, pe care a folosit-o intens in timpul cursei prezidentiale din 2009. Mai multi parapsihologi, astrologi si critici de moda au descifrat, pentru EVZ, simbolistica albastrului azuriu pe care-l poarta Traian Basescu. Astrologul Antonia Dragomir a declarat ca exista un mesaj subliminal pe care vrea presedintele sa-l transmita: "Albastrul este culoarea marii, transmite detasare. Privit indelung, albastrul poate crea somnolenta, o relaxare". Antonia mai crede ca azuriul are o legatura si cu drapelul lui Tudor Vladimirescu din timpul rascoalei din 1821: "Era albastru. Simboliza o lupta pentru libertate, pentru descatusare. Este o culoare a eternitatii, a spiritului, a intelectului, a loialitatii, transparentei si adevarului", anunta EVZ.

Votantii din diaspora, doriti doar la nevoie? MAE da acum asigurari ca cetatenii romani din afara granitelor tarii pot vota la referendum la acelasi numar de sectii de votare ca in 2009. Asta dupa ce in urma cu o saptamana cifrele avansate erau la jumatate. Cum se duce, de fapt, batalia pentru voturile de afara? 10 iulie 2012. Curtea Constiᅡtuᅡtionala din Romania decide ca referendumul este validat doar daca participa 50% plus unu din cei inscrisi in liste. In aceeasi zi, voci dinspre USL anunta ca referendumul se va organiza, totusi, prin aplicarea ordonantei de urgenta care stabilea ca presedintele e demis cu majoritatea prezentilor. Acelasi mesaj vine si dinspre Ministerul de Interne, institutia care organizeaza referendumul in interiorul granitelor. Integral in Romania Libera.

Mediul de afaceri, poluat de scandalurile politice. Instabilitatea institutiilor ii deruteaza pe oamenii de afaceri, creeaza costuri suplimentare si erodeaza increderea investitorilor. Criza statului de drept nu-i lasa indiferenti pe intreprinzatori, care isi vad afacerile puse in dificultate (daca nu chiar in pericol) in aceste zile de haos politic. Deprecierea leului si erodarea increderii investitorilor ar fi principalele ingrijorari pentru cei mai multi oameni de afaceri care si-au exprimat opiniile in cadrul unui minisondaj "Adevarul". "Deteriorarea mediului de afaceri se vede clar in cursul de schimb. Modificarile cotatiilor euro/leu au ridicat preturile la materii prime, iar pierderile se vor reflecta mai tarziu. Asadar, si consumatorul final va resimti cresterea preturilor", a declarat pentru "Adevarul" Constantin Chesculescu, directorul companiei de marochinarie Rapel. El a spus ca probabil cei mai fericiti sunt exportatorii, deoarece ei cumpara mai mult cu aceiasi bani. In schimb, nu este o situatie tocmai fericita pentru investitori, scrie Adevarul.

Ilie Sarbu, ministrul smecheriilor imobiliare. Printr-o smecherie legislativa si cu sprijinul colegilor din PSD, Ilie Sarbu, socrul premierului Ponta, a devenit proprietarul unei vile de protocol. Cu numai 200.000 de euro, el a cumparat, in anul 2003, in Bucuresti, imobilul din strada Sfantul Spiridon nr.10, compus din subsol, parter, etaj si 160 metri patrati de teren liber. Dupa noua ani, conform declaratiei de avere din 2012, el a vandut vila europarlamentarului PDL Sebastian Bodu cu 540.000 de euro, obtinand un profit de peste 270%. Din declaratia de avere a senatorului Ilie Sarbu, pe anul 2005, reiese ca intreaga locuinta are o suprafata de 364,80 metri patrati si a fost dobandita in anul 2003, pe vremea cand ocupa fotoliul de ministru al Agriculturii, anunta EVZ.