PSD a luat fata PNL la marea imparteala. Reuniti intr-un complex luxos din Delta, liderii USL si-au impartit colegiile. Nemultumitilor li s-a atras atentia ca, daca se plang, isi pierd de tot locurile. Desi protocolul USL prevede aplicarea principiului paritatii intre PSD si PNL la impartirea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, acesta a devenit doar o amintire. PSD si-a impus vointa asupra colegilor liberali, care s-au vazut nevoiti sa se multumeasca cu 31 de candidati mai putin decat social-democratii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Opozitia mizeaza pe criteriile de integritate. Pentru a fi candidati ai Aliantei Romania Dreapta la alegerile parlamentare din 9 decembrie, doritorii trebuie sa indeplineasca 12 criterii dure de integritate. Ramane de vazut in ce masura vor fi si respectate aceste criterii de catre partidele care formeaza ARD. In tabara USL, situatia este mai simpla: nu se vorbeste deloc despre criterii de integritate, ci doar se impart colegii si se fac pronosticuri optimiste. Cuprinse in Codul Etic al ARD, cele 12 criterii au fost formulate de comisia condusa de europarlamentarul PDL Monica Macovei si acopera atat latura penala, de incompatibilitati si conflicte de interese, cat si pe cea de morala publica. Integral in Romania Libera.

Partidele de dreapta ARD etapele. Fortele de dreapta si-au oficializat ieri coalitia electorala, odata cu semnarea protocolului Aliantei Romania Dreapta de catre liderul PDL, Vasile Blaga, presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, si Aurelian Pavelescu, din partea PNTCD. Noua Republica, formatiunea condusa de Mihail Neamtu, nu se afla printre semnatari deoarece nu a finalizat procedurile de inregistrare ca partid, insa candidatii sai se vor regasi pe listele ARD, scrie Adevarul.

Sfatul lui Tariceanu pentru Guvernul Ponta. Liberalul Calin Popescu Tariceanu a declarat duminica, la Realitatea TV, ca, in opinia sa, Guvernul Ponta nu trebuie sa se angajeze in proiecte mari de reforma pana la alegerile parlamentare din decembrie, potrivit realitatea.net. "Guvernul, pana la alegeri, nu trebuie sa se angajeze in masuri spectaculoase, misiunea lui nu a fost asta. Nu poti promova mari proiecte reforme la final de mandat. Ele trebuie demarate in primul an de mandat", a declarat fostul premier, subliniind ca, dupa parlamentare, o guvernare USL ar trebui sa aiba ca prioritate revizuirea Constitutiei, relateaza Romania Libera.

Ponta se intalneste cu Barroso. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, il asteapta, azi, la sediul Comisiei Europene, pe premierul Ponta, la doar 72 de ore dupa ce s-a intalnit cu presedintele Basescu. Deocamdata, singurul lucru pe care primul-ministru l-a anuntat in legatura cu aceasta vizita este ca nu va tine cont de opiniile lui Basescu, anunta EVZ.