Cele mai inoportune declaratii ale politicienilor din acest an. Anul 2012 a bifat cam tot ce se putea bifa din punct de vedere politic. Ne-am confruntat cu doua caderi de guverne (una prin demisie, alta prin demitere), un referendum pentru suspendarea presedintelui si doua runde de alegeri, locale si parlamentare. Prinsi in valtoarea evenimentelor, politicienii au fost luati de val. Ei au facut declaratii cu totul si cu totul neinspirate. Majoritatea lor au trecut granitele tarii si au atras criticile liderilor europeni si nu numai, cel putin in timpul demersului de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Daca ar fi sa facem un top al celor mai inoportune declaratii de anul acesta, Crin Antonescu si Dan Sova si-ar disputa primul loc, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Victor Ponta: Urmatorul an va fi unul dificil, in care Guvernul va lua si masuri nepopulare. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Targu Jiu, ca anul 2013 va fi unul dificil, in care Guvernul va face si reforme necesare, insa ale caror masuri vor fi nepopulare printre alegatori. Ponta a mentionat ca este dispus sa isi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, precizand ca se bazeaza pe majoritatea stabila din Parlament. "In mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate si putem gandi lucrurile nu pentru o luna sau doua, ci pentru patru ani. Asta inseamna ca vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supara oameni. Important este sa avem o linie foarte clara si sa luam toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai putin dureroase, pentru ca judetul Gorj, dar si toata tara, sa mearga in directia cea buna", a mentionat Ponta, anunta Adevarul.

PPMT ii cere lui Kelemen sa publice pactul cu USL, inclusiv anexele secrete. Vicepresedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, i-a cerut joi liderului UDMR, Kelemen Hunor, sa faca public textul pactului semnat cu USL, dar si anexele secrete care se refera, probabil, la articolul 1 din Constitutie, relateaza Agerpres. 'Daca intr-adevar s-a convenit ca UDMR va da o declaratie de loialitate articolului 1 din Constitutie, daca este inclus in pact, nu se stie exact, pentru ca declaratiile sunt ambigue, daca aceste anexe secrete contin si alte clauze, vom afla oricum, dar nu putem merge mai departe decat daca aceste lucruri sunt cunoscute,' a declarat vicepresedintele PPMT. Szilagyi a precizat, in conferinta de presa, ca acest pact, semnat inca din timpul verii in preajma referendumului pentru demiterea presedintelui tarii, este 'cea mai mare surpriza, socanta,' dar care este, in acelasi timp, 'un semn al crizei politice si morale' al politicii duse de UDMR, informeaza Romania Libera.

Craciunul la politicieni: pomana porcului, snowmobil sau sfinti inventati. De la presedinte pana la parlamentari, oamenii politici au ales sa sarbatoreasca Craciunul in tara, alaturi de familiile lor. Unii dintre ei au postat pe profilul de facebook fotografii care ii infatiseaza la munte, alaturi de copii, in zapada. In schimb, altii au pregatit pomana porcului sau au inventat sfinti in urarile lor pentru cei care poarta numele "Cristian". Dar toti au avut grija sa transmita romanilor "Craciun fericit", prin mesaje cu urari specifice sarbatorilor de iarna. Traian Basescu isi petrece Craciunul alaturi de familie la Predeal, la vila de protocol pe care o are la dispozitie. Elena Basescu, mezina familiei, a postat pe twitter mai multe fotografii din vacanta, alaturi de parintii si sotul ei, Bogdan Ionescu. Totodata, presedintele a fost surprins in timp ce se plimba cu snowmobil-ul, scrie Puterea.ro.

Ministrii bogati ai Romaniei sarace. Afaceristi controversati , parlamentari de meserie, pensionari imobiliari sau profesori amatori de arta veche. Averile ministrilor din Guvernul Romaniei arata ca acestia au hobby-uri costisitoare sau ca arunca banii pe masini de lux. Ministrii investesc in imobiliare, vile sau domenii de lux, in colectii numismatice, tablouri sau bijuterii de argint si aur. O parte importanta din bani este investita in actiuni. Potrivit declaratiilor de avere, cei mai bogati membri ai Guvernului sunt liberalul Relu Fenechiu, parlamentar din 2004, si "baronul" Liviu Dragnea, care a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman din anul 2000. Ambii au fost in atentia mass-media prin anchetele procurorilor DNA deschise impotriva lor: Fenechiu pentru afacerile suspecte de coruptie, iar Dragnea pentru infractiuni de frauda electorala. Firmele lui Fenechiu au avut mai multe contracte cu statul, anunta EVZ.