Gherila parlamentara a USL impotriva DNA. Mai multe initiative ale unor parlamentari PNL si PSD urmaresc slabirea autoritatii procurorilor sau intimidarea acestora. Un prim atac a esuat. Comisia juridica a Senatului, condusa de Tudor Chiuariu (PNL), a respins, ieri, controversata modificare a Legii sigurantei nationale ce ar fi avut ca efect protejarea coruptilor depistati in timpul unor interceptari vizand siguranta nationala. Senatul a votat infiintarea unei comisii care, practic, va ancheta SRI-ul si, daca va fi cazul, si procurorii DNA, pentru ca i-ar fi interceptat telefoanele judecatorului CEDO Corneliu Barsan, a carui sotie e cercetata de DNA, scrie EVZ.

PoliticFoto: Colaj foto

A inceput batalia pentru prazile regionalizarii: Azi, Romgaz si Transgaz. Baronul PSD de Brasov, Constantin Nita, a anuntat vineri ca sediile centrale si conducerea celor mai importante companii de stat de extractie si transport ale gazului natural, Romgaz si Transgaz, se vor muta de la Medias la Bucuresti. Klaus Johannis a ripostat prin intermediari, insa lupta dintre baronii locali si dintre acestia si centru, este abia la inceput, scrie Romania libera.

Incredibil. Sorin Rosca-Stanescu ia dobanda pe niste conturi inexistente. In declaratia de avere a senatorului Rosca-Stanescu apare o neconcordanta. Familia sa primeste dobanda de la o banca elvetiana, dar nu a declarat nici un depozit in aceasta tara. La rubrica "Venituri" din ultima declaratie de avere a senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu, figureaza doua dobanzi, de 14.328 si 7.164 franci elevetieni, provenite din depozite la banca Clariden Leu, dobanzi obtinute de copiii senatorului, Sabin si Simina, in anul 2011. Aceste dobanzi nu au insa un corespondent la rubrica "Conturi si depozite bancare (...) daca valoarea insumata depaseste 5.000 de euro", scrie EVZ.

Elena Basescu, atacata dur de un om politic dupa Congresul Romilor: "Proasta aia mica a lui Basescu este manipulata de Cioaba". Politicianul Madalin Voicu a criticat-o dur pe Elena Basescu, pentru declaratiile pe care aceasta le-a facut la Congresul Organizatiei internationale a Rromilor, desfasurata la Sibiu. Fiica presedintelui Basescu sustine ideea "Regelui" romilor, Cioaba, de a scoate legitimatii speciale pentru aceasta etnie, insa Madalin Voicu e convins ca EBA doreste acest lucru doar pentru banii proveniti din vanzarea noilor acte, scrie Gandul.

Neamtu: Avem mari indoieli ca Traian Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara. Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, marti, ca are mari indoieli ca presedintele Traian Basescu va reusi sa convinga cu Miscarea Populara, in conditiile in care aceasta se lanseaza "cu fosti lideri ai UNPR si PSD", scrie Mediafax. Mihai Razvan Ungureanu: "Nu cred ca exista nicio opreliste sa ne unim fortele cu Miscarea Populara". Liderul partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu a declarat, marti, ca formatiunea pe care o conduce, este deschisa oricand sa isi uneasca fortele cu Miscarea Populara, scrie Adevarul.

Vasile Blaga si politica nostalgiei. Noul purtator de cuvant al PDL a reusit prin propria sa biografie si aventura politica sa explice mai bine decat prin cuvinte ce intentii are presedintele Vasile Blaga si echipa sa de conducere. Vasile Blaga a impus-o, probabil, pe Adriana Saftiou ca purtator de cuvant cu scopul de a sugera mai bine care este propria sa pozitie fata de presedintele Basescu. Adica o pozitie ambivalenta, scrie Deutsche Welle.

Adriana Saftoiu: Traian Basescu este omul politic care m-a impresionat cel mai tare. Purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, a declarat, marti, la Realitatea TV, ca Traian Basescu este omul din politica de care a fost cel mai puternic impresionata. "Traian Basescu m-a impresionat cel mai mult. Daca ii negi lui Traian Basescu calitatile de om politic inseamna ca nu stii sa evaluezi un om politic", a declarat Saftoiu, potrivit Romania libera.

Ce si-ar dori Crin Antonescu din partea ambasadelor Marii Britanii si SUA. "Sunt curios ce spune Comisia Europeana". Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la finalul sedintei USL, ca pozitiile exprimate de ambasadele SUA si Marii Britanii in privinta solutiei gasite pentru numirea procurorilor sefi de la Parchetul General si DNA sunt normale, dar este "curios" sa vada ce spune Comisia Europeana, scrie Gandul.

Iliescu: Kovesi nu poate fi blamata pe viata pentru ca, intr-o vreme, s-a aflat intr-o functie. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca aprecierea potrivit careia procurorii propusi la sefia Parchetelor de catre premier ar fi "oamenii lui Basescu" este "cam hazardata", el aratand, referindu-se la Kovesi, ca un om nu poate fi blamat pe viata pentru ca a avut o functie, scrie Mediafax.