Cum vrea Sebastian Ghita sa faca din PSD un partid "cool". Sebastian Ghita, deputat PSD, actionar majoritar al grupului de firme Asesoft si proprietar al postului Romania TV, vorbeste despre proiectul PSD Online. Sebastian Ghita (34 de ani) a explicat pentru "Adevarul" in ce consta proiectul PSD Online, aprobat recent de Congresul social-democratilor. PSD Online va avea rolul de a atrage simpatizanti, dar nu prin maniera clasica de inscriere in organizatiile judetene, sustine Ghita, ci isi propune sa fie o platforma care sa permita inscrieri online, care sa aiba carduri si semnaturi electronice, care sa aiba un forum de lucru sau sa comunice pe Facebook, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce-au facut cei 25 de medici din Parlament pentru sistemul de sanatate. Multi dintre ei sunt la al doilea mandat si au avut la dispozitie deja patru ani in care sa fi venit cu noutati legislative care sa imbunatateasca activitatea din sanatate. Bilantul proiectelor pe care acestia au reusit sa le transforme in legi este insa unul saracacios. In Parlamentul Romaniei exista medici chirurgi, oftalmologi, ginecologi, urologi, stomatologi, pediatri sau gene-ralisti. Multi dintre ei sunt la al doilea mandat, altii au chiar peste zece ani de activitate parlamentara. "Romania libera" a vrut sa afle cat de mult au luptat acestia pentru a reforma sistemul de sanatate. Pe site-urile Camerei Depu-tatilor si al Senatului putem lesne observa ca, in perioada 2008-2012, majoritatea proiectelor de lege ce vizau domeniul, initiate de doctori, s-au terminat cu un esec. Initiativele fie au fost respinse, fie zac intr-o comisie parlamentara. Desi fac parte dintr-un organism care se numeste putere legislativa, putini alesi se pot lauda ca au initiat si transformat in lege o idee care sa fi rezolvat o problema din sistemul de sanatate, anuntaRomania Libera.

Cristian Preda, despre Initiativa Romania Liberala: "Se observa faramitarea formulelor care se definesc ca alternativa de centru-dreapta". Intr-o postare pe blog, europarlamentarul PDL Cristian Preda remarca fragmentarea Dreptei, observand ca lansarea Initiativei Romania Liberala de astazi este cel de-al 8-lea proiect de centru dreapta din ultimul an. ristian Preda sustine ca in contextul actual in care se observa deplasarea PNL spre stanga si faramitarea formulelor care se definesc ca alternativa de centru-dreapta, doua scenarii sunt posibile: continuarea fragmentarii sau aparitia unui factor de coagulare. "Potentialul de compromis pare deocamdata foarte scazut, mai ales ca deasupra scenei planeaza spectrul transformarii unora dintre fundatii in partide si chiar posibilitatea unor scindari ale partidelor existente. Asa ca e mai probabil ca solutia de mobilizare a fortelor de centru-dreapta sa fie una de tip liberal, adica o competitie deschisa. Calendarul e foarte scurt, fiindca peste 13 luni au loc alegeri europene, iar peste 20 vom avea un nou presedinte", mai scrie pe blog Cristian Preda, informeazaEVZ.

Mircea Geoana spune ca a pledat in SUA ca functia de secretar general NATO sa revina unuia dintre noii aliati. Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat ca, in recenta vizita in SUA, a pledat ca functia de secretar general al NATO sa revina in 2014 uneia dintre tarile nou aliate la organizatie, afirmatia sa fiind facuta in contextul informatiilor privind o eventuala candidatura a sa pentru acest post. "M-am intors recent din America, unde am sustinut ca de fiecare data interesul mai larg al Romaniei. Si in intalnirile de la Congres, si in intalnirile cu Administratia Obama, si in intalnirea de la Pentagon sau cu cei din mediul academic american, am pledat ca Secretariatul General al NATO sa revina in 2014 uneia dintre tarile nou aliate", a declarat Geoana pentru Mediafax, intrebat despre informatiile privind o eventuala candidatura a sa la postul de secretar general al NATO. Fostul ministru de Externe a amintit ca optiunea referitoare la preluarea postului de catre noii membri a fost analizata si inainte de numirea in 2009 a lui Anders Fogh Rasmussen ca secretar general al NATO, cand a fost luat in considerare rolul noilor aliati in structura de securitate transatlantica si in razboaiele din Irak si Afganistan, scrieAdevarul.

Cum vor fi blagosloviti romanii cu Ziua Primarului. Ziua Primarului ar urma sa fie serbata, an de an, pe data de 18 februarie, motivul invocat oficial in promovarea acestui proiect cu un potential electoral ridicat fiind constientizarea de catre romani a rolului pe care il are edilul. Unul dintre parlamentarii USL, Marian Enache, vrea sa instituie o noua serbare nationala. Este vorba de Ziua Primarului, care ar urma sa fie celebrata in fiecare an, in data de 18 februarie. Motivul initiativei este acela ca oamenii inca nu ar fi constientizat rolul primarului. Marian Enache a explicat faptul ca a ales ziua de 18 februarie, deoarece la aceasta data au avut loc primele alegeri locale din Romania, in baza Constitutiei din 1923. In initiativa sa legislativa, Marian Enache prevede ca mass-media subventionata de catre stat, adica TVR si Societatea Romana de Radio, trebuie sa transmita serbarile locale. Insa parlamentarul USL a uitat de agentia de presa, Agerpres, anuntaRomania Libera.