Dragnea despre protestele maghiarilor fata de regionalizare: Pentru ce, Doamne iarta-ma, sa protesteze? In conditiile in care nu exista un proiect oficial care sa spuna "asa arata Romania regionalizata", maghiarii nu au motive de protest. Declaratia ii apartine vicepremierului Liviu Dragnea, care sustine o serie de dezbateri pe aceasta tema in tara, iar maine se va afla in judetul Covasna unde se asteapta sa aiba "o discutie asezata". "Astept o discutie deschisa, transparenta. Maine (vineri - n.r) mi-as dori sa avem o abordare poate putin diferita de cele pe care le-am avut pana acum, sa discutam in mod serios despre viitorul lor, de modul in care statul roman ii poate ajuta pe ei sa aiba acces la dezvoltare durabila. Sa discutam de proiecte de dezvoltare durabila, de interconexiune de infrastructura dintre zonele in care traiesc si celelalte parti ale teritoriului. Asta ma astept", a declarat Liviu Dragnea, intrebat la ce se asteapta de la dezbaterea privind regionalizarea pe care o va avea la Baile Balvanyos, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cluj: Gheorghe Surubaru, reales in functia de viceprimar, dupa ce demisionase in urma cu doua ore. Gheorghe Surubaru (PDL) a fost reales, joi seara, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca de catre consilierii locali, dupa ce acesta demisionase din functie in urma cu doua ore din motive personale, transmite Mediafax. Gheorghe Surubaru a fost reales, joi seara, prin vot secret, intr-o sedinta de indata convocata de primarul Emil Boc, cu 14 voturi, primite din partea consilierilor PDL si UDMR, fiind singurul candidat propus. Consilierul PDL, Radu Moisin, a declarat ca l-a propus pe Gheorghe Surubaru dupa ce s-a analizat situatia acestuia, "bazata pe o presupusa eroare". Dupa vot, Surubaru a depus juramantul si a declarat ca isi va depune, in continuare, toata priceperea si activitatea in slujba orasului si a cetatenilor, anuntaRomania Libera.

Noua problema a Guvernului in negocierea acordului cu FMI. De la ce premise porneste Ponta. Guvernul face planuri sa inceapa saptamana viitoare discutiile cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv din care Romania sa traga bani numai "in cazul in care va fi o criza mondiala", a anuntat premierul Victor Ponta. Surse guvernamentale au explicat pentru gandul ca una dintre marile necunoscute in aceasta renegociere va fi daca Fondul va accepta o majorare a pragului de deficit bugetar avand in vedere presiunea tot mai mare a Bruxelles-ului ca Guvernul sa isi asume corectii financiare de peste 700 de milioane de euro pentru programele europene derulate deficitar, informeazaGandul.

Adrian Nastase, despre Monica Macovei: Procuror ceausist, personaj trist, reactie isterica. PDL ar fi trebuit sa taca in cazul scandalului de la liceul Dimitrie Bolintineanu, nu sa vorbeasca prin vocea unui fost procuror comunist, respectiv Monica Macovei, sustine fostul premier Adrian Nastase. "PDL a ales, in schimb, sa vorbeasca. Si nu oricum, ci prin vocea cea mai putin credibila a sa, prin vocea unui fost procuror comunist, care nu se poate abtine sa nu admire metode de la marginea democratiei si abuzuri pe care chiar ea le-a impus, ca practici, in justitia din Romania. (...) Fostul procuror ceausist, Monica Macovei, a gasit de cuviinta sa critice apelul premierului Ponta la respectarea legii in cazul anchetelor de la 'Dimitrie Bolintineanu', acuzandu-ma ca eu sunt cel care a 'ingropat' reguli precum legea egala pentru toti, justitia independenta si cerinta ca politicienii sa fie arestati si condamnati atunci cand incalca legea penala", a scris pe blog Adrian Nastase, scrieEVZ.

Parlamentarii si-au cultivat propriile privilegii. In prima sesiune a noului Legislativ, parlamentarii si-au canalizat energiile catre proiecte care ii vizeaza in mod direct: de la Statutul deputatilor si senatorilor pana la intarirea drepturilor lor din Constitutie. Dezbaterile cele mai aprinse au avut loc in jurul noului Statut al deputatilor si senatorilor, caruia parlamentarii i-au dedicat nu mai putin de noua sedinte in comisii si sapte in plen. Controversele au aparut dupa ce majoritatea USL a introdus in lege prevederi menite sa intareasca imunitatea parlamentara. Senatorii si deputatii au cerut probe de la Ministrul Justitiei pentru a-si da votul pentru cererile de urmarire penala ale colegilor lor. In plus, au ingreunat procedura de declarare a incompatibilitatii parlamentarilor, anuntaRomania Libera.