Dan Diaconescu va candida din nou. De data asta la europarlamentare. Daca n-a reusit sa-l invinga pe Victor Ponta in colegiul din Targu Jiu si a ratat mandatul de deputat, Dan Diaconescu isi incearca din nou norocul, de data asta la europarlamentarele de anul viitor. Dan Diaconescu va fi cap de lista la PP-DD in alegerile europarlamentare de anul viitor, a anuntat astazi, la Arad, Simona Man, presedintele partidului. "Dl. Dan Diaconescu va candida in mod cert la alegerile pentru Parlamentul European. Voi candida atat eu la aceste alegeri, cat si dl. Liviu Neagu, secretarul general a partidului, alegeri la care, potrivit estimarilor, vom obtine un procent de circa 20% din mandatele alocate Romaniei", a spus Man, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liderul PSD Cluj: "Traian Basescu nu este in masura sa critice USL pentru situatia autostrazilor". Liderul organizatiei PSD Cluj, Remus Lapusan, afirma ca presedintele Traian Basescu "nu este in masura sa critice USL pentru situatia autostrazilor din tara noastra", avand in vedere ca, in perioada cand era ministru al Transporturilor, a blocat constructia lor pe motiv ca "Romania nu are nevoie de asa ceva". "Nu ne amintim de vreo iesire similara a presedintelui la adresa guvernului Boc, desi performanta acestuia din urma a fost de doar 40 de kilometri de autostrada. Guvernele PDL pe care le-a pastorit in mandatele sale de presedinte au reusit mai mult sa distruga decat sa vina cu solutii pentru Romania", a afirmat Remus Lapusan, intr-un comunicat citat de Agerpres, anuntaAdevarul.

Adrian Nastase ironizeaza parteneriatul dintre Tomac si Basescu. Adrian Nastase a ironizat pe blogul sau, joi, declaratia lui Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara, cu referire la parteneriatul dintre formatiunea pe care o conduce si seful statului. Fostul premier a scris ca nu intelege declaratia lui Tomac, pentru ca stia "din istorie si din DEX, ca e nevoie de cel putin doi pentru un parteneriat". "Declaratia lui Tomac s-ar traduce cam asa: imi asum casatoria cu Jennifer Lopez. Nobila intentie, dar ea stie? Poate are deja un partener. Sau poate e calugarita si nu are voie. Sau poate nu-i da voie Biblia (Constitutia)", a scris Nastase, informeazaRomania Libera.

Elena Udrea despre scrisoarea de intentie catre FMI: Scrisoare de la un Guvern ratacit. Scrisoarea de intentie a Guvernului Romaniei catre Fondul Monetar International arata incompetenta, impostura, prostia si minciuna de care se fac vinovati cei din USL, scrie pe blog deputatul PDL Elena Udrea. Realitatea obiectiva, relevata de documentul aparut in presa, arata ca, in ciuda discursului optimist al USL, "lucrurile nu sunt deloc roz si perspectivele sunt mai degraba intunecate", scrie Udrea. "Daca USL nu-si revine, ne indreptam catre dezastru". Deputatul PDL a analizat scrisoarea de intentie si a tras concluzia ca "strategia fiscal-bugetara a Executivului pare a fi falimentara, bazandu-se pe impovararea suplimentara cu taxe si impozite a romanilor", scrieEVZ.

Casele RAAPPS raman ravnite de politicieni. Grapini si Berca au primit apartamente de trei si patru camere. Aproape 40 de demnitari si consilieri de ministri au primit din ianuarie locuinte de serviciu RA-APPS in conditiile in care alti peste 160 secretari de stat, sefi de agentii si consilieri au ramas in casele regiei si dupa ce Guvernul a schimbat legea, invocand contractul valabil. Cele mai cunoscute nume care beneficiaza de apartamente din partea statului sunt Maria Grapini, ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, si proaspatul consilier prezidential Gabriel Berca, conform listei actualizate a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), consultata de Mediafax. Ministrul Maria Grapini a primit un apartament cu trei camere in suprafata de 145 metri patrati, iar consilierul prezidential Gabriel Berca a primit un apartament cu patru camere, dar tot de 145 metri patrati. Un alt nume sonor care beneficiaza de locuinta de serviciu este Victor Socaciu, secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, anuntaAdevarul.

Marirea taxelor, pasata intre ministere si partide. Ministrii din Guvernul Ponta incearca sa fuga de raspunderea pentru introducerea de noi impozite, convenita cu Fondul Monetar International (FMI). In paralel, PNL evita sa isi asume aceste masuri, desi face parte din Executiv. Primele delimitari au aparut intr-un comunicat al Ministerului Finantelor, condus de liberalul Daniel Chitoiu. Potrivit comunicatului "scopul incheierii unui nou acord nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite". Continutul noii scrisori de intentie cu FMI prevede "o intreaga serie de masuri necesare realizarii reformelor din domenii precum sanatatea, transporturile, sectorul energetic, absorbtia fondurilor UE, continuarea restructurarii companiilor de stat". Potrivit surse citate, impozitele despre care presa a vorbit fie erau convenite anterior, fie sunt in stadiu de pregatire, informeazaRomania Libera.

Avertismentul unui deputat PNL: Pe motiv de "draga ANI", la toamna USL nu va mai exista! Deputatul PNL, Radu Zlati, fost consilier prezidential in timpul interimatului lui Crin Antonescu, sustine ca din cauza actiunii ANI, "USL nu va mai exista la toamna". El critica Guvernul si Parlamentul pentru ca nu au modificat legea care reglementeaza regimul incompatibilitatilor. "M-as fi asteptat ca semnalele de alarma provenite din teritoriu sa fie ascultate si intelese, atat la Palatul Victoria, cat si la Camera si Senat. M-as fi asteptat ca legea sa fie modificata in regim de urgenta, pana cand un val de hotarari judecatoresti nu va sterge de pe harta politica a tarii primariile si consiliile judetene controlate de catre USL. In loc de asta, am auzit" tacerea. Atunci cand nu s-a auzit, meschin, sunetul neputintei si al coabitarii inepte, din care doar unul castiga. Iar acel unul nu este nici USL, nici poporul roman", scrie Zlati pe blogul personal, informeazaGandul.