Antonescu viseaza inutil sa-i faca program lui Ponta. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, vrea ca premierul sa vorbeasca o ora pe luna in fata Parlamentului. Solutia legislativa pe care o propune liderul PNL este insa imposibila. La inceput de sesiune parlamentara, liderul PNL, Crin Antonescu, propune schimbarea Regulamentului de functionare a Senatului. Motivul? Presedintele Camerei superioare a Legislativului intentioneaza sa-l aduca obligatoriu pe premier la tribuna Parlamentului, pentru a le vorbi dirtect alesilor, iar actiunea sa poarte numele de "Ora premierului". "Am un proiect pe care doresc sa-l initiez, de modificare a Regulamentului Senatului. Ca sa va dau cateva exemple, pentru mai multa dezbatere in Parlament, cu un dialog Guvern-Parlament, in cazul nostru Senat, mai intens, si formalizat de pilda cu o ora a primului-ministru in Senat in fiecare luna. Cu formula care este prezenta in multe alte parlamente din UE cu raportori pe proiectele de lege la comisii si cu alte astfel de lucruri", a sunat propunerea lui Antonescu, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Stenogramele ROMGAZ. Vosganian si Videanu, acuzati ca au ignorat notele SRI si au dezinformat Guvernul ca sa il ajute pe Niculae. Actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian (PNL), si fostul titular al portofoliului, Adriean Videanu (PDL), cercetati de DIICOT pentru subminarea economiei nationale, au ignorat in totalitate informarile si sesizarile primite de la SRI, au actionat premeditat pentru sprijinirea grupului infractional din jurul omului de afaceri Ioan Niculae si au prezentat in Guvern o situatie eronata pentru ca Executivul sa isi asume o serie de acte normative, sustin procurorii in referatul transmis Senatului si Presedintiei si obtinut deGandul. Dosarul preliminar are 15 volume si asteapta aprobarea Senatului si respectiv a presedintelui Traian Basescu pentru a fi continuat.

Blaga, lasat cu ochii in soare de PDL in Dambovita. Presedintele PDL a fost lasat ieri sa vorbeasca singur de catre primarii din Dambovita ai partidului pe care il conduce. Vasile Blaga s-a intalnit marti, la Targoviste, cu 46 de edili PDL din judet, primari si viceprimari. Intalnirea a fost insa una extrem de scurta, relateaza sursele EVZ. Alesii locali au cerut ca la sedinta sa participe si fostul presedinte al organizatiei locale a PDL, Florin Popescu. Blaga a refuzat, drept pentru care primarii si viceprimarii s-au ridicat si au iesit din sala. Presedintele PDL a ramas doar cu Bogdan Cantaragiu, vicepresedinte pe probleme organizatorice al PDL, responsabil pe zona de sud si George Ionescu, secretarul pe regiune al partidului. La inceputul lunii iunie, deputatul PDL Florin Popescu a fost demis de Biroul Permanent National al PDL, in ciuda rezultatelor peste medie ale organizatiei pe care o conducea. Acesta afirma atunci ca decizia de schimbare din functie "are legatura" cu faptul ca este un sustinator al Elenei Udrea, dar ca nu trebuie pedepsita o organizatie pentru o decizie a liderului ei, informeaza EVZ.

Parlamentarii si-au restrans singuri dreptul de a cere bani de la buget. Parlamentul va discuta doar amendamentele la buget care se refera la investitii la nivel national nu si cele care ar trebui finantate din bugetele locale, potrivit unei decizii a Camerei Deputatilor. Noua regula este stabilita printr-un amendament adoptat de deputati la dezbaterile proiectului de modificare a legii finantelor publice. Potrivit articolului respectiv, Parlamentul va lua in dezbatere numai amendamentele "prin care se propun modificari sau completari la proiectul legii bugetare anuale, si la anexele la acesta, la creditele bugetare sau de angajament prezentate de Guvern". Textul a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 215 voturi "pentru" din partea PSD si PNL si 78 "impotriva" din partea PDL, PPDD si UDMR. Efectul practic al adoptarii articolului este restrangerea posibilitatii parlamentarilor de a depune amendamente, scrieRomania Libera.

Monica Macovei: "PNL face de ras Romania: il trimite pe Silaghi in Parlamentul European". Europarlamentarul Monica Macovei considera ca trimiterea lui Ovidiu Silaghi in Parlamentul European este o lipsa de respect din partea liberalilor, precizand ca, astfel, PNL ii asgura o imunitate noua lui Silaghi, cel pentru care procurorii au cerut inceperea urmaririi penale. "PNL face de ras Romania: il trimite pe Silahi in Parlamentul European. Fidel sloganului "Impreuna pentru coruptie", PNL ii asigura o imunitate noua lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor pentru care procurorii cer inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta", opineaza Macovei. Macovei este indignata de faptul ca PNL vede in Parlamentul European o pestera in care liberalii se pot ascude de lege, dand exemplul si lui Adrian Severin. "PNL trateaza cu dispret Parlamentul European, ca si cum acest Parlament ar fi o pestera unde se ascund politicienii certati cu legea. Asa a facut si PSD cu Adrian Severin, cand nu i-a cerut ferm sa isi dea demisia din Parlamentul European, dupa ce ne-a facut de rusine, fiind filmat in timp ce negocia sustinerea unor amendamente pe bani", a acompletat Macovei, anuntaAdevarul.

Dragnea: Nu voi rata momentul sa pun castile pe urechi la DNA, sunt curios sa ascult interceptarile. Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca este foarte curios in legatura cu procedura ascultarii interceptarilor si ca doreste neaparat sa puna "castile pe urechi", pentru a vedea in ce ipostaze l-au surprins procurorii DNA in dosarul referendumului. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde studiaza probele adunate de procurori in dosarul privind organizarea referendumului din 2012, ca va veni ori de cate ori are timp la dispozitie pentru a studia cu atentie fiecare dovada a anchetatorilor. "O sa ne plictisim unii cu altii, astazi am vazut alte declaratii, niste adrese intre institutii si altele. Vreau sa vin sa studiez in fiecare ora in care pot pleca de la minister. Nu am ajuns la casti", a spus Dragnea, informeazaGandul.