Ilie Sarbu: Antonescu sa fie fericit ca nu am reactionat asa cum am simtit. In USL a fost un moment tensionat, dar a trecut. Afirmatia a fost facuta de liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. Cu toate acestea, Sarbu i-a transmis lui PNL Crin Antonescu sa fie fericit ca nu a reactionat "asa cum a simtit" atunci cand liderul PNL l-a facut "dulaul de curte" al lui Victor Ponta. "Eu fac parte din familia domnului Ponta si nu-mi este indiferent cand este atacat. Sa fie fericit ca nu am reactionat cum am simitit in acel moment", a spus Ilie Sarbu la B1 tv. Acesta a mai spus ca, a constatat de-a lungul timpului ca parca e un blestem - pana liderii ajung in functii se comporta normal, dupa se produce acea teorie a distantei intre partid si ei. "Incep sa aiba alte idei. (...) In general liderii de partid nenorocesc partidele", a mai spus Ilie Sarbu, cu trimitere indirecta la Crin Antonescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sova: "Ii cer public lui Basescu sa desecretizeze rapoartele primite de la Servicii pe subiectul Rosia Montana". Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, i-a cerut presedintelui Basescu desecretizarea rapoartelor primite de acesta din urma in legatura cu proiectul Rosia Montana, dupa ce seful statului l-a acuzat de incompetenta. "Presedintele Basescu a facut o afirmatie grava, anume ca as fi luat legea de la Rosia Montana, ca as fi in slujba Rosiei Montane. Il rog public pe presedinte sa desecretizeze si sa faca publice rapoartele pe care le-a primit de la Servicii in legatura cu Rosia Montana si cu mine. Nu stiu ce ar putea contine, dar cat timp au fost implicate atatea ministere, daca exista ceva care sa probeze afirmatiile sale trebuie facut cunoscut publicului. Am convingerea ca a mintit si ii solicit public sa desecretizeze rapoartele", a declarat Sova, anuntaAdevarul.

Chereches: Fiind implicat in administratie, n-am timp de politica; am un parteneriat cu UNPR. Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, afirma ca are "la ora asta" un parteneriat cu UNPR si ca va da mai multe detalii vineri, impreuna cu Gabriel Oprea, el afirmand, pe de alta parte, intr-un comunicat, ca, fiind implicat in administratie, nu are timp de politica. Intrebat, marti, daca s-a inscris in UNPR, asa cum rezulta dintr-un comunicat al formatiunii, Catalin Chereches a spus ca va oferi detalii vineri, cand va avea o intalnire la Baia Mare cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, informeazaGandul.

Cine isi va asuma ruperea USL? De la declaratiile de mare prietenie si loialitate, liderii USL au ajuns in doar cateva zile sa se atace fatis si virulent. La prima vedere, totul a pornit de la controversatul proiect privind Rosia Montana. In fapt, lucrurile stau altfel. Crin Antonescu s-a convins si el de ceea ce era pentru multi evident: social-democratii nu vor renunta la a avea un candidat propriu doar pentru a-i netezi lui drumul spre Cotroceni. Intr-un veritabil tur de forta prin studiourile de televiziune, Crin Antonescu si Victor Ponta au incercat luni seara si in cursul zilei de ieri sa convinga publicul ca nu si-ar dori ruperea USL, dar ca nici nu vor sta cu mainile in san daca tabara "cealalta" va forta acest lucru, scrieRomania Libera.

Cernea: Nu am legatura cu incidentul din Parlament, responsabilitatea este a celor care l-au comis. Deputatul Remus Cernea a precizat ca nu are nicio legatura cu incidentul din Parlament de marti in care doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile. El a transmis, printr-un comunicat, ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. "Astazi, in Parlament a avut loc un incident. Doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile acestuia. Desi am fost acuzat ca as fi avut vreo implicare, nu am nicio legatura cu acest incident si nu am stiut nimic despre ceea ce pregateau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus ca doresc sa asiste de la balcoane la lucrarile din plen. Este un drept al fiecarui cetatean de a asista la sedintele Parlamentului, drept care trebuie respectat, iar eu am intentionat doar sa facilitez exercitarea acestui drept", sustine Cernea, intr-un comunicat, anuntaEVZ.

Udrea: "Lui Ponta ii este frica de Facebook-ul meu". Deputatul PDL Elena Udrea sustine ca premierul Victor Ponta "ii este frica" de ceea ce scrie ea pe Facebook. Udrea noteaza, chiar pe pagina sa de pe reteaua de socializare, ca premierul a transformat-o in "personajul obsesiv al prestatiei lui publice". "Lui Ponta ii este frica de Facebook-ul meu! Deci, orice i-ar spune strategii comunicarii lui Victor Ponta, el pur si simplu nu se poate abtine. Ei, aceasta este o slabiciune. Si inca una mare, mai ales pentru un politician, aflat chiar si intamplator cum este cazul de fata, intr-o functie atat de inalta precum cea de prim-ministru", scrie Udrea pe pagina sa de Facebook, informeazaAdevarul.