Razvan Alexe, cercetat penal de procurorii din Prahova pentru posibila implicare in scandalul deseurilor toxice de pe Nava Flaminia, traieste in SUA, scrie Cancan.ro. Tabloidul sustine ca Alexe s-ar fi casatorit in luna septembrie cu iubita sa in Las Vegas. Reamintim ca procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti sustin ca au indicii ca Razvan Alexe ar fi incercat sa transporte reziduuri toxice de pe vasul Flaminia la staţia de epurare aparţinând Rafinăriei Astra.

Magistratii spun deseurile toxice de pe "bomba plutitoare" urmau să fie prelucrate la statia de epurare a Rafinariei Astra în condiţiile în care aceasta nu mai îndeplineşte condiţiile tehnice de prelucrare a reziduurilor. De altfel, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a şi refuzat prelungirea autorizaţiei de funcţionare a statiei de epurare.

Statia de epurare este detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae, prin societatea New Century Development SRL. Potrivit actelor publicate in Monitorul Oficial, New Century este detinuta majoritar de firma Galaxy Tobacco, fosta "Tutunul Romanesc", controlata de Niculae, dupa cum a scris presa de-a lungul vremii. Potrivit datelor oficiale din Monitorul Oficial, administrator al New Century este Marcel Cadar, care este director general la InterAgro, grupul de firme controlat de magnatul Niculae. La New Century Development mai sunt actionari minoritari firma Dorjania Enetrprises, inregistrata in Cipru, si direct Rafinaria Astra SA.

Dosarul deseurilor toxice fusese inceput de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, in iunie 2013, cercetarile fiind extinse, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, asupra a inca 7 persoane, printre care si fostul angajat al Guvernului, Marcel Pavaleanu, care a lucrat si pentru Razvan Alexe.

In 30 septembrie 2013, fostul consilier din SGG Marcel Pavaleanu si omul de afaceri Razvan Alexe au fost pus sub urmarire penala alaturi de alte 6 persoane. Conform procurorilor, Alexe se afla in strainatate.

Reteaua Pavaleanu - Alexe si familia Cosma

Asa cum a mai aratat HotNews.ro, fostul angajat al Guvernului Marcel Pavaleanu are legaturi evidente cu Razvan Alexe, pe care presa locala prahoveana il catalogheaza drept interlop, insa cercul relational ajunge si la deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma.

  •     Cel cercetat oficial de procurori privind deseurile de pe Flaminia, Razvan Alexe, detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
  •     De asemenea, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
  •     Acelasi Alexe este asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
  •     Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
  •     Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre azvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
  •     HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
  •     Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
  •     De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
  •     Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.