Triumviratul Ponta-Antonescu-Voiculescu si deviationismul de dreapta. Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu, conducerea de facto a USL, se cearta si se impaca intr-un ritm care depaseste capacitatea de analiza normala a unui analist. Au venit la guvernare pe valul maniei populare, au promis repararea nedreptatilor suferite de clasa muncitoare, alungarea investitorilor care vroiau sa ne cumpere tara si un viitor mult mai luminos. Au avut si organe de presa care exprimau politica oficiala a Aliantei, loveau nemilos in adversari si aveau grija sa existe o unanimitate a dezinformarilor de dimineata pana seara. Comparatiile cu Politburo nu se opresc aici, structura ideologica anti-Basescu cu ajutorul careia au sedus milioane de oameni facandu-i compatibili cu orice formatiune politica cu caracter populist de aiurea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

UDMR, singurul partid din Opozitie care a depus amendamente la legea descentralizarii. PDL si PPDD nu au depus niciun amendament la legea descentralizarii, desi public au avut mai multe obiectii fata de proiectul de lege adoptat de Guvern.Singurul partid din Opozitie care a depus amendamente a fost UDMR. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, pentru "Adevarul", ca PDL nu a depus niciun amendament la proiectul de descentralizare pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea marti in Parlament. Purtatorul de cuvant al partidului, Adriana Saftoiu, a anuntat luni ca PDL va contesta legea descentralizarii la Curtea Constitutionala (CCR), anuntaAdevarul.

De ce a devenit PNL "solutia imorala" pentru Voiculescu. Dan Voiculescu s-a implicat, personal, in razboiul dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, atacand PNL si pozitionandu-se de partea PSD. Presedintele fondator al PC a atacat PNL, partid cu care are o alianta de centru-dreapta in cadrul USL. " PSD se consolideaza, se pregateste pentru a avea rezultate maxime la alegerile din 2014. PNL incearca, nu de putine ori, ne-a jignit si pe noi, continua sa aiba atitudini cel putin imorale vizavi de PSD. Incearca sa zambeasca, sa imprieteneasca cu Traian Basescu, cu PDL dintr-un singur motiv. Doreste si el sa aiba rezultate maxime la alegeri. ", a spus Voiculescu, sambata, la Consiliul National al PC. Desi a criticat presupusa apropiere dintre PNL si Traian Basescu, Voiculescu a manifestat intelegere fata de pactul de coabitare semnat de premierul Victor Ponta cu seful statului. "Eu sunt convins ca in acea perioada semnarea pactului de coabitare a fost necesara. Eram intr-un blocaj economic din care Victor Ponta trebuia sa iasa", a explicat Voiculescu, informeazaRomania Libera.

Zgonea: Speram ca in 3 decembrie sa dam votul final asupra proiectului legii bugetului. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca spera ca in data de 3 decembrie Legislativul sa dea votul final asupra proiectului de buget pe 2014, el aratand ca acest lucru ar fi o premiera pentru Parlament. "Avem speranta ca pe 3-4-5 decembrie, noi speram ca pe 3 decembrie, sa intre in dezbaterea plenului reunit bugetul de stat. Daca sunt putine amendamente si ne intelegem toti la aceste amendamente putem, pentru prima data, pana la Sfantul Nicolae, sa terminam acest buget. Ar fi o premiera pentru noi. Asta ar insemna ca institutiile statului si autoritatile publice locale sa aiba bugetul facut pana la 1 ianuarie 2014. Daca nu reusim, o sa fie votul final undeva in jur de 9-10 decembrie", a spus Zgonea, scrieGandul.

Ponta isi asuma baronizarea Romaniei. Guvernul isi va angaja, astazi, raspunderea pe proiectul de lege privind descentralizarea. Dupa indelungi negocieri, guvernul Ponta a adoptat proiectul care prevede cedarea catre autoritatile locale a unor institutii subordonate ministerelor. Printre principalele domenii care vor face obiectul descentralizarii se regasesc sanatatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul si sportul. Proiectul a fost criticat de societatea civila care a considerat ca se da prea multa putere sefilor de Consilii Judetene. In fata acestei asumari, PDL risca sa repete umilinta din sesiunea trecuta, cand a anuntat ca depune motiune de cenzura si a descoperit ca nu are semnaturile necesare. Nici de aceasta data, PDL nu a negociat inainte sa faca anuntul, informeazaEVZ.

Iliescu, despre USL: Guvernarea ridica probleme. Intelepciunea sa-i ajute pe toti. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca guvernarea ridica probleme, precizand ca este mai usor sa mentii o alianta in opozitie decat sa o consolidezi la guvernare. "Asta se intampla pe o scara mai larga si intr-o alianta politica. Sigur ca guvernarea ridica probleme. Uneori e mai usor sa mentii o alianta in opozitie decat sa o consolidezi fiind la guvernare", a comentat Iliescu, intrebat de ce parere are despre declaratiile facute de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, la Pro TV, legate de faptul ca atacurile in USL au venit mai mult dinspre PNL. Iliescu a asociat disensiunile dintre liderii USL cu relatia dintre membrii unei familii. "Si intr-o familie, intre sot si sotie, oamenii cei mai apropiati, apar frecusuri. Depinde de intelepciunea ambilor soti ca sa apere unitatea familiei. Eu sper ca intelepciunea sa-i ajute pe toti, si liberali, si social-democrati ca sa consolideze aceasta alianta pe care se sprijina guvernarea tarii astazi", a mai spus Iliescu, anuntaAdevarul.