PMP strange semnaturi pentru demiterea lui Dusa si Manescu. Deputatii membri ai Miscarii Populare au dat, ieri, startul strangerii de semnaturi pentru cele doua motiuni simple pe care le-au initiat pe tema gestionarii accidentului aviatic din Apuseni. Deputatul Elena Udrea a facut apel la toti colegii sai parlamentari sa semneze cele doua documente. "E vorba de doua motiuni simple, impotriva ministrilor Apararii, Mircea Dusa, si Transporturilor, Ramona Manescu. (...) Facem un apel catre toti parlamentarii, indiferent daca sunt in opozitie sau la putere, sa semneze aceste motiuni, pentru ca ele nu sunt un act politic, ele sunt actiuni civice care vin pe o asteptare a intregii opinii publice", a spus Udrea, precizand ca oamenii asteapta sa vada cum rezolva acest Guvern o criza care a emotionat o intreaga tara. Ea si-a exprimat speranta ca si in USL sunt parlamentari responsabili, care sa semneze motiunile, si a spus ca asteapta acelasi lucru de la colegii din PDL, Forta Civica si PP-DD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dragnea: Demisiile din Guvern au fost doar anuntate, dar nu si inregistrate. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca demisiile din Guvern au fost doar anuntate, nu si operationalizate sau oficializate, el aratand ca singurul minister unde trebuia numit un interimar este MAI, unde a fost numit vicepremierul Gabriel Oprea. Intrebat daca era necesara numirea unor interimari pe functiile vacantate de liberalii care au demisionat din Guvern, asa cum a precizat seful statului, Traian Basescu, Dragnea a precizat ca nu a fost inregistrata nicio demisie. "Nu s-a inregistrat nicio demisie. Au anuntat acei oameni ca isi dau demisia, demisiile inca nu au fost operationalizate, oficializate. In ceea ce priveste interimarii, singurul minister unde trebuia sa fie interimar si a fost numit interimar este Ministerul de Interne, unde este domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea", a spus Dragnea, anuntaAdevarul.

Predoiu: Voi castiga presedintia; Antonescu nu mai e de dreapta de mult. Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, la Buzau, ca este convins ca va castiga alegerile prezidentialele, informeaza Mediafax. Predoiu a adaugat ca alegerile europarlamentare si cele prezidentiale vor produce surprize pe scena politica. "Scena politica va fi schimbata prin votul de la europarlamentare si prezidentiale. Vom avea surprize mari si sunt increzator ca vom face un rezultat bun la europarlamentare si sunt convins ca voi castiga prezidentialele. Orice adversar ar fi sunt increzator in fortele mele. Antonescu nu mai e de dreapta de mult, nici nu a stiut vreodata daca e de stanga sau de dreapta", a mai spus Catalin Predoiu. Liderul PDL a mai spus ca "USD este o lovitura aplicata de catre PSD PNL, care arata cat de mult au inselat cele doua partide si liderii lor, Ponta si Antonescu, poporul roman", informeazaRomania Libera.

Udrea, despre o posibila candidatura a Elenei Basescu la europarlamentare: "Nu si-a exprimat pana acum o intentie de a candida". Elena Udrea a spus ca Elena Basescu nu si-a exprimat deocamdata intentia de a candida "sub o forma sau alta" pentru un nou mandat in Parlamentul European. "Doamna Basescu nu si-a exprimat pana acum o intentie de a candida sub o forma sau alta, dupa ce vom sti ce doreste doamna Basescu sa faca mai departe, va pot raspunde", a spus Elena Udrea, intrebata daca va sustine candidatura Elenei Basescu la europarlamentare. Ea a spus ca Elena Basescu este evaluata ca cel mai activ europarlamentar din Romania. "Cand doamna Basescu isi va exprima intentia, o sa discutam si va vom spune atunci", a adaugat Udrea, scrieGandul.

Tata-socru intervine. Sarbu ii zgaltaie scaunul lui Antonescu. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, i-a avertizat pe liberali ca, daca nu vor accepta ca si PC sa detina un post de vicepremier, ei ar putea sa ramana fara functia de presedinte al Senatului, detinuta de Crin Antonescu. "Daca se ajunge la chestia asta, nu va bazati pe senatori, ca majoritatea o avem noi. Deci nu va duceti pe zone din astea". Noi avem majoritatea absoluta, putem face orice schimbare. Nu se pune problema, dar nu vrem sa ajungem in situatia asta", a declarat Ilie Sarbu la Antena 3, potrivit stiripesurse. ro. Sarbu a mai spus ca el nu intelege de ce PNL vrea ca PC sa fie discriminat. "Nu vad care ar fi pierderea, doar de imagine, ca nu poate sa apara Iohannis de mana cu Daniel Constantin (...) De ce boala sufera Daniel Constantin?", a intrebat Sarbu, anuntaEVZ.

Ministrii PSD acuza liberalii de blocarea Guvernului. Corlatean: "Ministrii PNL au fost fortati sa demisioneze". Viceremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale, ii gaseste pe liberali vinovati de blocarea activitatii Guvernului, prin faptul ca nu accepta propunerea premierului Victor Ponta de reorganizare a Executivului. Totodata, ministrul de Externe Titus Corlatean sustine ca ministrii PNL care au demisionat au fost fortati de partid, iar aceste schimbari altereaza modul in care functioneaza Guvernul. "Am ramas suprinsi ca PNL nu e de acord cu aceasta varianta (propusa de Victor Ponta - n.r.) Am ramas foarte surprinsi si asteptam sa vedem daca se hotarasc, pentru ca nu putem sa stam cu Guvernul blocat pana cand se hotarasc dumnealor", a spus Dragnea. Vicepremierul spune ca PSD a acceptat toate cererile venite din partea liberalilor si nu intelege de ce acestia au respins propunerea lui Ponta de a-l pune pe Daniel Constantin, presedintele PC, in functia de vicepremier, informeazaAdevarul.