O suta de boieri l-au preacinstit pe Ponta, la patru ani de domnie in PSD. Pana si Mircea Geoana, cel care a fost mazilit de baronii PSD si inlocuit cu Victor Ponta la conducerea partidului (in 2010), a trebuit sa onoreze cu prezenta aniversarea de ieri a celor patru ani de domnie in fruntea social-democratilor a actualului premier. Locul intalnirii, Hotelul Rin Grand Hotel din Capitala, detinut de Robert Negoita - primarul Sectorului 3. Ora de incepere: 14.00. Ritualul sosirii. Timp de o ora, 13.15-14.15, mai toti greii PSD au ajuns la hotel. Importanta in partid a fost marcata de ora sosirii: plevusca la inceput, greii la sfarsit. Insa, Ponta a fost doar penultimul. Dupa el a venit Marian Vanghelie, primarul din Sectorul 5. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dragnea: "Intrebarea corecta este daca PNL va renunta la pretentia ca PC nu poate avea vicepremier". Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a militat din nou pentru infiintarea unei noi functii de vicepremier pe care sa o ocupe presedintele PC Daniel Constantin. "Nu dorim sa se destrame USL. Este un proiect de suflet. Toti colegii isi doresc mentinerea USL. Nu intelegem de ce nu reusim sa deblocam situati din USL. Ii asteptam cu drag in Guvern. Faptul ca nu se doreste inca un premier, cu motivul ca PC este mai mic, nu sta in picioare. Nu a contat ca PSD era de doua ori mai mare si s-a mers pe paritate. Intrebarea corecta este daca PNL va renunta la pretentia ca PC nu poate avea vicepremier", a declarat Liviu Dragnea. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mers ieri la Guvern chiar dinaintea inceperii sedintei, pentru a se asigura personal ca premierul inregistreaza demisiile liberalilor Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. Discutia dintre Antonescu si Ponta a durat mai putin de un sfert de ora, timp in care s-au pus pe masa trei variante de lucru pentru rezolvarea crizei din USL, anuntaAdevarul.

Religia islamica, aparata de politicieni crestini. Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a incordat relatiile altfel excelente dintre crestini si musulmani. Potrivit unei decizii emise in urma cu cateva zile, orele de religie islamica erau scoase din programa scolara. Mii de elevi nu ar mai fi avut astfel posibilitatea sa studieze religia in cadru institutional. In plus, orele de limba turca ar fi fost injumatatite. Explicatia: exista o metodologie privind miscarea cadrelor didactice, iar in religia islamica nu se regasea in nomenclator. In plus, nu ar exista personal calificat pentru a ocupa posturile didactice necesare, informeazaRomania Libera.

Cum se pregateste PNL de opozitie: Nicio alianta pana dupa europarlamentare.Ultimatumul dat de PNL lui Victor Ponta expira luni, dar liberalii fac deja pregatiri in eventualitatea iesirii de la guvernare. Surse din PNL au declarat pentru EVZ ca esalonul doi, reprezentat de secretarii de stat si de cei aflati in conducerea deconcentratelor, deja se pregateste sa elibereze birourile. "Mai bine sa iesim acum de la guvernare, pentru ca oricum o sa ne dea ei afara peste cateva luni, dupa europarlamentare. Acum pierdem niste secretari de stat, cateva deconcentrate, dar dupa alegerile prezidentiale o sa avem si presedintele, si premierul", a declarat un vicepresedinte al PNL. Interesant este ca luni, cand expira ultimatumul dat de liberali lui Victor Ponta, Crin Antonescu nu se va afla in tara, scrieEVZ.

Primarul din Roman s-a inscris in PMP. Primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, s-a inscris in Fundatia Miscarea Populara. Odata cu el s-au mai inscris in Fundatie zeci de consilieri locali si judeteni din judetul Neamt. "In Ardeal, semnalul a fost dat de Emil Boc. Sunt onorat sa fiu eu acela care da semnalul trecerii primarilor din Moldova la Miscarea Populara. Ma simt apropiat de viziunea si de principiile Fundatiei Miscarea Populara si imi doresc sa fac parte dintr-un proiect constructiv pentru Romania. Ca reprezentant al romascanilor, cred ca apropierea mea de Fundatie reprezinta un castig pentru viitorul municipiului", a spus primarul de Roman, Laurentiu Leoreanu, dupa aderarea la Fundatie. Acesta a declarat ca si modul in care a colaborat, de-a lungul timpului, la Roman, cu deputatul Elena Udrea, i-a dat incredere ca optiunea sa catre aceasta echipa este solutia castigatoare pentru binele romascanilor, anuntaAdevarul.