Tariceanu: Voi candida la Presedintia Romaniei. Voi anunta oficial candidatura in aceasta saptamana. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va candida la alegerilre prezidentiale 2014. Oficial, candidatura va fi anuntata in aceasta saptamana, odata cu lansarea Partidului Liberal Reformator. "In aceasta saptiamana vom face anuntul simultan pentru infiintarea partidului si candidatura mea. Apoi incepem sa strangem semnaturi. Va fi mai greu pentru ca vine vara, care e un sezon mai lipsit de activitate politica. Trebuie sa strang si bani, caci o campanie fara sustinere financiara nu se poate desfasura", a spus Tariceanu, potrivit Romania TV. Lansarea Partidului Liberal Reformator va avea loc joi sau vineri iar aceasta formatiune va fi membru ALDE, a anuntat luni presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Joc strans in PNL pentru desemnarea prezidentiabilului. Cum s-au impartit taberele. In urma Congresului PNL la care formatiunea a validat o competitie interna intre Klaus Iohannis si Crin Antonescu, liberalii s-au impartit in trei tabere: cea care il sustine pe Klaus Iohannis, cea care il sustine pe Crin Antonescu, formata mai ales din oamenii sai loiali, dar si cea a liberalilor impartiali, care ar putea decide, in cele din urma, rezultatul competitiei interne. Inainte de Congresul PNL, tabara care l-a sustinut pe Klaus Iohannis era condusa de liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, dar si de seful de la Ilfov, Marian Petrache. Spre deosebire de cei doi, Ludovic Orban a preferat , in cele din urma, sa duca o campanie in partid pe cont propriu si a avut succes, pentru ca a obtinut cele mai multe voturi. "Votul pentru functia de vicepresedinte nu este, insa, o oglinda a ceea ce se intampla acum in PNL", au precizat surse din partid pentruAdevarul.

Vanghelie a anuntat ca va candida la presedintia PSD. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anuntat, luni, in sedinta informala a CExN de la Orastie, ca isi inscrie candidatura la presedintia PSD, el anuntand si intentia de a candida in 2016 la Primaria Generala a Capitalei, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax. Sursele citate au aratat ca in reuniunea CExN s-a discutat despre organizarea unui congres de alegeri in PSD in luna februarie 2015. Aceleasi surse au mentionat ca Vanghelie a luat cuvantul si a anuntat ca doreste sa candideze la presedintia PSD, la acel congres. Totodata, Vanghelie a expirmat si intentia de a candida in 2016 la Primaria Generala a Capitalei, informeazaRomania Libera.

Fuziune cu hopuri: PDL lucreaza, PNL supervizeaza. Scandalul legat de numele partidului este doar varful icebergului. Structura noului partid sau pozitia acestuia fata de Traian Basescu sunt alte probleme. In ciuda disputelor din ultimele zile, liberalii si democrat-liberalii sunt decisi sa continue rapid procesul de fuziune. Un Congres comun al celor doua partide va avea cel mai probabil loc la mijlocul lunii iulie, fiind vehiculate datele de 12 si 19 iulie. Pana atunci, insa, cele doua partide trebuie sa depaseasca cateva obstacole. Mai intai, democrat- liberalii sunt iritati ca, pana in acest moment, doar ei au depus eforturi pentru a lucra la statutul si la documentatia necesara fuziunii. Surse din PDL au declarat pentru EVZ ca, preocupati de jocurile de putere din propriul lor partid, liberalii care au participat la intalnirile cu PDL pe tema fuziunii s-au multmit sa ia act de ceea ce au lucrat democrat-liberalii si sa-i incurajeze sa continue pentru ca "fac treaba buna". Si azi, la Biroul Politic al PNL, subiectele cele mai fierbinti de pe ordinea de zi sunt: desemnarea secretarului general al partidului, cel mai probabil in persoana lui Marian Petrache, dar si comandarea sondajului in baza caruia se va stabili candidatul PNL pentru prezidentiale: Klaus Iohannis sau Crin Antonescu, scrieEVZ.

Macovei il ataca pe seniorul Quintus: colaborarea cu Securitatea si condamnatii penal, "traditia" PNL? Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine, intr-un articol publicat pe blogul personal, ca liberalii trebuie sa arate ca sunt dispusi sa contruiasca un proiect de dreapta puternic si, prin urmare, sa sprijine sistemul judiciar prin masuri concrete. "Domnul Mircea Ionescu Quintus spune ca PNL nu renunta la si , care sunt ale partidului. Atacarea si blocarea justitiei, colaborarea cu Securitatea, membri condamnati penal mentinuti in partid sunt cumva , si valorile la care PNL nu renunta? Deocamdata asta inseamna pentru multi numele PNL", declara Macovei. In opinia sa, pentru ca proiectul dreptei unificate sa fie credibil in fata electoratului, liberalii trebuie sa raspunda la trei intrebari , formulate de europarlamentarul PDL, anuntaAdevarul.