Alianta dreptei, intesata de disidenti. Congresele PNL si PDL se vor reuni, maine, pentru a valida fuziunea dintre cele doua partide. Chiar daca liderii celor doua partide vorbesc despre unitatea dreptei, se inmultesc vocile critice la adresa deciziilor luate pana acum. Congresul PNL si Conventia Nationala a PDL se vor reuni separat in prima parte a zilei pentru a aproba protocolul de fuziune si statutul noului partid. Ulterior, delegatii celor doua partide se vor reuni in aceeasi sala pentru a marca fuziunea. Dincolo de mesajul politic al celor doua partide, fuziunea se va petrece etapizat. Astfel, in campania pentru alegerile prezidentiale cele doua partide vor participa intr-o alianta electorala, Alianta Crestin Liberala (ACL). Protocolul aliantei prevede ca in alegerile prezidentiale candidatul comun va avea insemnele electorale ale celor doua partide, un program electoral comun, alianta fiind condusa paritar de delegatiile celor doua partide, scrie Romania libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Concurs "pe sest" organizat de Primaria Iasi: soferul lui Nichita a ajuns pe nesimtite sef intr-o institutie subordonata. Una dintre firmele subordonate Primariei Iasi a organizat, zilele trecute, un concurs obscur de numire a membrilor din Consiliul de Administratie. Doi membri PSD si fostul sofer personal al primarului Gheorghe Nichita au fost admisi. Dubiosul concurs a avut loc in perioada 21-23 iulie, promovarea acestuia fiind cvasi-inexistenta. Desi legea prevede ca anuntul de participare la concurs trebuie publicat in doua cotidiene de profil economic/financiar cu acoperire nationala, municipalitatea ieseana nu a respectat acest criteriu. Intamplator sau nu, dosare pentru numirea in functia de membru al Consiliului de Administratie la SC Servicii Publice SA au depus cinci persoane, printre care doi membri PSD, doi apropiati ai administratiei Gheorghe Nichita, precum si fostul sofer personal al acestuia, scrie Adevarul.

Fuziunea PNL-PDL, cursa cu obstacole. Monica Macovei vrea sa tina un discurs la Congres, pentru a-si promova candidatura la Presedintia Romaniei, Ungureanu face agitatie pe Facebook, iar Falca a anuntat deja castigatorul. Congresul comun al PNL si PDL urmeaza sa aprobe maine fuziunea dintre cele doua partide si alcatuirea, intre timp, a Aliantei Crestin Liberale. In asteptarea momentului, tensiunea creste. Una dintre probleme este ca in afara celor doi candidati la presedintie acceptati oficial, Catalin Predoiu (PDL) si Klaus Iohannis (PNL), mai sunt cel putin doi care insista sa fie inclusi in sondajul ce va determina prezidentiabilul aliantei: Monica Macovei si Mihai Razvan Ungureanu. Surse din cadrul viitoarei aliante ne-au declarat ca Monica Macovei intentiona chiar sa ia cuvantul la congresul PNL-PDL care va consfinti fuziunea, dar comitetul de organizare a refuzat-o, scrie EVZ.

Ponta, despre plagiat: Am gresit in urma cu 16 ani; daca omoram pe cineva, eram pus in libertate. Premierul Ponta a declarat ca, din punct de vedere institutional, a fost absolvit, printr-o decizie a ICCJ, de acuzatia de plagiat, iar din punct de vedere moral a platit, inclusiv pretul politic, pentru o greseala din urma cu 16 ani, perioada dupa care ar fi putut fi eliberat chiar si pentru omor. El a aratat ca in privinta acuzatiilor de plagiat poate vorbi despre doua aspecte, respectiv institutional si personal. "Cea institutionala este urmatoarea: cei care ma acuza de acest lucru sunt in acelasi timp cei care vorbesc despre statul de drept si despre cat de importanta este decizia. Eu am o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care ma absolva de aceasta acuzatie. Mai mult decat atat nu pot decat sa ma duc, nu stiu, la Tribunalul de la Haga. Deci, strict institutional acesta este raspunsul meu", a spus Ponta, potrivit Gandul.

Macovei vrea sa plece de la Bruxelles la Cotroceni: "Cand vrei sa castigi alegerile trebuie sa te duci cu cel mai bun general". Europarlamentarul PDL Monica Macovei mai spera inca sa-i fie luata in calcul solicitarea de a fi inclusa in procesul de selectie a candidatului dreptei la alegerile prezidentiale. Alianta Crestin Liberala (ACL), formata din PNL si PDL, isi va anunta prezidentiabilul pe 5 august. "Inca sper in intelepciunea lor, pentru ca atunci cand vrei sa castigi alegerile trebuie sa te duci cu cel mai bun general. Cand vrei sa castigi alegerile trebuie sa te duci cu cel mai bun general. Am cerut sa fiu inclusa in porcesul de selectie a noii realitati politice, a noii constructii de dreapta, si am fost refuzata pana acum, pana in acest moment. Eu sunt calma, eu am rabdare pana pe 5 august, cand se incheie procesul de sondare, de analiza sociologica, am inteles...", a precizat Macovei, potrivit Adevarul.