Discutii aprinse in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pe tema fuziunii PNL-PDL. Fuziunea PDL cu PNL in noul PNL a generat discutii in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, la inceputul acestei saptamani, presedintele Valeriu Zgonea apreciind ca este o "situatie de exceptie" fiind un singur partid, dar care are doua grupuri parlamentare. Problema a fost ridicata de vicepresedintele Camerei Marian Neacsu (PSD) la reuniunea conducerii Camerei din 24 noiembrie, relateaza mediafax.ro. "Nu stiu acum, dupa reorganizarea aceasta a noului Partid National Liberal, daca discutam de grup PDL si grup PNL sau discutam de un singur grup parlamentar", a spus Neacsu, potrivit stenogramei sedintei. Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a aratat ca intrebarea lui Neacsu este "serioasa" si ca nu a mai existat pana acum o situatie asemanatoare, in care doua partide politice parlamentare sa fuzioneze ducand la un singur partid pe scena politica si doi lideri de grup parlamentar, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ziua decontului in PSD. Liderii social-democrati analizeaza joi rezultatul alegerilor prezidentiale. Social-democratii se reunesc, joi, incepand cu ora 12.00, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) in care se va analiza la rece rezultatul dezastruos obtinut la alegerile prezidentiale. "In Comitetul Executiv National se iau cele mai importante decizii. Probabil se va face evaluarea acestor alegeri. Nu o sa fie o sedinta festiva, asta e clar", a declarat, pentru "Adevarul", europarlamentarul Catalin Ivan. Subiectul asumarii esecului alegerilor a fost adus in discutie de importanti lideri social-democratii la scurt timp dupa alegeri, cand primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, si senatorul Dan Sova, inca suspendat din functia de conducere pe care o detine in partid, i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea, seful campaniei PSD. Mai transant a fost Liviu Negoita, primarul de la Sectorul 3, care a cerut iesirea de la Guvernare. Ponta insa nu i-a bagat in seama si le-a cerut tuturor social-democratilor sa pastreze tacerea o perioada, anuntaAdevarul.

PSD neaga orice implicare in elaborarea noului proiect al legii gratierii. PSD sustine "cu fermitate" ca nu are "nicio implicare in elaborarea sau sustinerea" proiectului legii gratierii colective, afirmand ca aceasta este "o initiativa personala a domnului Paun". Deputatul Nicolae Paun a anuntat ca va depune in urmatoarea sesiune parlamentara, la Parlament, un proiect privind gratierea colectiva a celor care au pedepse intre unu si cinci ani, pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta. "Voi depune, in urmatoarea sesiune parlamentara, un proiect privind gratierea colectiva a unro pedepse pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta, intre unu si cinci ani maximum", a declarat Nicolae Paun, informeazaRomania Libera.

Lovitura pentru Gabriela Firea. Fiul ei a recunoscut ca l-a votat pe Iohannis. Fiul vitreg al Gabrielei Firea, senator PSD si purtator de cuvant al partidului, a publicat un mesaj pe Facebook in care a dat de inteles ca l-a votat pe Klaus Iohannis. "Ieri a fost ziua mea. Acum 25 de ani, primeam cadou o revolutie. Aseara am suflat in lumanari, dorindu-mi un presedinte. Dorinta mi s-a indeplinit. Indiferent ce se va intampla in continuare, bun sau rau, am demonstrat ca decizia ne apartine, in ciuda multora, care nu au crezut in forta noastra. As vrea sa multumesc generatiei mele, care poate pana ieri nu stia care e stanga si care este dreapta, insa a demonstrat ca are o voce, o voce puternica, ce pusa la incercare, se poate transforma intr-un vuiet de neinvins", a scris Razvan Ciobanu pe Facebook in data de 17 noiembrie, a doua zi dupa turul doi al alegerilor prezidentiale, scrieEVZ.

Toate promisiunile Cabinetului Ponta din acest an, judet cu judet. Ce s-a ales de datoriile guvernantilor fata de popor. In lunile premergatoare campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar si prezidentiale, membrii Guvernului Ponta si sefii PSD din teritoriu si-au revarsat tolbele cu promisiuni electorale peste judetele Romaniei. O analiza la rece a proiectelor promise de Guvernul Ponta in campania electorala arata ca majoritatea acestora au sanse infime de a ajunge realitate. Promisiunile Guvernului Ponta au venit la Constanta direct, odata cu politicienii care soseau in vacanta sau in vizita la mare si indirect, prin povestile spuse de primarul Radu Mazare. In luna mai, de exemplu, premierul Victor Ponta era asteptat la Podul de la Agigea si in statiunea Mamaia. Mazare avea in plan sa ceara Guvernului o prelungire a termenului de constructie pe litoral. Edilul de la Constanta motiva gestul prin aceea ca lucrarile din Mamaia nu sunt gata si risca sa piarda bani europeni, anuntaAdevarul.