Potrivit monitorizarilor CNA, posturile de televiziune Cosmos TV, MTV, Realitatea TV, B1 TV si OTV au respectat cel mai putin legislatia electorala in emisiunile de dezbatere din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, citeaza de NewsIn.

Realitatea TV a prezentat 45% partide parlamentare si 55% partide neparlamentare, B1 TV, 60% partide parlamentare si 40% partide neparlamentare, iar OTV, 64% partide parlamentare si 36% partide neparlamentare.

Celelalte posturi de televiziune au incalcat proportia privind aparitia partidelor cu pina la 5%. Potrivit CNA, posturile publice TVR 1 si TVR 2 au prezentat partidele in procentul prevazut de lege, 80% pentru cele parlamentare si 20% pentru cele neparlamentare.

Legea nr. 373/2004 cere ca la radioul si la televiziunea publice sa fie prezente in proportie de 80% partide parlamentare si in proportie de 20% partide neparlamentare, iar la posturile private de radio si de televiziune sa fie prezentate 75% partide parlamentare si 25% partide neparlamentare.