Tariceanu, dupa votul in cazul Sova: PNL a devenit un "partid bolsevic". Presedintele Senatului a declarat astazi, dupa votul in cazul lui Dan Sova, ca PNL a devenit "un partid bolsevic", facand astfel referire la decizia liberalilor de a contesta la CCR procedura adoptata de Senat. "Este dreptul parlamentarilor de a face contestatie la CCR daca considera, dar pentru mine astazi a fost o experienta interesanta pentru ca, fiind in sala, am vazut un pic mai bine care este configuratia Senatului si a opiniilor, mai ales. Si aici, din pacate, sunt in fata unei constatari amare, triste. PNL a devenit un partid bolsevic, pentru care drepturile si libertatile individuale nu valoreaza mare lucru, dar in schimb vad ca apreciaza foarte mult catusele", a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de Agerpres. "Votul nu se interpreteaza. Este un vot pe care Senatul l-a dat cu majoritatea membrilor prezenti prin care cererea de incuviintare a retinerii si arestarii nu a fost aprobata", a mai precizat presedintele Senatului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Predoiu sustine ca Senatul "lucreaza" pentru Sova: Se prefigureaza un vot al rusinii. Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu preconizeaza ca plenul Senatului va da marti seara "un vot al rusinii" in cazul lui Dan Sova, acuzand ca Senatul Romaniei lucreaza pentru parlamentarul social-democrat. "Senatul Romaniei lucreaza pentru Sova. Ignorand decizia CCR si incalcand Constitutia, Senatul condus de Tariceanu confectioneaza la aceasta ora cabina de vot prin care Sova fuge de Justitie. Se prefigureaza un Vot al Rusinii", a scris pe Facebook Catalin Predoiu, anuntaGandul.

Monica Macovei: Romania poate ajunge un paradis infractional. Eurodeputata Monica Macovei, presedinta interimara a Partidului M10, avertizeaza ca "viitorul e plin de infractionalitate nepedepsita in Romania" si ca modificarile incepute de parlamentari pentru Codurile Penal si de Procedura Penala sunt extrem de riscante. Astfel, daca se va aplica interzicerea denuntului pentru mai mult de sase luni de la comiterea faptei, se va produce o reducere "inacceptabila" a termenului de prescriptie, dupa cum explica Macovei. Mai grav ar putea fi, insa, faptul ca Romania ar putea deveni un paradis infractional, unde se vor refugia toti cei din UE care vor sa beneficieze de o legislatie penala permisiva, mai adauga eurodeputata. M10 se inscrie ca partid politic, la trei luni dupa ce a fost lansat. Monica Macovei crede ca la alegerile parlamentare de anul viitor M10 poate ajunge la 15 la suta, fiindca "este o foame de politica morala" intr-o tara in care celelalte partide s-au compromis. Partidul isi propune sa functioneze dupa principiile enuntate de Macovei de-a lungul vremii, astfel incat, spre exemplu, va avea o Comisie de Integritate formata din trei persoane, dintre care doua sunt din afara partidului, una dintre ele fiind Gelu Trandafir de la Freedom House. Aceasta comisie urmeaza sa decida daca cei care vor sa ocupe functii publice au sau nu vulnerabilitati, informeazaRomania Libera.

Basescu: Se continua lovitura de stat. Cazul Mariana Rarinca tinde sa devina un nou caz asemanator celui al invatatoarei greviste, Cristiana Anghel, a declarat, ieri, Traian Basescu , facand referire la campania mediatica instrumentata de Antena 3. "Am vazut falsurile aceluiasi trust al aceluiasi turnator care a fabricat protestele pro- Raed Arafat. (...) Situatia Rarinca trebuia tratata cu sobrietate", a spus Basescu. Referitor la afirmatiile lui Ponta despre dosarul Referendumului, Basescu a spus: "Aici nu avem decat un singur comentariu: se continua lovitura de stat cu finalitate punerea sub control a Justitiei de catre USL. USL traieste. Ma uit la inactivitatea lui Iohannis, la activitatea lui Tariceanu si Ponta", scrieEVZ.

Liderul PC Cluj, Serban Radulescu, a demisionat: Partidul a devenit invizibil. Presedintele PC Cluj, Serban Radulescu, care era si vicepresedinte pentru Regiunea de Nord-Vest, a demisionat, marti, din partid, sustinand ca din cauza actualei conduceri "PC a devenit invizibil si a disparut din sondajele de opinie". Radulescu a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca principiile si proiectele sustinute de PC nu mai rezoneaza cu ideile sale. "Mi-am trimis, marti, demisia din partid prin email la Secretariatul General al PC. Am considerat ca principiile si proiectele sustinute de PC nu mai rezoneaza cu ideile sale. Este o dezorientare, o confuzie in randul membrilor de partid, conducerea formatiunii nu s-a preocupat de organizatiile teritoriale. Cu actuala conducere, PC a disparut si din sondajele de opinie, partidul a devenit invizibil￯, a spus Radulescu, anuntaGandul.