Ambasadorul Olandei si-a incheiat mandatul in Romania Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a fost primit joi de presedintele Klaus Iohannis, intr-o vizita de ramas-bun. Diplomatul a fost trimis la post in decembrie 2011, iar venirea sa in Romania a iscat un scandal diplomatic, intrucat fostul presedinte a intarziat cinci luni primirea scrisorii de acreditarea din partea acestuia, ca o mica razbunare pentru opozitia aratata de Olanda fata de aderarea Romaniei la Schengen. Astfel, desi van Bonzel se afla la post din decembrie 2011, el nu isi putuse incepe oficial misiunea pana in aprilie 2012, deoarece fostul presedinte Traian Basescu nu il acreditase. De-a lungul timpului, Matthijs van Bonzel s-a remarcat drept un sustinator al luptei anticoruptie din Romania si un critic vehement al derapajelor din aceasta zona, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Motivul pentru care Boscodeala nu mai candideaza la sefia PSD Buzau Primarul din Buzau, Constantin Boscodeala, condamnat in prima instanta pentru abuz in serviciu, a anuntat, joi, ca nu va mai candida pentru un nou mandat la sefia filialei judetene PSD Buzau, dorind sa isi rezolve mai intai problemele in justitie, transmite corespondentul Mediafax. "Nu voi mai candida pentru sefia PSD. Eu vreau in primul rand sa imi rezolv problemele din justitie si abia dupa aceea ma gandesc sa ma reintorc la sefia partidului. De asemenea, nu voi candida pentru nicio alta functie si va garantez ca niciunul dintre colegii aflati in aceeasi situatie nu va mai candida, indiferent de ce vor spune dumnealor", a afirmat Constantin Boscodeala, scrie Gandul.

Ce legi esentiale ii asteapta pe parlamentari sa revina din vacanta Sute de proiecte legislative ii asteapta pe parlamentari sa se intoarca din vacanta. Cea de-a doua sesiune parlamentara din acest an, si ultima, va incepe saptamana viitoare, la 1 septembrie. Daca in prima saptamana parlamentarii se vor axa mai mult pe Codul Fiscal, imediat dupa, acestia trebuie sa dezbata si sa voteze Legea votului prin corespondenta. Toate partidele parlamentare au dat asigurari, dupa alegerile prezidentiale de anul trecut, ca va fi adoptat un nou pachet de legi electorale. Cu toate acestea, singurul proiect care a ramas nefinalizat este Legea votului prin corespondenta, anunta EVZ.

Un senator PNL vrea sa ii ia locul lui Nichita la Primaria Iasi Senatorul liberal Dumitru Oprea, copresedinte al PNL Iasi, a anuntat, joi, ca s-a inscris in competitia interna din partid pentru desemnarea candidatului formatiunii pentru Primaria Iasi, relateaza Mediafax. "Astazi, 27 august, mi-am depus cererea pentru a intra in competitia interna a PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Iasi", a precizat Oprea. El a aratat ca pentru aceasta candidatura s-a consultat cu familia, fosti si actuali colaboratori, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai societatii civile, colegi de partid si "energiile" care i s-au transmis l-au determinat sa faca acest pas, informeaza Romania Libera.

Ponta a legat prietesug cu oligarhul Plahotniuc Premierul Victor Ponta, aflat in vizita la Chisinau, s-a intalnit cu noul premier al Republicii Moldova, Valeriu Strelet, dar si cu controversatul politician si om de afaceri moldovean, Vladimir Plahotniuc Premierul Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, a vizitat joi Chisinaul, cu ocazia implinirii a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova. Insa inainte de ceremoniile oficiale din Basarabia, premierul Victor Ponta si-a facut timp si pentru o intalnire cu controversatul politician si om de afaceri moldovean Vladimir Plahotniuc, prim-vicepresedinte al PDM, partid pe care il finanteaza si controleaza, scrie Adevarul.