De ce sunt liberalii atat de impotenti La 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis era ales presedinte al Romaniei, iar PNL, partid care a dat seful statului, era in ascensiune. Au trecut zece luni de la momentul alegerii lui Klaus Iohannis, iar liberalii se comporta, in continuare, ca un partid de mana a doua, nicidecum ca partidul care a reusit sa castige cele mai importante alegeri. Liberalii au aratat, la ultima motiune de cenzura, ca nu sunt in stare nici macar sa dea emotii actualei Puteri, daramite sa darame un Guvern. "Opozitia din Parlament arata ca o adunatura de oameni politici neexperimentati. Nu e prima oara cand incearca o miscare politica impotriva premierului si nu e nici prima oara cand esueaza zgomotos. Nu stim ce vor, care e constructia pe care sunt gata sa o puna in locul lui Victor Ponta si nu stim nici ce nume vor propune intr-un eventual Guvern ", spune Dan Ionescu, specialist in comunicare politica, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Basescu le transmite "un mesaj sincer" membrilor PSD despre "cocalarii politici" Ponta si Dragnea Intr-o postare pe Facebook, Traian Basescu se adreseaza direct membrilor PSD sustinand ca partidul lor "este mult prea important pentru tara pentru ca liderii lui sa fie lasati sa greseasca fatal pentru Romania". Cu un premier trimis in judecata pentru coruptie si un sef interimar condamnat, spune fostul presedinte, "cred ca a venit timpul ca membrii sai sa spuna stop aranjamentelor de cocalari politici ale domnilor Dragnea si Ponta". Basescu adauga ca cei doi lideri ai PSD nu mai inteleg deosebirea intre interesul lor personal si cel a tarii, anunta Gandul.

De ce spun liberalii ca s-au abtinut sa voteze legea sistemului de irigatii Andreea Paul, prim-viceprsedinte PNL, a declarat, joi, ca liberalii a evitat riscul unui tun prin neadoptarea proiectului care prevedea investitii de 1 miliard de euro in sistemul de irigatii si cere transparentizarea procesului de investitii in domeniu, informeaza Romania Libera. Deputatul liberal a mai declarat ca in urma cu 25 de ani Romania avea trei milioane de hectare de teren irigat, iar in 2004, Ilie Sarbu, socrul premierului, declara ca sunt 1,5 milioane de hectare de teren irigat. "Minciuna a fost repetata in anul 2009, de acelasi tata socru. Azi, minciuna este reinventa de ginerele Ponta. In prezent avem circa 100.000 de hectare de terenuri irigate, in plin an secetos, intr-unul dintre cei mai secetosi ani", a mai afirmat Paul.

Scandalul in PNL Cluj, fara sfarsit Dupa numeroase conflicte intre fostii democrat-liberali si liberali, in interiorul PNL Cluj, conflictul continua. Senatorul Alin Tise, fost presedinte al CJ Cluj din partea PDL, il acuza pe actualul sef al consiliului, Mihai Seplecan, ca ar fi comandat o emisiune la postul de televiziune Antena 3 in care sa fie acuzati el, Emil Boc, Marius Nicoara si Ioan Rus. "Presedintele analfabet NaNaClub alias "io is presedinte" a trecut la fapte grave. A comandat emisiuni de atac si discreditare la Antena 3 impotriva lui Rus, Nicoara, Boc si a mea", scrie Tise pe Facebook, scrie EVZ.

Proiectul de modificare a Codului Muncii, criticat dur de patronate Investitori straini si romani grupati in mai multe organizatii patronale si-au manifestat nemultumirea fata de modificarilor Codului muncii propuse de Blocul National Sindical, acuzand ca initiativa legislativa cetateneasca ameninta investitiile si locurile de munca din Romania. "Adoptarea tacita de catre Senatul Romaniei a proiectului de modificare a Codului Muncii reprezinta lipsa de responsabilitate a legiuitorilor fata de un subiect cu implicatii vaste asupra intregului mediu economic", sustine Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, citata de StartupCafe. Nemultumirea fata de propunerile Blocului National Sindical au venit si din partea Camerei de Comert Franceza in Romania si a Camerei de Comert Germane care cer Camerei Deputatilor sa respinga initiativa legislativa de modificare a Codului muncii, informeaza Adevarul.