Cat de bogati sunt ministrii tehnocrati. Vicepremierul Costin Borc, casa de vacanta in Franta. Ministrul Transporturilor a vandut vaci si porci Cinci ministri din Guvernul Ciolos si-au publicat declaratiile de avere la sfarsitul saptamanii trecute. Conform legii, restul demnitarilor mai au timp inca 10 zile pentru a-si afisa starea materiala. Adevarul a completat aceasta scurta lista cu inca trei nume de ministri care, inainte de a ajunge la Palatul Victoria, au mai lucrat in aparatul de stat, deci si-au mai publicat averile. La prima vedere, e lesne de observat ca ministrii veniti din posturi de conducere in companii private sunt mai avuti. Deocamdata, se remarca vicepremierul Costin Borc - apartament la Paris, casa de vacanta in Franta si peste un milion de euro in conturi. In schimb, ministrii care au lucrat in fruntea unor ONG-uri sau in posturi de experti la Parlament au foarte putine rubrici bifate in declaratie.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Camera Deputatilor vrea mai multi bani pentru 2016 Bugetul Camera Deputatilor pentru anul viitor ar urma ca creasca cu 25.52%, institutia urmand sa beneficieze de 313.752 mii de lei, suma mai mare cu 63.808 mii de lei, fata de cea alocata pentru anul in curs, potrivit proiectului de buget pentru anul 2016, publicat de Ministerul Finantelor Publice. Bugetul pentru anul 2016, pus in dezbatere public= de MFP, prevede o crestere de 10.74% a cheltuielilor de personal facute de Camera Deputatilor, astfel de la 179.924 mii de lei, suma alocata pentru anul in curs, cheltuielile de personal ale Camerei Deputatilor se ridica la 199.244 mii de lei. De la bugetul de stat, potrivit sursei citate, Camera Deputatilor ar urma sa cheltuie 67.084 mii de lei pentru bunuri si servicii, fata de 52.559 mii de lei, suma alocata, la capitolul mentionat, pentru anul in curs, scrie Gandul.

Liberalii ii pun lui Predoiu in brate PNL Bucuresti "Greii" Marian Petrache, Teodor Atanasiu si Anca Boagiu fac un pas in spate, pentru ca mai tinerii Catalin Predoiu si Ilie Bolojan sa iasa in fata. La Consiliul National de vineri, liberalii vor marca, oficial, mai multe miscari importante. Potrivit unor surse EVZ, secretarul general al PNL, Marian Petrache, va fi inlocuit, cel mai probabil, cu primarul Oradei, Ilie Bolojan, care isi va delega atributiile unui viceprimar. Si Gheorghe Flutur, celalalt secretar general al partidului, din vechiul PDL, se va retrage din functie. Presiunile la adresa sa au aparut dupa ce s-a luat decizia inlocuirii lui Petrache, au mai precizat surse din PNL, anunta EVZ.

Blaga ar dori ca membrii guvernului Ciolos sa se inscrie in PNL Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat ca isi doreste ca macar o parte din actualii ministri sa se inscrie in PNL, informeaza Mediafax. "Mi-as dori si imi doresc foarte mult ca acest guvern sa performeze, mi-as dori ca cei care sunt in acest guvern sa se inscrie in PNL si sa candideze in 2016. Cine va fi ales, va fi ales", a subliniat liderul liberal. Vasile Blaga a mai spus ca PNL a luat decizia corecta de a sustine Guvernul condus de Dacian Ciolos si considera ca in perioada urmatoare ar trebui schimbati prefectii, conform Romania Libera.

Vasile Blaga: PSD a cumparat in timpul guvernarii sale 496 de primari de la PNL "De patru ani, din nefericire, in Romania, fondurile pentru administratiile publice locale se aproba printr-un proiect netransparent, printr-un ordin de ministru. Cand am decis sustinerea Guvernului Ciolos, am cerut depolitizarea administratiei si transparenta totala in alocarea fondurilor publice. Am cerut sa se publice in Monitorul Oficial toate ordinele de ministru. Primii pasi au fost facuti. Se observa diferente uriase in alocari de fonduri. PSD a cumparat 496 de primari de la PNL, a inceput 1.800 de lucrari in tara numai la primari PSD, fapt prezentat si de Curtea de Conturi, iar fondul de rezerva a fost marit de 14,5 ori, ceea ce este ilegal", a declarat Vasile Blaga, informeaza Gandul.