Mircea Ionescu Quintus spune ca va refuza pensia speciala pe care parlamentarii au votat-o: Dupa 10 ani in Parlament, nu voi accepta. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat miercuri seara ca, in cazul in care i se va acorda o pensie speciala, in urma celor 10 ani cat a fost parlamentar, o va refuza, iar daca pensiile se vor acorda la cerere, nu va face niciodata o solicitare care sa-l "rusineze". "Eu va spun ca daca cumva mi se atribuie o asemenea pensie, o refuz clar si, de asemenea, daca se vor acorda la cerere, nu voi face niciodata o asemenea cerere care sa ma rusineze", a declarat presedintele de onoare al PNL, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV. El a precizat ca este impotriva pensiilor speciale pentru parlamentari si ca fiecare parlamentar ar fi putut contribui la bugetul de stat in timpul mandatului pentru a beneficia de pensie de parlamentar. "Sunt impotriva acestor pensii care sfideaza saracia unui neam intreg pentru ca fiecare dintre noi puteam sa ne aducem contributia, nu sa incasam in intregime diurnele noastre si sa nu ne gandim ce se va intampla dupa", a spus Mircea Ionescu Quintus, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Petitie pentru dizolvarea Parlamentului: peste 11.000 de semnatari. 11.428 de oameni au semnat petitia intitulata "Petitie pentru dizolvarea Parlamentului Romaniei", iar tinta este de 250.000 de semnaturi. Initiatorii petitiei reproseaza Parlamentului faptul ca fac legi doar in interesul lor. Plenul reunit al Camerei Deputatilor si al Senatului au votat, marti, legea privind acordarea de pensii speciale, 300 de alesi fiind "pentru", doi "impotriva" si opt abtineri. Liberalii nu au votat legea, acestia iesind din sala. Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, marti, cu privire la legea privind pensiile parlamentarilor, ca nu exista un temei juridic pentru a contesta legea la CCR, insa, vor exista sanctiuni pentru liberalii care nu au respectat decizia partidului de a nu participa la vot. Dupa ce si-au votat pensiile speciale pentru ei, senatorii juristi au votat si pensiile speciale pentru alesii locali. Proiectul a trecut tacit de Camera Deputatilor,. Pentru ca pensiile speciale pentru alesii locali sa fie aprobat mai este un singur pas, de a trece de plenul Senatului, anuntaAdevarul.

Monica Macovei: Domnul Iohannis nu are de ce sa fie bucuros. Europarlamentarul Monica Macovei considera ca presedintele Iohannis nu are motive sa fie bucuros, desi a declarat acest lucru in Parlament. "Presedintele Iohannis a sustinut astazi in Parlament ca si-a respectat promisiunea de a avea o lege a votului prin corespondenta. Nu si-a respectat-o", subliniaza Monica Macovei intr-o postare pe blog. "Promisiunea candidatului Iohannis a fost ca isi propune introducerea in legislatie a votului electronic si a votului prin corespondenta (14 noiembrie 2014). (...) Si totusi, la un an distanta, nu avem legea votului electronic. Iar legea votului prin corespondenta se aplica doar la alegerile parlamentare si are o procedura greoaie", explica Monica Macovei. Ea subliniaza ca reforma sistemului electoral si a clasei politice nu permite "jumatati de masura, pasi marunti sau pasi gresiti". Macovei considera ca, prin atitudinea lui, seful statului apara pozitia unor "partide vechi care nu vor ca romanii din strainatate sa voteze", informeazaRomania Libera.

Un deputat incompatibil a demisionat din Parlament. Deputatul PSD Constantin Adascalitei, declarat incompatibil de catre ICCJ in urma unui raport ANI, si-a depus demisia din Parlament, incepand cu data de 1 februarie 2016, acuzand Agentia Nationala de Integritate de "abuzuri repetate" si presiuni in cazul lui. ANI a solicitat, inca din luna mai, Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatului Constantin Adascalitei, dupa ce instanta suprema a decis definitiv ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a avut functia de consilier local in Consiliul Local Iasi. Constantin Adascalitei si-a depus demisia din Parlament, avand in vedere ca plenul Camerei Deputatilor nu a luat nicio decizie in privinta solicitarilor ANI, subiectul fiind tergiversat, scrieEVZ.

Dragnea, catre Tariceanu: Sunt profund dezamagit. Nu inteleg de ce e un buget cu carne si varza. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, in plen, ca este profund dezamagit de partenerii de coalitie condusi de Calin Popescu Tariceanu, care au votat impotriva maririi pensiilor prevazuta in buget, adaugand ca nu intelege de ce legea ar fi "un buget cu varza si cu carne", potrivit Mediafax. "Nu pot sa nu constat ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva maririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. (...) Sunt profund dezamagit de faptul ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva maririi pensiilor", a declarat Liviu Dragnea, in replica la pozitia critica exprimata de copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, fata de bugetul pe 2016, pe care acesta l-a caracterizat ca fiind "un buget cu carne si varza de Bruxelles". Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat ca nu intelege aceasta formula folosita de Tariceanu. "Nu inteleg de ce, nu inteleg nici ce inseamna buget varza cu carne, nu inteleg, daca Guvernul nostru ar fi ramas pe acest proiect de buget tot varza cu carne era?", a replicat Liviu Dragnea, anuntaAdevarul.