Politic Show: Blaga, despre criteriile de selectie pentru candidatii la alegerile locale; Negocieri pentru alegeri in doua tururi. Cat de mult isi risca Ciolos functia. PNL, gata sa-l renege; Un deputat cere demisia ministrului Sanatatii: "Mi se pare incalificabil"
Negocieri pentru alegeri in doua tururi. Cat de mult isi risca Ciolos functia. PNL, gata sa-l renege Dacian Ciolos va negocia luni cu partidele politice revenirea la doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Premierul este intr-o situatie ingrata: daca va modifica legea prin ordonanta de urgenta, poate fi debarcat de majoritatea PSD-UNPR-ALDE prin motiune de cenzura. Daca nu schimba legea, si-i face ostilizeaza si mai mult pe liberali, care deja au inceput sa-l critice. Negocierile pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin intra luni pe ultima suta de metri. Potrivit unor surse politice, la intalnirea cu partidele, premierul Dacian Ciolos va propune modificarea legii in Parlament, astfel incat Guvernul sa nu fie nevoit sa emita o ordonanta de urgenta sau sa-si asume raspunderea, doua masuri care l-ar pune in situatia delicata de a juca cu mandatul pe masa, integral pe Adevarul.
Un deputat cere demisia ministrului Sanatatii: "Mi se pare incalificabil" Vicepresedintele ALDE Gratiela Gavrilescu sustine ca ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu ar trebui sa demisioneze dupa ce a declarat ca sistemul sanitar romanesc este peste media societatii romanesti si daca "Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!". "Aceste declaratii ale ministrului Sanatatii sunt jignitoare la adresa poporului roman. Mi se pare incalificabil modul de gandire al ministrului Patriciu Achimas-Cadariu. Sunt revoltata in primul rand ca roman, iar ca parlamentar si membru al Comisiei pentru sanatate si familie a Camerei Deputatilor solicit demisia ministrului Sanatatii!", a spus Gavrilescu, potrivit unui comunicat de presa, conform Gandul.
Parlamentul se deschide azi. Bataliile deputatilor si senatorilor in ultimul an de mandat Astazi, incepe oficial prima sesiune parlamentara din 2016. Pe alesi ii asteapta un an greu, nu doar in Legislativ, ci si la nivel de partide, pentru ca vor avea de luptat pentru doua runde de alegeri: locale si parlamentare. In vara, vor trage la caruta alegerilor locale pentru primarii din colegiile lor, iar in toamna, cei care doresc un nou mandat de parlamentar, pentru ei. Totodata, pe masa au o serie de legi, unele controversate, care trebuie rezolvate inainte de campania pentru alegerile din iunie. Din practica anilor trecuti, inca din luna mai, parlamentarii fug in teritoriu, anunta EVZ.
Partidul lui Mircea Geoana, la consultari cu premierul Ciolos pe tema modificarii legii alegerilor locale O delegatie condusa de presedintele PSRO, Mircea Geoana, se va intalni, luni, cu premierul Dacian Ciolos in cadrul consultarilor pe tema modificarii legii alegerilor locale, au declarat pentru Agerpres oficiali ai formatiunii politice. Intrevederea va avea loc la ora 13,45, la Vila Lac. PSRO sustine ca organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin reprezinta un element important care poate contribui la aparitia unei noi clase politice, bazata pe criterii de profesionalism si integritate. "In lipsa unui cadru competitional corect si democratic, cel mai mare risc pentru Romania este ca anul electoral 2016 sa reproduca acelasi sistem de partide, iar cartelul coruptiei politice si al proastei guvernari sa continue sa conduca Romania", se arata intr-un comunicat al partidului, scrie Romania Libera.

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Exista astfel, in prezent, o apropiere a sensurilor filozofiei si politicii.
Intelepciunea conditioneaza existenta unei filozofii, ori a unei politici de valoare, 'cu viata lunga si larga recunoastere', intelepciunea ca rezultat al unei experiente cat mai indelungate si mai temeinice (cu rezultate recunoscute de catre specialisti si de 'consumatorul' avizat, in domeniul respectiv).
Fara acest 'ingredient' major - intelepciunea - atat a celor care le intemeiaza, cat si a celor care le raspandesc, le aplica, o filozofie sau o politica au viata scurta, se ofilesc de la primele inceputuri ale vietii lor, nu trezesc si nu intretin interesul potentialului 'consumator'.
Fiecare individ trebue sa fie educat, de catre societate, de la cea mai frageda varsta a sa, sa fie si un filozof (un om politic), in privinta vietii sale si a relatiilor sale cu tot ce se afla in jurul lui (nu numai cu semenii lui). Individul trebue sa inteleaga, la nivel filozofic, ca este o entitate dotata cu tot ce ii este necesar ca sa existe, sa se desvolte pe termen lung, obigata (ca entitate) sa respecte aceasta dotare initiala a sa, sa isi apere sanatatea fizica si mintala(mentala), sa nu o agreseze cu nimic, niciodata, stiind ca orice abatere de la aceasta obligatie
Dar, tot prin educatie, fiecare individ trebue sa fie pregatit sa sara imediat in ajutorul oricaruia dintre semenii lui, aflat intr-o nevoie, chiar daca si-a provocat-o singur.
Daca ne referim doar la categoria politicienilor care conduc o comunitate (primarie, judet, tara), adica interesele generale ale fiecaruia din acea comunitate (dintre noi), trebue, si in acest caz, sa ne formam (imprumutand si de la altii) o filozofie, o politica de a-i alege pe cei mai valorosi Cu cat o asemenea filozofie este cunoscuta de o parte cat mai mare din populatie, cu atat mai mare va fi sansa ca poporul sa aleaga 'o marfa de calitate', sa o selectioneze de pe taraba pe care sunt expuse tot felul de marfuri politice ce se vor in fruntea noastra, manati uneori de lacomia de a se imbogati rapid pe calea politicii, de dorinta (pohta) de putere.
Daca politicianul este 'prost ales' intr-un post de conducere a unei comunitati, nu este vinovat el, ci cei care l-au ales (poporul neinstruit, needucat, 'nefilozof').
Se spune : 'omul invata din greselile lui, dar si ale altora'.
Ca sa performeze cat mai bine in realizarea unui produs sau a unui serviciu, potentialul 'performer' trebue sa-si fi consumat anterior, in alte cazuri similare, inevitabila capacitate de a gresi (in procesul indelungat de formare a priceperii sale).
Pentru a se evita 'surprize' mari din partea celui ales, in privinta priceperii sale de a conduce comunitatea, este strict necesar ca 'ofertantul' sa fi perfomat anterior, cu rexultatte excelente, cel putin intr-un post de nivel inferior dar cat mai apropiat, in privinta complexitatii, a intinderii. In America, alegerea unui presedinte al statului se face, de regula, dintre guvernatorii cu rezultate temeinice.
Urmand acest exemplu, comunitatile din tara noastra ar trebui sa isi aleaga viitorul conducator numai