Liberalii i-au reprosat lui Dacian Ciolos pesedizarea administratiei locale. Depolitizarea administratiei publice si modul in care avanseaza unele proiecte de infrastructura s-au aflat printre nemultumirile adresate de liberali premierului Dacian Ciolos cu prilejul unei discutii care a avut loc la Parlament. La finalul discutiilor, premierul a enumerat o serie dintre aceste nemultumiri: "Legat de modul cum au actionat sau actioneaza unii reprezentanti ai Guvernului in teritoriu, la nivel de prefecturi - acolo am explicat ca am luat anumite masuri unde am constatat ca exista disfunctionalitati, ca vom lua si in continuare atunci cand vom constata disfunctionalitati; legat de depolitizarea administratiei publice, unde la fel am explicat ca sunt anumite masuri pe care le-am luat si altele pe care le vom lua in continuare, insa nu putem in cateva luni de zile sa schimbam pe toata lumea si mai ales problema nu e atat sa dai afara niste oameni, ci sa numesti in locul lor niste oameni care, intr-adevar, sa fie apolitici si profesionisti. In administratia noastra, din pacate, o mare parte dintre cei care au ocupat sau ocupa functii de conducere au facut-o pentru ca e un sprijin politic; legat de modul cum avanseaza anumite proiecte de infrastructura, legat de fondurile europene sau de agricultura, unde am explicat anumite lucruri legate de situatia in care ne aflam, masurile care au fost luate si ceea ce intentionam sa facem in continuare", a spus Ciolos, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Udrea: "Daca in SUA ar fi incriminat abuzul in serviciu, ar fi o tara mai corupta decat Romania". Elena Udrea a fost invitata jurnalistului Silviu Manastire, la B1 TV, in editia de marti seara a emisiunii "Dosar de politician", unde a lasat sa se inteleaga ca priveste cu suspiciune relatia Ambasadei SUA cu Laura Codruta Kovesi. "Ce numiti coruptie la noi, la voi e lobby. Daca in SUA ar fi incriminat abuzul in serviciu sau traficul de influenta, ar fi o tara mult mai corupta decat Romania", a sustinut fostul ministru. Udrea a spus ca priveste cu neincredere interventiile, de orice fel, ale ambasadelor straine pe marginea luptei anticoruptie. Mai mult, aceasta a facut mai multe declaratii in cadrul emisiunii lui Silviu Manastire pe marginea vizitei pe care seful statului german, Joachim Gauck, a facut-o in Romania si a laudelor pe care acesta le-a avut pentru DNA. Elena Udrea a pomenit si de sprijinul pe care Ambasada SUA si-l manifesta pentru DNA si Laura Codruta Kovesi, precizand ca are rezerve referitoare la "bunele intentii" care ar sta la baza acestuia, anuntaAdevarul.

Gheorghe Piperea nu va conduce PNL Bucuresti. Gheorghe Piperea nu va conduce organizatia de Bucuresti a PNL. El a facut anuntul, marti, pe pagina sa de Facebook. "Nu voi prelua conducerea organizatiei PNL Bucuresti. Raman insa dispus sa ma implic si sa conduc un proiect de anvergura nationala, daca si cand mi se va propune. Politica si administratia pot fi instrumente pentru astfel de proiecte, asa cum s-a dovedit in cazul legii darii in plata. Oricum ar fi, eu raman acelasi", a scris Piperea pe Facebook. Piperea nu a dat alte detalii, informeazaRomania Libera.

Senatul a adoptat, tacit, o noua propunere a PNL care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Senatul a adoptat tacit, azi, propunerea legislativa a PNL care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, termenul pentru adoptare fiind depasit pe 15 iunie. Proiectul prevede ca este declarat ales primar candidatul care a intrunit, in primul tur de scrutin, majoritatea voturilor valabil exprimate. In cazul in care niciunul dintre candidati nu a intrunit jumatate plus unu din totalul voturilor exprimate, se organizeaza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul, la care participa numai primii doi candidati stabiliti in ordinea numarului de voturi obtinute in primul tur, respectiv candidatii aflati in situatie de balotaj. Este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate. Este al doilea proiect care vizeaza alegerea primarilor in doua tururi de scrutin care trece fara a fi dezbatut in Senat. Propunerea legislativa cu aceleasi prevederi adoptata tacit saptamana trecuta de Senat a fost initiata de parlamentarii Dan Aurel Ionita, Stefan Burlacu, Adrian Gurzau, Ion Cristinel Marian, Petru Movila, Clement Negrut, Mihaela Stoica si Eugen Tomac, scrieEVZ.

Declaratie de avere. Cati bani a incasat Iohannis din vanzarea cartilor. Presedintele Klaus Iohannis a incasat, in 2015, peste 82.000 de lei din vanzarea celor doua carti ale sale "Pas cu pas" si "Primul pas". El a pierdut insa un imobil din cele sase detinute in Sibiu, iar din cele trei conturi il mai are doar pe cel in moneda nationala, in care a strans 295.000 de lei. Conform declaratiei de avere completate in aceasta luna, presedintele Iohannis a incasat in ultimul an fiscal suma de 82.844 lei, reprezentand drepturi de autor de la editura Curtea Veche, care a publicat cele doua carti ale sale. Klaus Iohannis si-a lansat in noiembrie 2014, imediat dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale, cartea "Pas cu pas", iar in mai 2015 si-a lansat volumul "Primul pas". De asemenea, Iohannis a incasat ca presedinte un venit net anual de 133.879 lei, precum si 59.960 din inchirierea unui imobil. Sotia sa, Carmen Iohannis, a avut un venit net in 2015 de 22.554 lei, ca profesor la Colegiul "Gh. Lazar" din Sibiu si a incasat si ea 59.960 din inchirierea unui imobil, anuntaAdevarul.