Politic Show: Liberalii i-au reprosat lui Dacian Ciolos pesedizarea administratiei locale; Udrea: "Daca in SUA ar fi incriminat abuzul in serviciu, ar fi o tara mai corupta decat Romania"; Gheorghe Piperea nu va conduce PNL Bucuresti
Udrea: "Daca in SUA ar fi incriminat abuzul in serviciu, ar fi o tara mai corupta decat Romania". Elena Udrea a fost invitata jurnalistului Silviu Manastire, la B1 TV, in editia de marti seara a emisiunii "Dosar de politician", unde a lasat sa se inteleaga ca priveste cu suspiciune relatia Ambasadei SUA cu Laura Codruta Kovesi. "Ce numiti coruptie la noi, la voi e lobby. Daca in SUA ar fi incriminat abuzul in serviciu sau traficul de influenta, ar fi o tara mult mai corupta decat Romania", a sustinut fostul ministru. Udrea a spus ca priveste cu neincredere interventiile, de orice fel, ale ambasadelor straine pe marginea luptei anticoruptie. Mai mult, aceasta a facut mai multe declaratii in cadrul emisiunii lui Silviu Manastire pe marginea vizitei pe care seful statului german, Joachim Gauck, a facut-o in Romania si a laudelor pe care acesta le-a avut pentru DNA. Elena Udrea a pomenit si de sprijinul pe care Ambasada SUA si-l manifesta pentru DNA si Laura Codruta Kovesi, precizand ca are rezerve referitoare la "bunele intentii" care ar sta la baza acestuia, anunta Adevarul.
Gheorghe Piperea nu va conduce PNL Bucuresti. Gheorghe Piperea nu va conduce organizatia de Bucuresti a PNL. El a facut anuntul, marti, pe pagina sa de Facebook. "Nu voi prelua conducerea organizatiei PNL Bucuresti. Raman insa dispus sa ma implic si sa conduc un proiect de anvergura nationala, daca si cand mi se va propune. Politica si administratia pot fi instrumente pentru astfel de proiecte, asa cum s-a dovedit in cazul legii darii in plata. Oricum ar fi, eu raman acelasi", a scris Piperea pe Facebook. Piperea nu a dat alte detalii, informeaza Romania Libera.
Senatul a adoptat, tacit, o noua propunere a PNL care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Senatul a adoptat tacit, azi, propunerea legislativa a PNL care prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, termenul pentru adoptare fiind depasit pe 15 iunie. Proiectul prevede ca este declarat ales primar candidatul care a intrunit, in primul tur de scrutin, majoritatea voturilor valabil exprimate. In cazul in care niciunul dintre candidati nu a intrunit jumatate plus unu din totalul voturilor exprimate, se organizeaza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul, la care participa numai primii doi candidati stabiliti in ordinea numarului de voturi obtinute in primul tur, respectiv candidatii aflati in situatie de balotaj. Este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate. Este al doilea proiect care vizeaza alegerea primarilor in doua tururi de scrutin care trece fara a fi dezbatut in Senat. Propunerea legislativa cu aceleasi prevederi adoptata tacit saptamana trecuta de Senat a fost initiata de parlamentarii Dan Aurel Ionita, Stefan Burlacu, Adrian Gurzau, Ion Cristinel Marian, Petru Movila, Clement Negrut, Mihaela Stoica si Eugen Tomac, scrie EVZ.
Declaratie de avere. Cati bani a incasat Iohannis din vanzarea cartilor. Presedintele Klaus Iohannis a incasat, in 2015, peste 82.000 de lei din vanzarea celor doua carti ale sale "Pas cu pas" si "Primul pas". El a pierdut insa un imobil din cele sase detinute in Sibiu, iar din cele trei conturi il mai are doar pe cel in moneda nationala, in care a strans 295.000 de lei. Conform declaratiei de avere completate in aceasta luna, presedintele Iohannis a incasat in ultimul an fiscal suma de 82.844 lei, reprezentand drepturi de autor de la editura Curtea Veche, care a publicat cele doua carti ale sale. Klaus Iohannis si-a lansat in noiembrie 2014, imediat dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale, cartea "Pas cu pas", iar in mai 2015 si-a lansat volumul "Primul pas". De asemenea, Iohannis a incasat ca presedinte un venit net anual de 133.879 lei, precum si 59.960 din inchirierea unui imobil. Sotia sa, Carmen Iohannis, a avut un venit net in 2015 de 22.554 lei, ca profesor la Colegiul "Gh. Lazar" din Sibiu si a incasat si ea 59.960 din inchirierea unui imobil, anunta Adevarul.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”