Tariceanu detoneaza politica romaneasca. Ce vrea sa faca dupa alegeri. Calin Popescu Tariceanu, co-presedintele ALDE, a spus ca vrea ca dupa alegerile parlamentare PSD si ALDE sa faca o oferta UDMR, pentru a se constitui o majoritate larga. S-ar putea ca alaturi de PSD-ALDE, din punctul meu de vedere, cred ca ar fi oportun sa facem o oferta UDMR. O sa discutam la vremea respectiva (n.r. dupa alegeri). Exista, in momentul de fata, o disponibilitate potentiala, sigur aceasta se va discuta dupa alegeri si cu UDMR. Eu as dori sa facem o discutie si cu UDMR sa facem o majoritate si mai larga PSD-ALDE-UDMR. E punctul meu de vedere", a afirmat Tariceanu marti seara, la B1 TV. El a mai apreciat ca in prezent exista "un trend care deocamdata contureaza majoritatea PSD - ALDE", dar a acceptat ca "se poate intampla un accident major care sa schimbe situatia", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Guvernul face tot ce poate pentru votul diasporei. Cum influenteaza Fiscul votul romanilor din strainatate. Ministerul de Externe va deschide sectii de vot si pentru comunitatile de romani care traiesc in localitati unde nu exista ambasade sau consulate. Practic, Guvernul Ciolos face ce n-a facut Guvernul Ponta la alegerile prezidentiale din 2014. Maria Ligor, ministrul pentru diaspora, a prezentat ieri, la o masa rotunda la care au participat reprezentanti ai romanilor din Europa si din Japonia, dar si reprezentanti ai societatii civile, masurile concrete pe care le va adopta Guvernul, prin ordonanta de urgenta, pentru a facilita dreptul de vot al romanilor din diaspora. "Am ajuns la concluzia ca pot aparea probleme serioase in exercitarea dreptului de a alege, daca nu sunt indepartate din lege doua obstacole. Primul: ar fi existat un numar considerabil mai mic, drastic as spune, de sectii de votare. Doi: ingradirea posibilitatii dreptului de a vota pe liste suplimentare", a spus Maria Ligor, anuntaAdevarul.

Alegeri cu scandal la PNL Sector 4. Liberalii, la un pas sa se ia la bataie. Alegerile interne pentru desemnarea conducerii organizatiei PNL Sector 4 au fost amanate, marti, din lipsa de cvorum, dupa ce, din cei 864 de membri ai organizatiei PNL Sector 4 cu drept de vot, au fost prezenti doar 227, iar pentru a indeplini conditia de cvorum era necesara o prezenta de 420 de membri ai PNL Sector 4. "Am vazut o tensiune usor nefireasca pentru ceea ce ar trebui sa insemne familia si echipa PNL. Sigur, este posibil ca in entuziasmul organizarii acestor adunari generale sa nu fi fost o organizare perfecta si intr-adevar membri ai sectorului sa nu fi fost din timp anuntati, membri vechi si cunoscuti sa nu fi fost invitati sa participe la aceasta adunare generala. Dincolo de aceste lucruri pe care le vom regla maine (miercuri-nr.) in sedinta biroului pe Bucuresti, fiecare dintre noi nu trebuie sa uite ca avem un adversar cu totul si cu totul diferit - PSD", a declarat presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, informeazaGandul.

Bucurestenii, nemultumiti de Guvernul Ciolos. Nici macar liberalii nu-l sustin. Un sondaj CURS la nivelul Capitalei arata o incredere mica in tehnocrati. Nici macar alegatorii liberali nu sustin acest Executiv, iar cei pesedisti sunt complet nemultumiti. Sondajul a fost comandat de partidul liberal, iar datele au fost prezentate de presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi. Cercetarea a fost efectuata prin interviuri la domiciliul respondentilor, esantionul fiind de circa 800 de persoane. Daca duminica s-ar desfasura alegeri, in Bucuresti rezultatele ar fi: PSD - 43%, PNL - 29%, USR - 10%, ALDE - 7% si PMP - 5%. Intr-un al doilea sondaj de opinie realizat la nivel national pentru liberali de Novel Research tot in perioada 11 - 19 august, PNL se situeaza pe locul II cu 31% in intentia de vot a romanilor, dupa PSD care inregistreaza 37%, pe locul III regasindu-se USR cu 4%, a mai spus presedintele PNL Bucuresti, scrieEVZ.

Cei mai harnici si cei mai lenesi parlamentari. Inainte de inceperea ultimei sesiuni parlamentare, "Raportul privind indicele activitatii parlamentare" arata ca deputatii Valeriu Zgonea si Tudor Ciuhodaru au fost cei mai activi parlamentari, in timp ce la polul opus se afla deputatul Sebastian Ghita. "Raportul privind indicele agregat al activitatii parlamentare" realizat de cercetatoarele Ana-Maria Ungheanu si Ana-Maria Iatcu prezinta o analiza a activitatii alesilor din Legislativ. Criteriile dupa care au fost clasificati parlamentarii sunt, in ordine: initiativele legislative, luarile de cuvant, declaratiile politice, intrebarile si interpelarile, precum si motiunile. Media ponderata a acestora dau indicele agregat al activitatii parlamentare (IAP). Cei mai activi politicieni, potrivit IAP, sunt: fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, cu un IAP de 1015,15, urmat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, cu un indice agregat al activitatii parlamentare de 673.3, si liberalul Dumitru Oprea,cu un IAP de 499.2. In top 5 se mai afla actualul presedinte al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, dar si senatorul ALDE Cristiana Anghel, anuntaAdevarul.