Potrivit publicatiei Romania libera, presedintele Traian Basescu a promis sindicalistilor ca va convoca o intalnire cu reprezentantii Guvernului in care va sustine cerintele sindicatelor pe marginea legii bugetului, a declarat liderul sindical Bogdan Hossu, citat de The Money Channel.

Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in timpul intalnirii de ieri, de la Cotroceni, „liderii centralelor sindicale au ridicat o serie de obiectii privind politica economica si sociala a Guvernului, solicitand interventia presedintelui Romaniei”, relateaza Gandul.

Comunicatul Presedintiei precizeaza ca medierea din ianuarie a fost convenita intre seful statului si premierul Calin Popescu-Tariceanu. Se pare ca Basescu l-a sunat pe Tariceanu si l-a anuntat ca vrea sa faca aceasta mediere, seful Guvernului afirmand ca nu are nimic impotriva.

Presedintele ar fi vrut ca intalnirea sa aiba loc pe 3 ianuarie, dar premierul a spus ca se va afla atunci intr-o minivacanta in strainatate, astfel ca a fost stabilita data de 7 ianuarie.

Sindicatele arata coltii partidelor

In urma cu aproape doua saptamani, sindicalistii au organizat un protest in fata parlamentului, unde criticau fiscalitatea din buget. Ziarul Adevarulnoteaza ca Bogdan Hossu, presedintele CNS "Cartel Alfa", spunea ca, daca nici presedintele Basescu nu va tine cont de solicitarile lor, confederatiile urmeaza sa faca o campanie de sase luni, in care sa convinga populatia sa nu mai voteze formatiunile politice care au initiat si sustinut adoptarea bugetului de stat, "partide interesate doar de afacerile proprii".

PNL fiind partid de guvernamat poate fi considerat drept initiatorul bugetului, iar PSD, prin voturile sale, este sustinatorul legii, mai precizeaza Adevarul.