Dan Barna: Anul acesta, Guvernul a fost casa de avocatura a lui Liviu Dragnea. Am pierdut un an de guvernare.Presedintele USR, Dan Barna, a vorbit, la Adevarul Live, despre scandalurile interne din era post-Nicusor Dan, despre relatia cu Dacian Ciolos si despre legile Justitiei pe care PSD se pregateste sa le adopte pe repede-nainte. Despre situatia din partid: Ne-am asezat pe calea pe care am promis ca vom fi. In prezent, Nicusor Dan e parlamentar asociat USR. In perioada aceasta PSD incearca sa scoata Romania din Europa, iar noi ne concentram sa facem opozitie. Ideea unui conflict nu e dorita de nicio parte. Miza partidului e sa blocam ceea ce face PSD Romaniei. Despre conflcitele interne: Miza USR e sa fie un partid consistent pe termen lung. Ne propunem sa fie alternativa conturata in Romania. Provocarea urmatoare e sa ajungem la guvernare, scrieAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Am intrebat un expert de ce e periculoasa noua lege anti-ONG-uri a PSD.In caz ca ai fost prea ocupat cu revolutia fiscala sau noul dosar al lui Dragnea si ai crezut ca Liviu Plesoianu si Serban Nicolae au stat degeaba tot timpul asta, ei bine, te-ai inselat. Cei doi social-democrati au pregatit o frumusete de proiect legislativ care vizeaza cel mai aprig dusman al partidelor cu porniri autoritare: societatea civila. Mai exact, pornind de la conspiratii trendy cu Soros si Statul Paralel, proiectul prevede, printre altele, ca fundatiile si asociatiile sa publice, la fiecare sase luni, o declaratie in Monitorul Oficial in care sa fie mentionata fiecare persoana care a donat bani respectivei fundatii sau asociatii. Sau asta-i cea mai evidenta interpretare a unui articol din proiectul asta de lege, care spune asa: "In declaratia publicata, se mentioneaza distinct, pentru fiecare venit in parte, persoana sau activitatea, dupa caz, care a generat venitul respectiv, precum si valoarea acestuia", noteazaVice.

Mai incercati! - Presedintele Steinmeier apeleaza la responsabilitate.Un mesaj cat se poate de limpede din partea presedintelui federal, care pare a nu pleda pentru alegeri anticipate. Ramane, asadar, de vazut care va fi evolutia, apreciaza Christoph Strack. Treceti la treaba! Inca o data! Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, le-a cerut liderilor CDU, CSU, FDP, Verzilor ecologisti, dar si SPD sa initieze noi discutii pentru alcatuirea unei coalitii de guvernare. Steinmeier si-a sustinut declaratia pe un ton calm, potrivit functiei sale. Dar la o cercetare mai atenta, afirmatiile sale au fost o palma usturatoare. O premiera in istoria Germaniei Federale! Declaratia presedintelui a avut intr-adevar greutate. Steinmeier a subliniat din capul locului: "Ne aflam in fata unei situatii fara precedent in istoria Republicii Federale , deci cum n-a mai existat in ultimii 70 de ani." In continuare presedintele a amintit care e ratiunea politicii: "Toate partidele politice reprezentate, in urma alegerilor, in Bundestag, sunt chemate sa slujeasca binelui comun si tarii noastre", relateazaDeutsche Welle.

Ludovic Orban are un scenariu legat de Legile Justitiei.Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca Alianta PSD-ALDE are ca scop demiterea presedintelui Klaus Iohannis, iar astfel liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sa asigure interimatul. Scopul, sustine Orban, este adoptarea, cu orice pret, modificarilor la Legile Justitiei. "Avem semnale din ce in ce mai serioase ca din dorinta disperata de a-i salva pe Dragnea, pe Tariceanu si pe alti lideri PSD de consecintele faptelor lor, majoritatea gaunoasa PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a presedintelui Iohannis. Obiectivul precis de preluare a interimatului de catre mana stanga a lui Dragnea, domnul Tariceanu, atfel incat sa dea o lovitura impotriva justitiei, care nu le-a iesit nici prin ordonanta 13, nici prin pachetul de legi pe care a batut toba ministrul Justitiei, Toader", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL. PNL se teme ca PSD-ALDE este "in stare de orice" ca sa forteze procedurile care sa le permita sa schimbe din functie procurorii sefi si sa-si promulge modificarile la legile justitiei, conformRomania Libera.

Parlamentarii PSD si ALDE nu stiu ce e "statul paralel".Reporter: La ce va referiti cand spuneti stat paralel si ilegitim, la persoane, la institutii?! Liviu Dragnea, presedintele PSD: Da. Reporter: Mai exact? Liviu Dragnea, presedintele PSD: Exact la ce ati spus! Reporter: Cine formeaza acest stat paralel? Liviu Dragnea, presedintele PSD: Se vorbeste in spatiul public de foarte mult timp si cred ca toata lumea intelege. Asta spunea presedintele PSD in 17 noiembrie. Totusi, parlamentarii partidului nu stiu despre ce e vorba. Pentru senatorul PSD Renica Diaconescu, de pilda, statul paralel ramane o enigma, potrivitDigi 24.