Noua tactica legislativa a PSD: musca si fugi. Puterea a simulat ca abandoneaza proiectele controversate, apoi le-a votat PSD incearca sa insele vigilenta soicietatii civile prin urmatorul siretlic: mai intai vine un parlamentar obscur si depune un proiect legislativ controversat, imediat partidul spune ca nu sustine legea, insa, mai tarziu, in Parlament, proiectul este scos de la naftalina si votat. Spre finalul anului trecut, deputatul PSD Catalin Radulescu, mult mai cunoscut ca "parlamentarul mitraliera", a initiat mai multe proiecte legislative care macelareau legislatia penala, in condotiile in care el insusi este condamnat cu suspendare pentru coruptie, scrie Adevarul.

colajFoto: Colaj foto

Guvernul vrea sa puna cruce Pilonului II Ajuns la fundul sacului din care plateste pensiile, Guvernul s-a pus pe treaba, cu tinta clara de a gasi alte surse de finantare. Nu se gandeste insa la largirea bazei de impozitare pe considerente de bun-simt, ci imagineaza solutii pentru a pune mana pe cele 35 miliarde de lei stranse din contributiile platite de tineri timp de 10 ani la Pilonul II de pensii. Guvernul este decis sa distruga Pilonul II de pensii si sa puna mana pe banii celor care au contribuit obligatoriu - respectiv persoanele pana in 35 de ani -, sau benevol (cei intre 35 si 45 de ani la vremea intrarii legii in vigoare, in 2007), precizeaza Romania Libera.

Bugetari si pensionari fara bani de Paste. Comentariul lui C. T. Popescu Cristian Tudor Popescu: Multi chemati, putini alesi. Cere si ti se va da. Cine nu cere nu primeste. Dna Dancila a zis ca da la toata lumea, daca imi aduc bine aminte. Nu a facut niciun fel de discriminari. Dupa care a constatat ca nu mai da pensiile, a hotarat ca nu mai da pensiile pentru ca e prea aproape termenul, pentru ca nu fac fluturasi, dar nu i-a intrebat pe pensionari: vreti sau nu vreti? In schimb, la salarii, ni se da raspunsul la intrebarea care nu a fost pusa pensionarilor. Adica daca nu s-a manifestat interes... N-a manifestat angajatul interes, cum spune dna Dancila, sa-si ia banii de Paste. Daca n-ai cerut, nu ti s-a dat, potrivit Digi24.

Tot ce trebuie sa stii despre scandalul implicarii SRI in dosarele penale din Romania Subiectul dezbatut intens in Romania in ultimele zile il reprezinta asa-numitul "protocol de cooperare" dintre parchete, mai ales DNA, si SRI. Pe scurt, este vorba despre faptul ca foarte multe dintre dosarele penale pe coruptie au fost facute de procurori in colaborare cu ofiterii SRI. Acest lucru nu e chiar o noutate in Romania, numai ca problema care s-a ridicat acum este pana unde s-a mers cu aceasta colaborare si daca nu cumva s-au incalcat principiile de drept din Romania. Scandalul a inceput dupa ce directorul SRI, Eduard Hellvig, la cererea premierului si a ministrului Justitiei, a decis desecretizarea protocolului de colaborare institutionala intre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii, semnat in 2009, relateaza VICE.

Basescu, reactie furibunda la amenintarile lui Florian Coldea "Cred ca a avut un text prost scris. Amenintarea facuta la sfarsit nu are nimic in comun cu o dezbatere publica. Nu va ascund ca eu in mod repetat am cerut colaborare intre institutii. De aici probabil a plecat ideea protocolului, ceea ce in mod normal se intampla in toate statele, dar ideea e ca protocoalele sa respecte legea.(...) Sincer, m-a socat pur si simplu povestea cu Iuda. (...) E o amenintare pe care ar putea sa o utilizeze serviciul impotriva lor, ceea ce e nepermis. M-a socat pur si simplu. Amenintarea cu Biblia, cu Iuda, nu e in regula. Daca are ceva de spus, sa spuna public, "L-am avut ofiter pe X si a incalcat statutul de ofiter si a vorbit public". Nu as vrea sa speculez, dar cred ca a fost prost sfatuit pentru iesirea publica. Aceasta amenintare este inacceptabila.", a declarat Traian Basescu, potrivit Romania Libera.

Seful DNA Ploiesti, anchetat de procurorii CSM. Ce acuzatii i se aduc Onea Lucian Gabriel, procuror sef la Serviciului Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru exercitarea functiei cu rea credinta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004. In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul a solicitat arestarea preventiva a unui inculpat in baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, inscrisuri pretins transmise de o persoana din afara tarii desi cunostea ca acestea au fost depuse, conform unei intelegeri prealabile, de o alta persoana, scrie Gandul.