Tariceanu, despre Pilonul II de pensii: Sa vedem daca legislatia mai e valabila Calin Popescu Tariceanu a declarat duminica seara la Antena 3 ca e normal ca Guvernul Dancila sa faca o analiza a modului de functionare a Pilonului II de pensii, aratand ca au aparut modificari de la infiintarea lor in 2008, in mandatul sau de premier. "Eu am vorbit foarte obiectiv, nu e nimic mai normal decat ca guvernul care are responsabilitatea pensiilor sa vada cum functioneaza sub aspectul randamentului fondurile de pensii. Sa vedem daca legislatia mai e valabila. Cand au fost infiintate fondurile de pensii, am decis sa le asiguram un procent important (din contributii - n.red.) pentru a-si asigura supravietuirea. Se mai justifica acest procent? Am vorbit cu ei si mi-au spus ca putem negocia, putem accepta o scadere", a spus Tariceanu, potrivit G4 Media.

Politic showFoto: Colaj foto

Dreptul de a rezista Desi, expresie a suveranitatii nationale, a fost ales direct de cetateni, Presedintele Romaniei s-a vazut deposedat de prerogativele sale constitutionale cheie. Intrucat, printr-o decizie si un ordin abuzive ale CCR, seful statului a devenit, vai, o figura decorativa, electoratul care s-a pronuntat in favoarea lui s-a vazut scos din joc si expediat, cu desconsiderare totala, pe tuse, in timp ce Constitutia a fost calcata, laolalta cu Democratia, in picioare. Desi exulta, alianta PSD-ALDE-UDMR are toate motivele sa tremure de frica, dupa ce s-a folosit de CCR si de mijloace formal democratice spre a crea o noua Romanie, condusa de o oligarhie ce restaureaza ceausismul fara Ceausescu, spre a desfiinta, in numele libertatii, separatia puterilor si, deci, statul de drept. Pentru ca, mergand prea departe, a dat romanilor dreptul de a-i rezista, relateaza Deutsche Welle.

Tariceanu, despre anularea protocoalelor: Il rog pe Toader sa-si aplece atentia asupra acestui lucru Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, ca il va ruga pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa se intereseze daca protocoalele semnate cu institutiile statului mai sunt sau nu in vigoare sau daca acestea au fost anulate. Joi, SRI anunta ca directorul SRI, Eduard Hellvig, a demarat procedura de desecretizare a protocolului de cooperare dintre Serviciul Roman de Informatii (SRI), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), semnat in anul 2009. Serviciul preciza ca a trimis joi documentele pentru a fi consultate si validate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Gandul.

Inlocuitoarea lui Dancila in PE a postat pe Facebook un video cu imagini nostalgice din comunism. Coloana sonora, asigurata de trei manelisti Gabriela Zoana, europarlamentar PSD care i-a luat locul Vioricai Dancila la Bruxelles dupa ce aceasta a devenit prim-ministru, a distribuit pe contul sau de Facebook un clip cu imagini din Romania comunista, imagini acompaniate de melodia a trei cantareti de manele. "Amintirile fac parte din viata mea si a ta! Va doresc o duminica plina de lumina in suflet!", a fost mesajul Gabrielei Zoana, potrivit g4media.ro. In colajul video sunt postate imagini de pe litoralul romanesc, dintr-o alimentara comunista, oameni stand la coada pentru a-si cumpara oua, dar si pasageri stand agatati pe scarile autobuzelor, arata Adevarul.

Tariceanu: ALDE va participa la mitingul organizat de PSD Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, duminica, ca membrii ALDE vor participa la mitingul organizat de PSD, care va fi o manifestare contra abuzurilor din justitie. "Da, participam pentru ca mitingul PSD, cu toate ca s-a spus ca e un miting de sustinere a Guvernului, este unul impotriva abuzurilor din justitie, prin toate protocoalele care au existat si care au incalcat libertatile si drepturile cetatenilor. E obligatia noastra, impreuna cu colegii de la PSD de a protesta pentru aceste valori si impotriva a ceea ce s-a intamplat in trecut", a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit Romania Libera.