Traian Băsescu: Vă rog, plecați de la Palatul Victoria, doamnă Dăncilă! ”Dacă femeia asta ar avea un minim patriotism, ar înţelege că niciunui cetăţean nu-i este permis ca, de la înălţimea funcţiei de prim-ministru, să împingă ţara către penibil, continuând să-şi exercite funcţia cu o înduioşătoare inconştienţă. Vă rog, plecaţi de la Palatul Victoria, Doamnă Dăncilă !”, a scris duminică pe Facebook fostul președinte, Traian Băsescu. Viorica Dăncilă a fost vineri protagonista unei noi serii de gafe în Macedonia, unde se afla într-o vizită oficială și a încurcat în mod repetat etnia cu cetățenia și invers, potrivitG4media.

politicFoto: Hotnews

Primarul din Alba Iulia: „În invitaţia de 1 Decembrie pentru premier, o să-i rog pe colegi să ataşeze coordonate GPS. Să n-o pierdem pe la Blaj“. Primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava, îi transmite premierului Viorică Dăncilă că, dacă nu ştie nimic, să stea „la cutie“, iar când se fac confuzii între Alba Iulia şi Blaj, aceasta merită „o pauză mare“. "Dănchill out! Luaţi o pauză, doamnă! Ăsta e singurul gând care îmi vine în minte după prestaţiile halucinante ale prim-ministrei din ultima săptămână. Când nu te pricepi la nimic, ai măcar umbra de urmă de bun simţ să stai „la cutie”, a scris pe Facebook potrivitAdevarul.

Liviu Dragnea, mesaj de Ziua Imnului Național: „Este datoria noastră să demonstrăm unitate”. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea afirmă că, în Anul Centenarului, este datoria noastră “să demonstrăm unitate şi să transmitem copiilor noştri dragostea de ţară insuflată de versurile imnului naţional”. „Deşteaptă-te, române! este despre dârzenia acestui popor în apărarea valorilor, tradiţiilor şi credinţei, despre moştenirea pe care o lăsăm generaţiilor viitoare. Mai mult ca oricând, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, este datoria noastră să demonstrăm unitate şi să transmitem copiilor noştri dragostea de ţară insuflată de versurile imnului naţional. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", a transmis Dragnea, potrivitRomania Libera.

De ce a refuzat ministrul Tudorel Toader primii patru candidaţi pentru şefia DNA. Se prelungeşte suspansul în privinţa şefiei DNA. O nouă procedură de selecţie va fi organizată în luna august deoarece cei patru candidaţi – trei procurori de DNA şi unul din Parchetul General - au reuşit să-l convingă pe ministrul Tudorel Toader că merită cel mai important fotoliu din DNA. Motivul invocat de ministrul Toader pentru a trânti candidaturile a fost acela că procurorii Florentina Mirică, Marius Iacob, Elena Grecu şi Cristian Lazăr, de la Parchetul Curţii Supreme, nu au îndeplinit cerinţele necesare postului de şef al DNA, potrivitAdevarul.

Tăriceanu s-a întors din concediu și a scris în primul mesaj despre ”statul paralel”. Călin Popescu Tăriceanu afirmă că este un “fake news” zvonul care circulă de câteva săptămâni, fiind invocate surse neprecizate, că ar fi negociat cu Vasile Blaga şi Victor Ponta destrămarea actualei coaliţii de guvernare cu PSD. El subliniază că astfel de negocieri nu aveau cum să aibă loc şi nici nu se vor întâmpla, deoarece coaliţia dintre PSD şi ALDE este solidă, având şi “o susţinere populară masivă”, potrivitStirile ProTv.