​Victor Ponta: Viorica Dăncilă a minţit chiar în Parlament spunând că "nu va introduce nicio taxă nouă".Victor Ponta, a scris pe Facebook, după anunţarea "taxei pe lăcomie", că premierul Viorica Dăncilă a minţit în Parlament la votul de la învestitură, aceasta spunând că "nu va introduce nicio taxă nouă". "Doamna Viorica Dăncilă a minţit chiar în Parlament spunând că 'nu va introduce nicio taxă nouă' - la votul pentru investirea Guvernului! Vă mai miră? Vă mai enervează? Şi încă o minciună gogonată: au spus mereu că au încasări mari la buget şi bani pentru toate proiectele! Dacă e aşa de ce sunt aşa disperaţi să pună taxe peste taxe? De ce suntem aproape de Crăciun şi nu avem nici măcar proiectul pentru Bugetul pe 2019? Vă mai miră? Vă mai enervează?", potrivit Digi24.

politicFoto: Colaj foto

Hârjoană Iohannis-Dăncilă pe marginea prezenţei preşedintelui la şedinţele de Guvern. Ce spune Constituţia. Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis, marţi, premierului Viorica Dăncilă o nouă scrisoare prin care i-a solicitat acesteia să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Guvern şi situaţia românilor din Marea Britanie. O astfel de temă s-ar încadra în categoria problemelor de politică externă şi i-ar permite, astfel, şefului statului să participe la şedinţele Executivului, în conformitate cu art. 87 din Constituţie. Şi această ultimă portiţă a preşedintelui a fost închisă de Viorica Dăncilă, scrisoarea anunţându-l pe Klaus Iohannis că invitaţia de a participa la şedinţa de Guvern „îi va fi adresată cu celeritate dacă premierul va considera necesară participarea sa”, potrivit Adevarul.

Florin Iordache, despre amnistie şi graţiere: „Deținuții din penitenciare nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte”. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, afirmă că Ordonanţa pentru amnistie şi graţiere este necesară, pentru că "deținuții din penitenciare nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte". "Sunt decizii CEDO care stabilesc condiții minimale pentru deținuți. România riscă să plătească penalități uriașe pentru că nu a făcut nimic pentru acei oameni. Acei oameni nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte. Poate ministrul Justiției, peste noapte, să construiască penitenciare? A fost chestiunea cu recursul compensatoriu. Mai poate fi o flexibilizare a legislației în ceea ce înseamnă condamnările, dar peste noapte nu se poate adopta ceva dacă vrem un moment zero", a spus Florin Iordache, potrivit Libertatea.

Ilan Laufer – numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. Ilan Laufer, care l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de antisemitism pentru că a refuzat să îl numească ministru al Dezvoltării Regionale, a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. „Bună seara, dragi români. Mă simit onorat şi mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat, echipei condusă de Premierul Viorica Dăncilă. Mulţumesc doamnei Prim Ministru, PSD, Organizaţiei Judeţene Neamţ a PSD, tuturor celor care m-au susţinut în proiectele în care am fost implicat şi mi-au acordat încrederea lor”, a scris Ilan Laufer, luni, pe contul său de Facebook potrivit Curs de guvernare.

Principalul martor al acuzării în procesul lui Darius Vâlcov: „Mi-a dat 1,5 milioane de lei cash. A luat banii dintr-un seif“. Ionuţ Bărbulescu este principalul martor al acuzării. Fostul deputat a declarat în faţa instanţei de judecată că i-a botezat copilul lui Darius Vâlcov şi că era prieten cu acesta. El a relatat că Vâlcov i-a propus lui şi altor persoane să înfiinţeze firme pe care să le dezvolte.Bărbulescu a declarat că existau foarte multe lucrări restituite de la Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt şi că Vâlcov i-a spus să meargă la directorul instituţiei, pentru a-i da o persoană pregătită care să lucreze la acele lucrări. Tot Vâlcov i-a transmis să-l plătească cu 1.000 de lei pe lună, potrivit Adevarul.