Ponta: Dragnea și Teodorovici erau cu mine când am făcut prostia aia cu taxa pe stâlp.Fostul premier Victor Ponta critică ordonanța de urgență dată de Guvern la finalul anului trecut, prin care sunt impuse noi taxe pentru companii. El amintește de taxa pe stâlp, care nu a adus la buget banii așteptați, așa că s-a renunțat la ea. Despre noile taxe impuse băncilor și companiile de energie, Ponta spune că acestea se vor regăsi în creditele românilor și în prețuri. El a criticat și afirmațiile unor social democrați, inclusiv președintele PSD, Liviu Dragnea, că unele companii multinaționale profită de cetățeni, potrivit Digi24.

politicFoto: Colaj foto

Locotenenţii lui Dragnea sar la gâtul lui Tudorel Toader: „Să dea amnistie şi să modifice Codurile penale prin OUG. E plin pământul de oameni de neînlocuit“. Deputatul Cătălin Rădulescu şi secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu, apropiaţi de Liviu Dragnea, i-au trasat sarcini clare lui Tudorel Toader: să vină cu proiectul de amnistie şi graţiere, dar şi cu ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. „E plin pământul de oameni care au crezut că sunt de neînlocuit“, a avertizat deputatul AKM. „Adevărul“ a explicat cum l-a sfidat Tudorel Toader pe Liviu Dragnea.

Firmele care au legături cu Dragnea – profit deloc, mic sau din subvenţii. Conform datelor de la Registrul Comerţului, Ştefan Valentin Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost acţionar în șapte firme, în ultimul an fiscal încheiat şi evidenţiat la Ministerul de Finanţe – 2017. În cinci societăți comerciale în mod direct, iar în alte două indirect, prin intermediul societăţilor la care era acţionar. Dintre acestea, doar trei au înregistrat profit, la una dintre ele profitul fiind mai mic decât subvenția primită de la stat. Nici Tel Drum, societatea despre care procurorii DNA spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea, nu se poate lăuda cu un profit fabulos în 2017, potrivit G4media.

Ponta: PSD “poate să bage şi UE în faliment”. “România merge spre teleormanizare”. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că staff-ul partidului a început din această săptămână întâlnirile cu structurile formaţiunii din ţară, principalul mesaj pe care vor să-l transmită fiind acela că România merge într-o direcţie greşită. ″În timp ce alţii sunt în vacanţă sau se pregătesc să plece prin Maldive, noi am început să batem ţara, să ne întâlnim cu structurile locale. Românii vor o ţară care să profite de faptul că asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE şi care continuă să se dezvolte economic şi al infrastructurii sociale”, a afirmat Victor Ponta, potrivit Stirile ProTv.

ALDE îl critică dur pe Klaus Iohannis: „A intrat în logica de campanie, nu se ridică la nivelul funcției pe care o ocupă”. ALDE, partenerul de guvernare al PSD, îl critică dur pe preşedintele Klaus Iohannis. „Președintele Iohannis își continuă campania de dezbinare a societății. Prin tot ce face, Klaus Iohannis arată că singurul său scop este acela de a bloca activitatea Guvernului. Vrea să blocheze toate lucrurile bune pe care guvernarea ALDE-PSD le-a anunțat pentru 2019, vrea să pună bețe în roate Guvernului în timpul Președinției Consiliului UE.", a transmis Marian Cucşa, vicepreşedinte al ALDE, potrivit Libertatea.